Skip to main content

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016-17 ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ ! απο 1565,00

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – KEMI-ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΧΩΡΙΟ  ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ – SANTAPARK – ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM– SNOWLAND– KOYOYΣΑΜΟ – SNOWMOBILES - ΦΑΡΜΕΣ ΧΑΣΚΥΣ & ΤΑΡΑΝΔΩΝ – ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ PANOYA

29 Δεκεμβρίου 2016 – 03 Ιανουαρίου  2017 (6 μέρες)

ΔΩΡΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ!!!

Προσοχή: Λόγω ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών και των προσφερόμενων δώρων συνιστούμε έγκαιρη εγγραφή και κυρίως γιατί οι αεροπορικές θέσεις είναι κατά 50% λιγότερες από άλλες χρονιές. Θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα εγγραφών.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016: ΑΘΗΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πετάξουμε για το Ροβανιέμι. Άφιξη και αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για περιήγηση της πόλης. Βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Οι θρύλοι που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1820 αναφέρουν την Βόρειο Πόλο ως το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου και είναι ανάμεσα στους λόφους του Ounasvaara και Korkalovaara, στη συμβολή του ποταμού Kemijoki και τον παραπόταμό του τον Ounasjoki. Η πόλη και η γύρω περιοχή ενοποιήθηκαν σε μια ενιαία κοινότητα από την 1η Ιανουαρίου 2006. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 : ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – XΩΡΙΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ - SANTAPARK – ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM - IGLOORESTAURANT

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Άη Βασίλη τον οποίο θα συναντήσουμε προσωπικά και θα έχετε την δυνατότητα να φωτογραφηθείτε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του στείλτε τις ευχητήριες κάρτες σας για τα Χριστούγεννα του 2017!!! Περιπλανηθείτε στο  ArcticCircleShoppingGallery. Εκεί θα έχετε επίσης την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά της περιοχής. Η επίσκεψη στο Σάντα Πάρκ την Ντισνευλάντ της Λαπωνίας θα σας μεταφέρει σ’ ένα παραμυθένιο κόσμο και θα νοιώσετε σαν παιδιά. Χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεραστίας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά. Έπειτα θα επισκεφθούμε το μουσείο Άρκτικουμ, όπου θα θαυμάσετε σε όλο το μεγαλείο της τη λαϊκή τέχνη και την εξέλιξη των Λαπώνων. Στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Igloorestaurant – Snowland το οποίο κατασκευάζεται κάθε χρόνο σε απόσταση 3km έξω από το Ροβανιέμι. Θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων, (για τους τολμηρούς που θέλουν να περάσουν την νύχτα τους μέσα στους πάγους), την Ντίσκο από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016:  KΟΥΟΥΣΑΜΟ – ΡΑΝΟΥΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ MURRMURR – FAZER

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείοκαι αναχωρούμε για την Ράνουα, το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας. Εδώ θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, σκιουράκια κ.α. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης. Μπορείτε να επισκεφτείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες Φαζέρ καθώς και το κάστρο Μουρ - Μουρ, ο πύργος του οποίου είναι το σπίτι των συνοδών του Άη Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε. Αναχώρηση γα το Κοούσαμο. Τακτοποιηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα βρεθούμε όλοι μαζί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου  και θα απολαυσουμε το Πρωτοχρονιατικο δείπνο, περιμένοντας τον επίσημο προσκεκλημένο της βραδιάς να έρθει, τον Άη Βασίλη. Ο ίδιος θα δώσει σε κάθε παιδί από ένα δώρο, κάνοντας το παραμύθι αληθινό. Καλή Χρονιά !!

Κυριακή 01 Ιανουαρίου 2017: ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ – ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ / SNOWMOBILES – ΨΑΡΕΜΑ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 

Αρχίστε την μέρα σας με το πλούσιο πρόγευμα μπουφέ του ξενοδοχείου. Σήμερα μας περιμένει μέσα στην πανέμορφη χιονισμένη φύση  μια καινούργια εμπειρία. Ξεκινάμε για το ταξίδι μας στο απέραντο λευκό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Ακολουθήστε μας με τα μηχανάκια του χιονιού σε ένα σαφάρι, πάνω από παγωμένες λίμνες, και ανάμεσα σε πυκνά έλατα. Φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Θα διδαχθούμε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του Snowmobile και αμέσως μετά θα οδηγήσουμε μόνοι μας εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα σταματήσουμε για ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι. Επιστροφη στο ξενοδοχειο και ελευθερος χρονος για σαουνα,μασαζ, χαλαρωση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2017: ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ - ΦΑΡΜΕΣ ΤΑΡΑΝΔΩΝ KAI ΣΚΥΛΙΩΝ HUSKIES - ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ - ΡΟΥΚΑ

Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επισκεφθούμε την τοπική φάρμα με τους ταράνδους, όπου θα μάθουμε να οδηγάμε έλκηθρο που έλκουν οι Τάρανδοι και φυσικά να αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης (500m). Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά με τα γκριζογάλανα μάτια huskies και η βόλτα με αυτά (750m). Αναχώρηση για το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Φινλανδίας, την Ρούκα. Περιηγηθείτε στα μαγαζιά της περιοχής, απολάυστε τις πίστες ή απλά ενα καφέ ή ενα γέυμα, δίπλα στο τζάκι. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και έχετε χρόνο ελεύθερο στην διάθεση σας. Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.    

Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2017:  KΟΥΟΥΣΑΜΟ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ 

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ροβανιεμι. Πτήση για Αθήνα.

Σημειώσεις: Η σειρά των επισκέψεων και δραστηριοτήτων μπορεί να αλλάξει λόγω πτήσεων, έκτακτων καιρικών  συνθηκών και για την καλύτερη & ασφαλέστερη διεξαγωγή του ταξιδιού, 2) Τελικό επικαιροποιημένο δρομολόγιο θα δοθεί κατά την ενημερωτική συνάντηση λίγες μέρες πριν την αναχώρηση.

 

TIMΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ

Ηotel Scandic/ Sokos

στοΡοβανιέμι

Ηotel Santa Claus

στοΡοβανιέμι

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ +1 ΠΑΙΔΙ (2-14 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

€ 1.565

€ 1.630

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΕΣ + 1 ΠΑΙΔΙ (2-14 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

 € 1.665

€ 1.765

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 1.798

€ 1.898

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

€ 2.098

€ 2.198

 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένες πτήσεις
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία  4* & 4* superior 

    2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Ροβανιέμι (Sokos, Scandic ή SantaClaus)

    3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  4* sup στο Κούουσαμο ( SokosKuusamo)

  • Πλούσιο Σκανδιναβικό πρόγευμα μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία (5 συνολικά)
  • Δείπνο μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Γιορταστικό Πρωτοχρονιάτικο  Δείπνο στο ξενοδοχείο (μέρος της ημιδιατροφής)
  • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου και της σάουνας στο ξενοδοχείο Sokos του Κουούσαμο
  • Επίσκεψη του Άη Βασίλη και μοίρασμα μικρο-δώρων στα παιδιά μαζί με τα δικά σας την  31/12
  • Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Άη Βασίλη & πέρασμα του Αρκτικού Κύκλου
  • Ψάρεμα από τρύπες που θα ανοίξουμε σε παγωμένη λίμνη ή ποτάμι
  • Μεταφορά, επίσκεψη και είσοδος στο Μουσείο Άρκτικουμ
  • Eκδρομή και είσοδος στον ζωολογικό κήπο Ράνουα
  • Eκδρομή και είσοδος στην  Snowland και στο Igloo εστιατόριο που είναι ολόκληρο φτιαγμένο από κομμάτια πάγου
  • Σαφάρι,  οδήγηση και μεγάλος γύρος  μηχανοκίνητων έλκηθρων (snowmobiles) στο χιονισμένο τοπίο
  • Επίσκεψη σε φάρμα  και βόλτα με έλκηθρα που σύρουν τάρανδοι
  • Επίσκεψη σε φάρμα  και βόλτα με έλκηθρα που σέρνουν χάσκις
  • Έλληνας Συνοδός που έχει δεκάδες επιτυχημένα ταξίδια στη Λαπωνία
  • Πολυσέλιδο φυλλάδιο με οδηγίες και πληροφορίες για όλες τις περιοχές του ταξιδιού και της Φιλανδίας
  • Ομαδική ασφάλιση,  αστικής ευθύνης , καλής εκτέλεσης ταξιδιού και επαναπατρισμού
  • Ενημερωτική συνάντηση για την προετοιμασία σας και τις συνθήκες του ταξιδιού
  • ΦΠΑ (που ισχύει την 20/10/16)

 ΔΩΡΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ για περιορισμένες θέσεις με απόλυτη σειρά προτεραιότητας

  1. Φόροι αεροδρομίων που ισχύουν κατά την 20/10/16
  2. Καινούρια ισοθερμική Φόρμα ( Σαλοπέτα ) που παραμένει στην διάθεσή σας
  3.  Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος και κάλυψη επιστροφής μέρους προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας
  4.  Αναμνηστική μεγάλη χρωμολιθογραφία Ελλήνων Ζωγράφων (70 Χ 100)

Προσοχή: Λόγω ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών και των προσφερόμενων δώρων συνιστούμε έγκαιρη εγγραφή και κυρίως γιατί οι αεροπορικές θέσεις είναι κατά 50% λιγότερες από άλλες χρονιές. Θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα εγγραφών.

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνονται :

Ποτά, φιλοδωρήματα, τυχόν επίναυλος καυσίμων, και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα, Είσοδος στο SantaPark  (ενήλικες € 33, παιδιά € 27,5).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΝΕΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ