Skip to main content

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Καλοκαίρι 2016 από 995,00

8 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΛΣΙΝΚΙ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΟΥΨΑΛΑ – ΟΣΛΟ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

ΑΝΑΧ: 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!ΠΕΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN!

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΣΙΝΚΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Ελσίνκι. Άφιξη στο Ελσίνκι και πρώτη γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» ξεκινάει. Θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των βράχων. Διανυκτέρευση στο Ελσίνκι.

2η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΣΙΝΚΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε το καινούργιο μουσείο μοντέρνας τέχνης Kiasma και το Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας (Suomenkansallismuseo). Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στους δρόμους της πρωτεύουσας αρχιτεκτονικού σχεδίου του έτους 2012 και θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Σκανδιναβίας, το Stockmann. Το απόγευμα, θα επιβιβαστούμε σε ένα από τα κρουαζιερόπλοια που κάνουν το ταξίδι για την Στοκχόλμη. Τακτοποίηση στις καμπίνες και χρόνος για να εξερευνήσουμε τα καταστρώματα του πλοίου. Μέσα από το αρχιπέλαγος που διασχίζουμε περνάμε δίπλα από το θαλάσσιο φρούριο Σουομελίνα, το επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε 6 νησιά. Διανυκτέρευση εν πλω σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Άφιξη το πρωί στη Στοκχόλμη. Πρώτη γνωριμία με την «Βενετία του Βορρά» που βρίσκεται χτισμένη επάνω σε δεκάδες νησιά. Ξενάγηση για να γνωρίσετε την ιστορία της σουηδικής πρωτεύουσας και να περιηγηθείτε στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, το παλάτι, το δημαρχείο στις αίθουσες του οποίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο & τους εμπορικούς δρόμους. Στη συνέχεια, αξίζει να επισκεφθείτε το καινούργιο μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο «Βάασα», το οποίο ανασύρθηκε από το λιμάνι της πόλης πρόσφατα. Το απόγευμα στον ελεύθερο σας χρόνο μπορείτε περιηγηθείτε στα καταστήματα της παλιάς πόλης και πιείτε τον καφέ σας σε κάποιο από τα γραφικά καφέ. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΟΥΨΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Όσοι από εσάς επιθυμείτε μπορείτε να μας ακολουθήσετε σε μια εκδρομή στην Uppsala. Πρώτη μας στάση θα είναι η πόλη Sigtuna, η πρώτη πρωτεύουσα της Σουηδίας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό της Uppsala. H Uppsala είναι μια όμορφη πόλη που ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, είτε τα ενδιαφέροντά του είναι σχετικά με την τέχνη, είτε με τη φύση είτε με την ιστορία. Κατά την διάρκεια της ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε μερικούς από τα πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό που είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη εκκλησία της Σκανδιναβίας, το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Κάστρο της πόλης και πολλά ακόμη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΟΣΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη νωρίς το απόγευμα. Περιήγηση πόλης για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση & γύρος της πόλης με τους 600.000 κατοίκους και μια ιστορία περίπου 1000 ετών. Ξεκινούμε από την πλατεία του Δημαρχείου που αποπερατώθηκε το 1950 για να γιορταστούν τα 900 χρόνια ιστορίας της πόλης και κατόπιν κατευθυνόμαστε στη χερσόνησο Μπιγκντόι για να επισκεφθούμε το καταπληκτικό μουσείο με τα πλοία των Βίκινγκς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το υπέροχο πάρκο Φρόγκνερ με τα καταπληκτικά γλυπτά του Βίγκελαντ. Τέλος θα ανεβούμε στο μαγευτικό βουνό Χόλμενκολεν, όπου βρίσκεται η γιγαντιαία εξέδρα για άλματα σκι, απ΄ όπου θα απολαύσουμε τη θαυμάσια θέα της πόλης και του Φιόρδ του Όσλο και θα τραβήξουμε φωτογραφίες από τον εξωτερικό χώρο. Το απόγευμα επιβίβαση στο ferry boat cruise και κατά μήκος της βορείου  θάλασσας  συνεχίζουμε για τη βαλτική. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Άφιξη το πρωί στη Κοπεγχάγη. Γύρος της πόλης κατά τη διάρκεια του οποίου θα δούμε εξωτερικά το Δημαρχείο της πόλης, το Ζωολογικό Κήπο, την είσοδο της παγκοσμίως γνωστής ζυθοποιίας Κάρλσμπεργκ και αφού περάσουμε από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, θα συνεχίσουμε για το Αμαλίενμποργκ, που είναι το σημερινό σε λειτουργία παλάτι της Δανίας με 4 όμοια κτίρια και το άγαλμα του Φρειδερίκου Ε΄ στο κέντρο. Κατόπιν επισκεπτόμαστε το σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας. Χρόνος ελεύθερος για την πλούσια αγορά του κεντρικού πεζοδρόμου της Στρόγκετ. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και το απόγευμα πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ελσίνκι και Κοπενχάγη-Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν ως πρόγραμμα.
  • 5 διανυκτερεύσεις στη Σκανδιναβία σε ξενοδοχείο 3*ή 4* ως πρόγραμμα με σκανδιναβικό πρωινό.
  • 1 νύχτα στο φέρρυ στη Βαλτική από Ελσίνκι-Στοκχόλμη με πρωινό και δείπνο σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με ντουζ/wc ,
  • 1 νύχτα στο πολυτελές φέρρυ από Όσλο για Κοπεγχάγη με πρωινό και δείπνο σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με ντουζ/wc.
  • Τοπικοί ξεναγοί όπως αναφέρονται.
  • Έμπειρος αρχηγός συνοδός γνώστης της περιοχής,
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά, Εισόδους στους χώρους επίσκεψης
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωσεις: 

  • Δυνατότητα αναβάθμισης καμπίνας σε δίκλινη εσωτερική ή δίκλινη εξωτερική με αντίστοιχη επιβάρυνση.
  • Αν κριθεί απαραίτητο, το πρόγραμμα ενδέχεται να μεταβληθεί προς το συμφέρον του γκρουπ, χωρίς να αλλάξουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Τα παιδία, κατ’εξαίρεση, έως 14 ετών, στην συγκεκριμένη εκδρομή, τυχαίνουν έκπτωσης όταν μοιράζονται το δωμάτιο με δύο ενήλικες.

    ΑΝΑΧ: 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
    8 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

    Ξενοδοχείο   Ελσίνκι:     SCANDIC GRAND MARINA 4*
                             Στοκχόλμη: COURTYARD MARRIOT 4*
                             Όσλο:           FIRST MILLENIUM 3*
                              Κοπεγχάγη:   COMFORT VESTERBO 4*

    Δίκλινο(τιμή κατά άτομο)                      995€*

    Παιδί έως 12 ετών                                870€

    Επιβ. Μονόκλινου                               525€

    Φόροι αεροδρομίου                             260€

    *οι τιμές early booking ισχύουν ως 30/06, έπειτα αύξηση 155€
    *επιβ. Τρίκλινης καμπίνας : +45€ το άτομο(για τις 2 κρουαζιέρες)
    *επιβ. Δίκλινης καμπίνας : +105€ το άτομο(για τις 2 κρουαζιέρες)


    25JUL - 1AUG

    ATH-HEL-CPH-ATH

    9:15-13:00 / 16:35-20:40

    8AUG - 15AUG