Skip to main content

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ - ΦΙΟΡΔΣ 10 ημέρες Καλοκαίρι 2016 από 1395,00

Μυστηριακή Ατμόσφαιρα - Βίκινγκς & Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!!!
Στοκχόλμη(2) - Χαμάρ(1) - Κρουαζιέρα Σόγνιεφιορδ - Μπέργκεν(2) – Γκέιλο - Όσλο (1) - Γκέτεμποργκ (1) - Κοπεγχάγη (2) - Τίβολι

Αναχωρήσεις: 30/07 & 09/08
         EARLY BOOKING                  

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ     

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την «Βενετία του Βορρά» όπως χαρακτηρίζουν τη Στοκχόλμη που είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησάκια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περιοχή Gamla Stan, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα πόλεων στην Ευρώπη, και ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Στοκχόλμης. Εκεί τα πάντα είναι σαν ένα ανοιχτό μουσείο γεμάτο αξιοθέατα, καταστήματα, αγορές, καφετέριες και εστιατόρια. Είναι δημοφιλές μέρος για αγορές χειροποίητων προιόντων.  Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα κτίριά τους σε τόσες πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του χρυσού, δίνουν στο Gamla Stan το μοναδικό χαρακτήρα του. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ - (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΥΨΑΛΑ)

Πρωινό και αναχώρηση για την τετράωρη ξενάγησή μας στην παλιά πόλη. Θα περιηγηθούμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε το παλάτι και την Μητρόπολη, τη Βουλή, το Βασιλικό θέατρο, το περίφημο Δημαρχείο που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα κτίρια του αιώνα μας, όπου γίνονται οι απονομές των βραβείων Νόμπελ. κλπ. Ακολουθεί το μουσείο «Βάσα» με το ομώνυμο καράβι το οποίο βρέθηκε σχεδόν άθικτο μετά από 300 χρόνια στον βυθό του λιμανιού της πόλης. Χρόνος στη διάθεσή σας για ψώνια και προαιρετικές επισκέψεις. Αξίζει να επισκεφθείτε το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικός κήπος Skansen, που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της πόλης. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μία προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην κοντινή Ουψάλα (απαιτείται κράτηση και πληρωμή στην Ελλάδα). Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΧΑΜΑΡ (550χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Χαμάρ με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή μας. Σύντομη στάση στο Όρεμπρο και στο Κάρλσταντ για φαγητό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δώρο το δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΑΡ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΟΓΝΙΕΦΙΟΡΔ - ΜΠΕΡΓΚΕΝ (475χλμ.)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μπέργκεν, την πρωτεύουσα των φιορδ. Θα διασχίσουμε το Σόγνιεφιορδ, όπου σε μια δίωρη κρουαζιέρα θα θαυμάσουμε το μεγαλύτερο φιορδ του κόσμου στο καλύτερο κομμάτι του. Καταρράκτες και ρυάκια στολίζουν τους γρανιτένιους όγκους και συνθέτουν ένα τοπίο μαγικό (επιβίβαση στο Φλάμ - αποβίβαση στο Γκουντβάγκεν). Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Μπέργκεν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Bryggen, την παμπάλαιη αποβάθρα του Μπέργκεν, για φαγητό και ποτό και να εξερευνήσετε τα γύρω δρομάκια ανάμεσα στα κτίρια.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΓΚΕΝ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την δίωρη ξενάγησή μας στην πανέμορφη πόλη. Μεταξύ άλλων βλέπουμε την ενδιαφέρουσα ψαραγορά, το Χανσεατικό μουσείο, την Μητρόπολη κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε με τη βοήθεια του συνοδού σας, την πόλη-πατρίδα του μεγάλου εθνικού συνθέτη της Νορβηγίας Γκρηκ. Όσοι θέλουν επίσης, μπορούν να ανέβουν με το τελεφερίκ στο λόφο Gifsen για ναθαυμάσουν από ψηλά την χώρα των Φιόρδ και το δυτικότερο λιμάνι της Νορβηγίας που συνδέεται απ’ ευθείας με την Αγγλία και την Γερμανία αλλά και με ολόκληρη την Δυτική Ακτή της χώρας μέχρι το Β. Ακρωτήριο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΓΚΕΝ - ΓΚΕΙΛΟ - ΟΣΛΟ (450χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Όσλο την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, με ενδιάμεσες στάσεις. Θα διασχίσουμε την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα Hardanger που μειώνει την απόσταση για το Όσλο. Η διαδρομή υπέροχη, ποτάμια, λίμνες, καταρράκτες και η πόλη Γκέιλο - γνωστό χιονοδρομικό κέντρο – και ειδυλλιακή πόλη για το καλοκαίρι, όπου θα έχουμε σύντομη στάση. Άφιξη στο Όσλο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΚΙΝΓΚΣ - ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ (172χλμ.)

Πρωινό και στην συνέχεια θα ξεκινήσει η τρίωρη ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου στο οποίο το 1950 εορτάσθηκαν τα 900 χρόνια ιστορίας της πόλης, τον Καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα, τα βασιλικά ανάκτορα και την Βουλή. Περίπατος στο πάρκο Φρόγκνερ, όπου ο γλύπτης Βίγκελαντ έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σύνολο αλληγορικών γλυπτών από γρανίτη και μπρούντζο. Μετά θα κατευθυνθούμε στην χερσόνησο Μπιγκντόι για επίσκεψη του μουσείου των Βίκινγκς με τα εκπληκτικά πλοία των τολμηρών αυτών προδρόμων της ναυτικής παράδοσης της Νορβηγίας. Συνεχίζουμε για το Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Ο Βοτανικός Κήπος του Γκέτεμποργκ θεωρείται ένας από τους αξιοσημείωτους βοτανικούς κήπους στηνΕυρώπη. Το πάρκο διασκέδασης Λίσεμπεργκ, που βρίσκεται στην πόλη, είναι το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας και ένας από τους πιο δημοφιλείς πόλους έλξης στη Σουηδία. Σύντομη περιήγηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας. Περπατήστε στην πόλη και χαρείτε την με τον δικό σας τρόπο. Η πόλη φημίζεται για την ποικιλία μαγειρέματος του σολομού. Σας προτείνουμε εφόσον σας αρέσει το ψάρι, να δοκιμάσετε την τοπική τους κουζίνα με τις ιδιαίτερες γεύσεις. Διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (317χλμ.) – ΞΕΝΑΓΗΣΗ & ΤΙΒΟΛΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κοπεγχάγη. Άφιξη στην Κοπεγχάγη που είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και το όνομά της σημαίνει «λιμάνι των εμπόρων». Ακολουθεί η τρίωρη ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου με το άγαλμα του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, την Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το πιο παλιό της Ευρώπης) τα ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν, το κάστρο Ρόζεμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του θρόνου, την πλατεία Λαγκελίνιε με την Μικρή Γοργόνα - σύμβολο της πόλης, τη βιβλιοθήκη, κ.ά. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο παραμυθένιο πάρκο ΤΙΒΟΛΙ (δώρο η είσοδος). Εδώ θα ακούσουμε ορχήστρες, θα δούμε παντομίμα, θα γευθούμε δανέζικες νοστιμιές και θα δοκιμάσουμε την τύχη μας. Πρόκειται για ένα απέραντο πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου προσφέρεται κάθε μορφής ψυχαγωγία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ Β. ΔΑΝΙΑΣ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να την χαρείτε με το δικό σας πρόγραμμα. Μπορείτε να επιλέξετε μία προαιρετική εκδρομή (απαιτείται κράτηση και πληρωμή στην Ελλάδα) στο Χέλσινγκορ, πόλη με ωραία αρχιτεκτονική και καθαρές σκανδιναβικές γραμμές. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε για μια επίσκεψη του κάστρου Φρεντερικμπόργκ με την αίθουσα των ιπποτών και το παρεκκλήσι. Επίσκεψη του Κάστρου του Άμλετ. Για το βράδυ μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Nyhaven με τα γραφικά καφέ/μπαρ και εστιατόρια, πολλά επάνω στην θάλασσα και να δοκιμάσετε τις θαλασσινές λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και χρόνος στη διάθεσή σας για να συμπληρώσετε τις αγορές και τις επισκέψεις σας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου με την Αegean Airlines
  •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  •  Πρόγευμα καθημερινά
  •  Δώρο 1 δείπνο στο Χαμάρ & η είσοδος στο Τίβολι.
  •  Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία, εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
  •  Είσοδοι πόλεων
  •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης
  •  Έλληνας συνοδός/αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 250€
  • Φιλοδωρήματα /αχθοφορικά
  •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:

  •  Η σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές
  •  To πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα (αναχ. 09/08 Κοπεγχάγη-Στοκχόλμη).

 EARLY BOOKING:

 

Σε δίκλινο
δωμάτιο

Επιβάρυνση
Μονόκλινο

Παιδική τιμή*

1.395€

    +585€

1.190€

 

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (κατ’ άτομο) : 250€
Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 70€ & από άλλες πόλεις 140€ με την Aegean Airlines (ανάλογα με την διαθεσιμότητα)

*Η παιδική τιμή αφορά παιδιά έως 11,99 ετών (έξτρα κρεβάτι) σε δωμάτιο με 2 ενήλικες

 

 

Το EARLY BOOKING ισχύει για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ
ΓΚΡΟΥΠ 30/07-08/08

ΠΤΗΣΕΙΣ
ΓΚΡΟΥΠ 09/08-18/08

30/07 ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, Α3 812, 08:50-10:00

09/08 ΑΘΗΝΑ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, Α3 810, 08.15-10.40

08/08 ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ, Α3 811, 16.35-20.40

18/08 ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ, Α3 813, 12.45-17.15

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΚΡΟΥΠ 30/07-08/08 (ή παρόμοια)

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Clarion Amaranten, 4****

ΧΑΜΑΡ

Scandic Hamar, 4****

ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Scandic Ørnen, 4**** ή παρόμοιο

ΟΣΛΟ

Clarion Royal Christiania, 4****

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Clarion Post, 4****

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Tivoli Hotel & Congress, 4****

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΚΡΟΥΠ 09/08-18/08 (ή παρόμοια)

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Radisson Scandinavia, 4****

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Clarion Post  ή παρόμοιο, 4****

ΟΣΛΟ

Radisson Scandinavia, 4****

ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Clarion Admiral, 4****

ΧΑΜΑΡ

Scandic Hamar, 4****

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Clarion Stockholm, 4****

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ – Ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα
Απαιτείται κράτηση & πληρωμή στην Ελλάδα

ΟΥΨΑΛΑ (6ώρες)

70€

ΚΑΣΤΡΑ Β.ΔΑΝΙΑΣ (6ώρες)

60€