Skip to main content

Ταξίδι Ισλανδία - Καθαρά Δευτέρα 2016 με Βόρειο Σέλας! απο 1250,00

...με ήλιο του Μεσονυκτίου, φάλαινες, ηφαίστεια και παγετώνες, τα τοπία που γυρίζεται το Game Of Thrones και, με μουσική υπόκρουση Sigur Ros!

Αναχωρήσεις 10-16 Μαρτίου, Αναχώρηση Καθαράς Δευτέρας 

7 ημέρες

Το πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1η – 10 ΜΑΡΤΙΟΥ | ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και μεταφορά στην διάσημη ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ. Είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, όπου θα παραμείνετε για περίπου δύο ώρες θα απολαύσετε το ‘καλύτερο’ κολύμπι της ζωής σας. Χρόνος για ένα κοκτέιλ ’Blue Lagοon’. Μεταφορά στην νότια Ισλανδία και διανυκτέρευση. Αργά το βράδυ θα βγούμε για το κυνήγι των Μαγικών Βόρειων Φώτων.

ΗΜΕΡΑ 2η – 11 ΜΑΡΤΙΟΥ | ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινώντας την ημέρα μας, θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Hjálparfoss και θα διερευνήσουμε τα ερείπια αγροκτημάτων των Βίκινγκ στο Stong απολαμβάνοντας ένα χαλαρό περίπατο στο Gjáin, μια πράσινη όαση σε ένα κατά τα άλλα βραχώδες και άγονο σεληνοειδής  τοπίο. Το  Þjórsárdalur είναι ένα αξιοθέατο πέρα από τα συνηθισμένα και κυριαρχείται από το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση». Συνεχίζουμε την επίσκεψη σε παγετώνες, καταρράκτες, βράχια απότομα που είναι το σπίτι πολλών ειδών πουλιών και τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας με το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull, το 60 μέτρων ύψους καταρράκτη Skógafoss και το στενό

Seljalandsfoss με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από τον καταρράκτη - αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Άφιξη στο Ρέυκιαβικ αργά την νύχτα.

ΗΜΕΡΑ 3η – 12 ΜΑΡΤΙΟΥ | ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης.  Η ξεναγός θα μας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου’. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Κοινοβούλιο, την εκκλησία Ηallgrνmskirkja στο κέντρο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό, το Πέρλαν όπου θα θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη και την γύρω περιοχή. Η ξενάγηση τελειώνει στο λιμάνι. Το απόγευμα κάντε μία βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η – 13 ΜΑΡΤΙΟΥ | ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα προτείνουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας»  αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται Ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Μετά το γεύμα επίσκεψη στο Kerid, μια λίμνη στην κορυφή ενός κρατήρα. Από εκείνο το σημείο αφήνουμε τον κεντρικό δρόμο και ακολουθούμε μέσα από τις ορεινές περιοχές το μονοπάτι προς το δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας, τον παγετώνα Langjökull. Επιστροφή αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η – 14 ΜΑΡΤΙΟΥ | ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ  και ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ

Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας και την ησυχία της πόλης ή απολαύστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από  τις φυσικές Θερμές πηγές. Πρωινό ελεύθερο και το μεσημέρι προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλέ φάλαινες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των αντίστοιχων εκδρομών. Διάρκεια εκδρομής: 4-5 ώρες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και Διανυκτέρευση. Το βράδυ μπορείτε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ να συμμετάσχετε σε μια «συνάντηση με το Βόρειο Σέλας».. Οι οργανωτές υπόσχονται επανάληψη της εμπειρίας αν ο στόχος δεν επιτευχθεί.

Επιστροφή αργά το βράδυ με αξέχαστες εμπειρίες

ΗΜΕΡΑ 6η – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ | ΔΥΤΙΚΑ ΦΙΟΡΔΣ

Σήμερα ξεκινάμε για μία εξερεύνηση της Δυτικής Ισλανδίας, στα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιλαμβάνονται σε αυτή την δημοφιλή ημερήσια εκδρομή. Θα περάσουμε μέσα από το Hvalfjörður fjord στην περιοχή Borgarfjörður, όπου θα επισκεφτούμε την πιο ισχυρή ζεστή πηγή της Ευρώπης, την Deildartunguhver. Ξεκινάμε με επίσκεψη του Borgarnes και του Μουσείου της Ισλανδικής εγκατάστασης καθώς και του εθνικού Ήρωα SAGA. Συνεχίζουμε για το Bifröst και ανεβαίνουμε στον κρατήρα του Ηφαιστείου Grábrók που προσφέρει μια θέα της κοιλάδας με την παλιά - 3000 ετών-  λάβα, της λίμνης και του δάσους.  Η εξερεύνηση συνεχίζεται με επίσκεψη του καταρράκτη Glanni και της «Παραδείσιας κοιλάδας». Μετά την στάση για προαιρετικό γεύμα, θα επισκεφθούμε τους καταρράχτες Hraunfossar και Barnafoss μέσα από τις δασώδεις περιοχές Húsafell. Επιστροφή στο Ρέυκιαβικ. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 7η – 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/ τρίκλινο δωμάτιο:  €1250

Επιβάρυνση μονόκλινου: €480

Φόροι: €370

Περιλαμβάνει

  • Ξενοδοχείο 3* κεντρικά
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Αεροπορικό εισιτήριο
  • Ξενάγηση του Ρέυκιαβικ
  • Μεταφορές όπου απαιτούνται και όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσκεψη στο ’Blue Lagοon’ (περιλαμβάνει: είσοδο, πετσέτα, χρήση χώρου)
  • Ολοήμερη εκδρομή του «Χρυσού Κύκλου» (ημέρα τρίτη)
  • Μια χειραποσκευή το άτομο
  • 1 Αποσκευή έως 20 κιλά το άτομο
  • Αρχηγός συνοδός της εκδρομής και
  • Ημερήσια εκδρομή/εξερεύνηση της Δυτικής Ισλανδίας/Φιόρδ

Δεν περιλαμβάνει

  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
  • Είσοδοι σε μουσεία.
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά.
  • Φόροι αεροδρομίων ( 370ευρώ )

Προαιρετικά

  • Βόλτα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon με βάρκα, κόστος €75,00
  • Κυνήγι φαλαινών, κόστος  €78,00
  • Δείπνο τα πρώτα 3 βράδια στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, κόστος €180,00

*Οι τιμές είναι υπολογισμένες με ισοτιμία 28/01/2016 και ενδέχεται να διαφοροποιηθούν | 1€ = 141kr

Πτήσεις

A3 810

10MAR

ATH - CPH

08.25 – 10.50

WW903

10MAR

CPH - KEF

12.05 – 14.25

WW810

16MAR

KEF - LGW

06.45 – 09.55

A3607

16MAR

LGW - ATH

11.30 – 17.10

 

Μην ξεχάσετε

Ισλανδία:

Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009, και πρωτεύουσά της το Ρέυκιαβικ.

Πρωτεύουσα: Ρέικιαβικ

Κωδικός κλήσης: +354

Νόμισμα: Κορόνα Ισλανδίας

Πληθυσμός: 320.137 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα

Πρόεδρος: Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον

Εθνικός ύμνος: Lofsöngur

Επίσημη γλώσσα: Ισλανδική γλώσσα

Οικονομικές συναλλαγές

Κορόνα Ισλανδίας