Skip to main content

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Οκτώβριος 2015 από 695,00

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24/10/2015
Ισχύει έως : 24/10/2015


1η ΗΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ VASA

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό του γραφείου μας όπου θα σας βοηθήσει να κάνετε check in. Στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη. Η Στοκχόλμη είναι χτισμένη σε 14 νησάκια που ενώνονται με πολλά γεφύρια. Άφιξη στην Στοκχόλμη και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπό. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και συνάντηση με τον ξεναγό μας για να αρχίσει η ξενάγηση της «Βενετίας του Βορρά». Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με τη εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατεί, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης.  Η ξενάγησή της Στοκχόλμης ξεκινά από την Fjallgatan και θα θαυμάσουμε τη μαγευτική θέα της Σουηδικής  πρωτεύουσας που απλώνετε σε 14 νησιά. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα σοκάκια της το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας, καθώς εκεί λαμβάνουν χώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις του ετήσιου βραβείου Νόμπελ. Τέλος θα επισπευτούμε το νησί Djurgården, όπου βρίσκονται τα πιο συναρπαστικά μουσεία της Σουηδίας. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας ακολουθεί η επίσκεψη στο μουσείο Vasa, το οποίο ονομαστικέ από το πλοίο με Vasa και είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται ως τις μέρες μας. To 1628 το πλοίο Vasa ναυάγησε στην είσοδο του λιμανιού της Στοκχόλμης, και μετά από 333 χρόνια κατάφεραν να το ανασύρουν σχεδόν ανέπαφο. Είναι ένα στολίδι ιστορίας ! Μετά της επίσκεψη μας στο μουσείο Vasa, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Θα σας προτείναμε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη, να γνωρίσετε τον τρόπο ζωής των Σουηδών και φυσικά την παλιά πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας κρουαζιέρα στο Αρχιπέλαγος, όπου θα θαυμάσετε την θέα της πόλης της Στοκχόλμης  από την θάλασσα. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας μας θα συναντήσουμε περίπου και τα 24.000 μικροσκοπικά νησάκια σκορπισμένα ανάμεσα στη λίμνη Μαλάρεν και τη Βαλτική Θάλασσα, εκ των οποίων μόνο τα 14 νησάκια κατοικούνται. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας μας θα μάθουμε για τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Στοκχόλμης από την θάλασσα, το φυσικό περιβάλλον της πόλης και την ιστορία του αρχιπελάγους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην Kungsgatan, με τα μεγάλα πολυκαταστήματα, εστιατόρια, μπαράκια, καφέ και πολλά άλλα.

3η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΥΨΑΛΑ

LΠρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Όσοι από εσάς επιθυμείτε μπορείτε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή στην Uppsala. Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πρώτη μας στάση θα είναι η πόλη Sigtuna, η πρώτη πρωτεύουσα της Σουηδίας, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα. Πρόκειται για μια πολύ φιλική πόλη για τους επισκέπτες. Ειδικά σε όσους αρέσει να εξερευνούν τις πόλης με τα πόδια, η Sigtuna θα τους μαγέψει με τα γοητευτικά ξύλινα κτίρια δίπλα στη λίμνη Mälaren. Πολλά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια καθώς και ένα μουσείο θα σας εκπλήξουν. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό της Uppsala. H Uppsala είναι μια όμορφη πόλη που ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, είτε τα ενδιαφέροντά του είναι σχετικά με την τέχνη, είτε με τη φύση είτε με την ιστορία. Η Uppsala έχει μια τεράστια επιλογή να σας προσφέρει. Κατά την διάρκεια της ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε μερικούς από τα πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό που είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη εκκλησία της Σκανδιναβίας, το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Κάστρο της πόλης και πολλά ακόμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Στοκχόλμη το απόγευμα. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. 

4η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η σημερινή ημέρα είναι στην διάθεσή σας για αγορές ή για ακόμη καλύτερη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη, να γνωρίσετε τον τρόπο ζωής των Σουηδών και φυσικά την παλιά πόλη. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό, καθώς η πόλη φημίζεται για την μόδα, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό ρούχων και οικιακών συσκευών και την μουσική. Ξεκινήστε την βόλτα σας από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Περπατήστε τη Vasagatan για να φτάσετε τη Karabergsgatan, μια από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της Στοκχόλμης και επισκεφτείτε τα πολυκαταστήματα Ahlens. Συνεχίστε για τους κήπους Kungstrad. Διασχίζετε το πάρκο για να φτάσετε στο πλατεία του Βασιλιά Καρόλου το ΙΒ! , όπου υπάρχει και το ομώνυμο άγαλμα. Η Λυρική Σκηνή βρίσκεται στα δεξιά σας. Συνεχίζοντας την προκυμαία προσπερνάτε την πλατεία του Γκούσαβ Αντολφς και φτάνετε στα ανάκτορα Sophia Albertina. Η παλιά πόλη Gamla Stan βρίσκετε λίγο παρακάτω. Πρόκειται για το παλαιότερο και ομορφότερο τμήμα της Στοκχόλμης. Εκεί θα βρείτε παλιά και καλοδιατηρημένα σπίτια, ανηφορικούς δρόμους, πολύχρωμα εστιατόρια, πολλά μικρομάγαζα με ενθύμια, την πανέμορφη και επιβλητική Εκκλησία της Στέψης με το τεράστιο μαρμάρινο άγαλμα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά το Ανάκτορο.

5η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της πόλης. Άφιξη στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας, έχοντας τις ομορφότερες εικόνες από την πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.


Ξενοδοχείο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί 2-12

Φόροι
 
CLARION AMARANTEN HOTEL 4* 695 € 895 € 595 € 145 €

* Για εσωτερικές πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 60€ κατά άτομο για όλα το δίκτυο των πόλεων στην Ελλάδα.

ΠΤΗΣΕΙΣ
A3 812   24OCT   ATH       ARN       08:30     11:20
A3 813   28OCT   ARN       ATH       11:45     16:15
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
  • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μας.
  • Διαμονή για 4 νύκτες σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης.
  • Καθημερινό πλούσιο σκανδιναβικό πρωινό μπουφέ.
  • Ξενάγηση της πόλης της Στοκχόλμης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Vasa και περιήγηση με Ελληνόφωνο συνοδό (η είσοδος δεν περιλαμβάνετε).
  • Κρουαζιέρα στο «Αρχιπέλαγος» της Στοκχόλμης και γνωριμία με την πόλη από την θάλασσα.
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτης πόλης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων. (όπως αναφέρονται)
  • Ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας.
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και επισκεπτόμενους χώρους.
  • Ότι δεν αναφέρετε ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.