Skip to main content

Στη χωρα του Αη Βασιλη! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ Δεκέμβριος 2015 από 1980,00

Χριστουγεννιάτικο όνειρο στο χωριό του Αϊ Βασίλη! Λέβι, Ροβανιέμι! - 6 μέρες!
Αναχώρησεις: 24 Δεκεμβρίου 2015   &   29 Δεκεμβρίου 2015

Οι Τιμές περιλαμβάνουν έκπτωση, 250€ το άτομο, για κρατήσεις μέχρι 31/10/2015

ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΑ, SNOWMOBILE SAFARI, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΧΑΣΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΤΑΡΑΝΔΩΝ, ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ICE RESTAURANT του Αη Βασιλη ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

 Και έξτρα δώρο για όλους Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες στο Snowman World, όπως πατινάζ στον πάγο,  μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου
Χριστούγεννα στο χωριό του Αη Βασίλη, σε ένα ταξίδι best value! Εδώ οι γιορτές είναι πιο γνήσιες και παραδοσιακές απ’ ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο!
Γιορτάστε τα χριστούγεννα με τη χαρά και ενθουσιασμό του πιο Χριστουγεννιάτικου Ταξιδιού! Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, έρχεται η πιο χαρούμενη περίοδός της χρονιάς μας με τις μοναδικές στιγμές που θα ζήσουμε στο Λέβι και το Ροβανιέμι. Μας περιμένει το χωριό του Άη Βασίλη και το ταχυδρομείο του με τα Ξωτικά, ο Αρκτικός Κύκλος, χιονισμένα τοπία και μοναδική φύση, Snow Mobile σαφάρι σε τοπία παγωμένων λιμνών και άγριου δάσους, ο Βασιλιάς της Αρκτικής, η πολική αρκούδα, χαριτωμένα χάσκι και ο παραδοσιακός κάτοικος της Λαπωνίας, ο τάρανδος, ακόμα και ο ίδιος ο  διάσημος  Άη Βασίλης

 

1η  ημέρα: 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ – LEVI

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ροβανιέμι. Άφιξη, και αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο πολυτελές μας πούλμαν για να μεταφερθούμε στο Λέβι. Στάση για γεύμα στη διαδρομή! Άφιξη στο Λέβι και τακτοποίηση στα υπνοδωμάτια μας! Το Λέβι στην Φινλανδική Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα το όνομα του λόφου, ενώ η ίδια η πόλη - χωρίο λέγεται Sirkka. Έχει επικρατήσει όμως η ονομασία Λέβι για όλη την περιοχή. Αυτό το θέρετρο σκι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να θεωρείται από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή στην Φινλανδία. Φιλοξενεί τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, διαγωνισμούς και επιδείξεις σκι (ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών), αρκετά νυχτερινά κέντρα, εξαιρετικά εστιατόρια και όμορφα ξενοδοχεία σε μια περιοχή αρκετά συγκεντρωμένη και σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.  Η δράση για την οποία είναι γνωστό το Λέβι, το σκι, λαμβάνει χώρα στις διάσημες και υπερσύγχρονες πίστες του λόφου με κύριο χαρακτηριστικό τους διάφορους τύπους ανελκυστήρων. Αργότερα θα βρεθούμε όλοι μαζί στο εστιατόριο όπου και θα απολαύσουμε το εορταστικό μας Χριστουγεννιάτικο δείπνο. Περιμένοντας τον το επίσημο προσκεκλημένο της βραδιάς να έρθει, τον Αϊ Βασίλη, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε δώρα, μικροί και μεγάλοι! Διανυκτέρευση!

2η ημέρα: 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, LEVI – SNOWMOBILE SAFARI

Σήμερα, μετά τον πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρωινό μπουφέ, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος για να καταλήξουμε στη φάρμα με τα χάσκι. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία! Με άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα και αξιολάτρευτα σε όλους χαριτωμένα χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Αν είμαστε τυχεροί, θα μας φιλήσουν και στο πρόσωπο, ή τα κουταβάκια θα αποκοιμηθούν στην αγκαλιά μας καθώς τα χαϊδεύουμε! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα, στην συνέχεια Θα οδηγήσουμε τα έλκηθρα αφού πρώτα μας δοθούν τεχνικές οδηγίες για την ασφάλειά μας από τους ειδικευμένους αρχηγούς (στα Αγγλικά). Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας είναι μια αξέχαστη εμπειρία.. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα “Εκδρομικό” γεύμα με ψωμί και λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό.  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (στολές, κράνη, γάντια). Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτούν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί η διαδρομή για την ασφάλεια των εκδρομέων (π.χ. σε περίπτωση που παρατηρούνται υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες). Τα οχήματα είναι κατά μέσο όρο 2,5 ετών και περιλαμβάνουν καύσιμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

3η μέρα: 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, LEVI - SNOWVILLAGE

Μετά το πλούσιο πρωινό μας ξεκινάει μια ακόμη υπέροχη εμπειρία στο Snow Village. Περίπου χίλια φορτηγά κάθε χρόνο, προς το τέλος Νοεμβρίου, μεταφέρουν εδώ χιόνι και πάγο προκειμένου να χτιστεί το χωριό, με διαφορετικό τρόπο και σχέδιο κάθε φορά. Καλύπτει μια έκταση περίπου 7.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων με εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχείο, λόμπι, διάφορα κτήρια και γλυπτά, όλα φτιαγμένα μόνο από χιόνι και πάγο. Γεύμα στο εστιατόριο και αμέσως μετά ακολουθεί επίσκεψη στο πάρκο των ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα χαλαρώσουμε στο SPA του ξενοδοχείου Levi Τunturi κάνοντας σάουνα, κολύμπι, γυμναστική ή χαμάμ. Δείπνο με πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

4η μέρα:  27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΛΕΒΙ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΧΩΡΙΟ ΑΗ  ΒΑΣΙΛΗ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά  αναχώρηση για το  χωριό του Αϊ Βασίλη, , ακριβώς πάνω στον – νοητό - Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Το χωριό του Αϊ Βασίλη είναι ένα παραμυθένιο μέρος, μια αίσθηση που αποκομίζει κανείς όποια εποχή κι αν το επισκεφτεί! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Γεύμα και όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Σάντα Πάρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας! Όσοι θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν το Σάντα Πάρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!
Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες στο Snowman World, όπως πατινάζ στον πάγο,  μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου! Γεύμα στο ένα και μοναδικό στο είδος του Ice Restaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο χωριό του Άι Βασίλη στο Rovaniemi, θα είναι κρατημένο κατόπιν αιτήματος μας για το γκρουπ μας, ώστε να απολαύσουμε το μενού που δημιουργήθηκε από τον τοπικό σεφ τους!

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα:  28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο μουσείο Άρκτικουμ και θα δούμε το κέντρο Αρκτικής ιστορίας με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων  αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής.
Μετά από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ράνουα, γνωστό  και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και τον πανίσχυρο Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το Ζωολογικό Πάρκο της Ράνουα,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer!
Πριν την αναχώρησή μας γεύμα στο εστιατόριο του κήπου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, λίγος ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα:  29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ροβανιέμι - Αθήνα

Σήμερα, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, αποχαιρετούμε την Φιλανδία. Πρωινό ελεύθερο για μια μικρή βόλτα. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Οι Τιμές περιλαμβάνουν έκπτωση, 250€ το άτομο, για κρατήσεις μέχρι 31/10/2015:
Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: €1.980
Τιμή παιδιού έως 11 ετών σε έξτρα κρεβάτι στο δωμάτιο των γονιών: €1685
Τιμή μονόκλινου: €2.380

Περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις  Αθήνα – Ροβανιέμι – Αθήνα
  • Ξενοδοχείο Α! κατηγορίας κεντρικό στο Λέβι (3 νύχτες)
  • Ξενοδοχείο Α! κατηγορίας κεντρικό στο Ροβανιέμι (2  νύχτες)
  • Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία
  • Ασύρματο internet στα ξενοδοχεία
  • Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Δείπνα καθημερινά με τα εορταστικά μπουφέ συμπεριλαμβανομένων.
  • Γεύματα καθημερινά.
  • Γεύμα στο ICE RESTAURANT στο χωριό του Άι Βασίλη!
  • Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
  • Επίσκεψη Αϊ Βασίλη στις 24/12 στο Χριστουγεννιάτικο Δείπνο και μοίρασμα δώρων στα παιδιά κατά την διάρκεια του δείπνου
  • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
  • Εκδρομή με Snowmobile με ειδικά ρούχα και μπότες
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων
  • Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορά στο Santa Park με προαιρετική είσοδο (33€ ενήλικος, 27,50€ παιδί 4 έως 14 ετών)
  • Μεταφορά και είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ράνουα
  • Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων
  • Αρχηγός εκδρομής από την Αθήνα
  • ΦΠΑ, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ενημερωτικό έντυπο (3 ημέρες πριν την αναχώρηση).

ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ:

  • ΔΩΡΟ: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • ΔΩΡΟ: Μεταφορά και είσοδος στο Άρκτικουμ
  • ΔΩΡΟ: Είσοδος στο SNOWMAN WORLD στο χωριό του Άι Βασίλη
  • ΔΩΡΟ: Είσοδος στο SPA του ξενοδοχείου Levi Τunturi

    Δεν περιλαμβάνει
  • Αχθοφορικά, είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα


    Σημειώσεις 
    1. Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
    2. Τα ξενοδοχεία είναι όλα Α’ κατηγορίας. Οι πτήσεις είναι τσάρτερ.
    3. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.
    4. Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40%. Εξόφληση 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση.Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιώτη:Μέχρι και 21 μέρες πριν την αναχώρηση: 20%. 20-10 μέρες πριν την αναχώρηση: 50 %Σε περίπτωση ακύρωσης λιγότερο από 10 μέρες πριν την αναχώρηση : το σύνολο της αξίας της εκδρομής.
    5. Παρακαλούμε ζητήστε μας τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής σε οργανωμένο ταξίδι

    Πτήσεις:

    Aegean Charter Flight
    24/12/2015 A3-4010  ATH-RVN 08:45-13:25
    29/12/2015 A3-4011  RVN-ATH 15:00-19:40
    Τοπικές ώρες