Skip to main content

5ήμερο Ταξίδι Στοκχόλμη – Κοπεγχάγη, Καλοκαίρι στην καρδιά της Σκανδιναβίας! Καλοκαίρι 2015 από 680,00

Αναχωρήσεις:
14 – 18/07  (5ημέρες) και
11- 15/08 (5ημέρες)

 Για τους Σουηδούς, η Στοκχόλμη θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της Σκανδιναβικής περιοχής, αν και ο τίτλος διεκδικείται επίσης από την Κοπενχάγη (που σημαίνει «το λιμάνι των εμπόρων») . Η Στοκχόλμη, σαν πόλη, είναι πάνω από 700 ετών και εκτείνεται πάνω σε 14 νησιά που κοιτούν περήφανα την Βαλτική. Γεμάτη από  τουριστικές ατραξιόν βασισμένες στη Σκανδιναβική Λογοτεχνία και  ιστορία για τους επισκέπτες της, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξερευνήσετε την πόλη, είτε με οδηγό, είτε μόνοι σας, πεζοί, μιας και τα περισσότερα αξιοθέατα είναι σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.  Η πολιτιστική και πολιτική Στοκχόλμη προσφέρεται και για απίθανες εξερευνήσεις, δρώμενα, καταπληκτικό φαγητό και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Η Κοπεγχάγη δικαίως διεκδικεί τον άτυπο τίτλο της ομορφότερης και πιο κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας της Σκανδιναβίας! Μία πόλη που ανθεί συνδυάζοντας νέες και γενναίες τάσεις αρχιτεκτονικής, ευημερία και αυτοπεποίθηση! Όσο για την Κοπεγχάγη; Οι δανικές εφημερίδες ταξινομούν την Κοπεγχάγη ως μια από τις πόλεις με το καλύτερο και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, παρά το υψηλό κόστος. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού "Monocle", η Κοπεγχάγη είναι η πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη στον κόσμο!

Ημέρα 1η | Αθήνα - Στοκχόλμη
Πρωινή αναχώρηση με απ’ ευθείας πτήση για την Στοκχόλμη. Άφιξη, επιβίβαση στο πολυτελές πούλμαν μας και αμέσως μετά ξεκινάει η πανοραμική ξενάγηση της πόλης.
Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γνωστή και ως Βενετία του βορρά αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό.
Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Yπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για αγορές, (εξαιρετικά κρύσταλλα και υαλικά στα καταστήματα Kosta Boda & Orrefors), αλλά και για επίσκεψη  στα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο ολοκαίνουργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen (φεστιβάλ jazz τον Ιούλιο), το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansen  που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική  θέα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της πόλης.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Ημέρα 2η | Ελεύθερη - Στοκχόλμη
Σήμερα, αφού απολαύσετε το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου,  σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην Ουψάλα που βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Επίσκεψη του πανεπιστημίου από τα πιο παλιά και φημισμένα της Ευρώπης και της Σιγκντούνα μια από τις πιο παλιές παραλίμνιες πόλεις της Σουηδίας με το πανέμορφο κάστρο της και την γεμάτη θρύλους ιστορία της, πολλά  καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια καθώς και ένα ενδιαφέρον μουσείο.... Πριν την επιστροφή στην Στοκχόλμη νωρίς το απόγευμα μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η | Κοπεγχάγη
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, παράδοση δωματίων και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για Κοπεγχάγη. Άφιξη επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αμέσως μετά στην πανοραμική ξενάγηση που ακολουθεί θα περάσουμε από την πλατεία του Δημαρχείου, τη λεωφόρο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τους κήπους Τίβολι, το Εθνικό Μουσείο. Συνεχίζουμε με το παλάτι Κρίστιανμποργκ, έδρα της Δανέζικης Βουλής. Στη συνέχεια περνάμε από το λιμάνι Νυχάβν, το παλάτι Αμαλιένμποργκ, τη μικρή γοργόνα, την εκκλησία του Σωτήρος και το κάστρο Ρόζενμποργκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 4η | Ελεύθερη - Κοπεγχάγη
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για εξερεύνηση της πόλης με τις προτάσεις να ποικίλουν. Οι λάτρεις των αγορών μπορείτε να την επωφεληθείτε για shopping στα κομψά καταστήματα της πόλης με τα high end προϊόντα των διάσημων δανέζικων εταιριών όπως η Jensen ή η Bang & Olefsen. Για τους λάτρεις της ιστορίας και του θεάτρου προτείνουμε εκδρομή στα κοντινά κάστρα της Δανίας εκ των οποίων ξεχωρίζει το Κρόνμποργκ μόλις 40 χλμ έξω από τη πόλη, γνωστό κυρίως από το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ». Μια ακόμη πρόταση αποτελεί η εκδρομή στο Μάλμε της Σουηδίας διασχίζοντας την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα που συνδέει την πρωτεύουσα της Δανίας με την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Περιήγηση στο  κάστρο του Μάλμε, την Πλατεία Γερουσίας, και την παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κοπεγχάγη. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 5η | Κοπεγχάγη – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο με ίδιον μέσο. Επιστροφή Αθήνα με απ’ ευθείας πτήση
Φαγητό στους δρόμους της Στοκχόλμης
Τα αγαπημένα σημεία με φαγητό στο δρόμο που προτιμούν οι ντόπιοι είναι εκείνα όπου βρίσκεις φανταστικό παραδοσιακό σουηδικό φαγητό γνωστό ως husmanskost. Και η Σουηδία όντως διαθέτει φαγητό στο δρόμο με στυλ. Δοκιμάστε εκλεκτή ρέγκα στο χέρι και χοτ ντογκς μαγειρεμένα με μαστοριά.
Σημεία με φαγητό
Το Οstermalmshallen στο Östermalmstorg είναι γεμάτο με προσεγμένους φούρνους, ειδικούς τυριών, πάγκους με θαλασσινά, αγορά με λαχανικά και φρούτα, χαλαρά καφέ  και εστιατόρια για μεσημεριανό - το πιο χαρακτηριστικό προϊόν της Σουηδίας βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό κτίριο του 1888. Δυνατά σημεία; H καρδιά καπνιστού σολωμού Andersson Fågel & Vilt’s και το σαλάμι της αλκής. Όσο για τη σουηδική παράδοση στα θαλασσινά; Ρέγκα με πίκλες, καπνιστός σολομός, ζουμερό αυγοτάραχο και γλιστερά μύδια από τη δυτική ακτή της Σουηδίας.
To Hotorgshallen στο Ηotorget είναι η επιτομή της κοσμοπολίτικης κίνησης στη Στοκχόλμη. Πάρτε τις κυλιόμενες σκάλες από το  Hotorget για ένα γρήγορο σάντουιτς με ρέγκα στο Kajsas Fisk, ένα τούρκικο μπιφτέκι στο Izmir ή ένα ζουμερό ,πικάντικο σάντουιτς με λουκάνικο και λαχανικά στο La Gazelle.Και σουηδικές σπεσιαλιτέ; Bondens Matbod .Θαλασσινά; Melanders.
Tα αγαπημένα της γειτονιάς
Πάρτε μια γερή δόση από παζάρι στο ισόγειο του Strömmingskiosken κοντά στη στάση του μετρό στο Slussen.Μπορείτε να μασουλήσετε stromming (βαλτική ρέγκα), τηγανητό ή με πίκλες πάνω σε ξεροψημένο ψωμί με λιωμένες πατάτες ,κατευθείαν από τον πάγκο με όλα αυτά τα ψάρια. Ετοιμάζεται επί παραγγελία και σερβίρεται φρέσκο. Αξίζει να περιμένετε στην ουρά.
Το Östermalms Korvspecialist στην οδό Nybrogatan 55  είναι ένας πάγκος σε ένα πολύ μικρό δρόμο, με στρατηγική θέση  κοντά στο Östermalmshallen  όπου ο αξιαγάπητος, για κάθε φίλο του λουκάνικου, ιδιοκτήτης Bruno σερβίρει 40 τύπους λουκάνικου με ξινολάχανο, καλή μουστάρδα και τις μυστικές του σάλτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Οι περισσότεροι παραγγέλνουν το κλασικό Coburger Berzelii, ζεστό λουκάνικο ή ένα γερμανικό άσπρο λουκάνικο Thuringer, το βάζουν σε μισή μπαγκέτα με έξτρας και το καταβροχθίζουν χωρίς ντροπή. Μήνυμα ελήφθη.
Πότε;
Oι χώροι για φαγητό είναι ανοιχτοί όλη τη μέρα (κλειστά τις Κυριακές).

Αναχωρήσεις:
14 – 18/07  (5ημέρες) και 11- 15/08 (5ημέρες)

  • ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ €680
  • ΕΠΙΒΑΡΥΣΝΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ €230
  • ΦΟΡΟΙ: 180€
Φαγητό στην Κοπεγχάγη
Νoma
Πρόσφατα βραβευμένο ως το καλύτερο του κόσμου, το Noma, νοτιοδυτικά της σχολής Καλών Τεχνών, είναι must. Αποκλίνοντας από την πεπατημένη των τοπικών εστιατορίων, ο Rene Redzepi, είναι πρωτεργάτης της κουζίνας. Από το μενού του, μπορείς να δοκιμάσεις δημιουργικά πιάτα με γαρίδες από τα νησιά Faroe, σολομό και φύκια από την Ισλανδία αλλά και βοδινό κρέας από την Γροιλανδία. Strandgade 93, τηλ. (+45)32963297, www.noma.dk
Kong Hans Kaelder
Πρόκειται για ένα πρωτοκλασάτο εστιατόριο, βραβευμένο με ένα Michelin αστέρι, που βρίσκεται σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης. Δεν περηφανεύεται όμως μόνο για το αστέρι του, αλλά και για το γεγονός ότι εκεί είναι που ο Andersen έγραψε το «Love in Nicolai Tower».  Ο συγγραφέας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο συνδυασμό της γαλλικής και δανέζικης κουζίνας, κάτι που χαρακτηρίζει το μενού του εστιατορίου. Vingardsstræde 6, Indre By, (+45)33116868, www.konghans.dk
Peder Oxe's Restaurant
Από τα πιο παλιά και γνωστά εστιατόρια παραδοσιακής δανέζικης κουζίνας. Στεγάζεται σε ένα κτίριο 200 ετών και διαθέτει πλούσιο κελάρι. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι όλα φρέσκα και έρχονται από τη γύρω περιοχή, γεγονός που επιβάλλει στο μενού να αλλάζει ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Δοκιμάσε σούπα αστακού, φρέσκο ψάρι και οπωσδήποτε μία από τις φημισμένες του σαλάτες. Μπορείς απλά να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί με την παρέα σου. Graabroedretorv 11, τηλ. +4533110077, www.pederoxe.dk
Slotskaelderne
Το γεγονός ότι  το βασιλικό ζεύγος το προτιμούσε για πρόγευμα, καθιστά το Slotskaelderne ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην πόλη. Ίσως δυσκολευτείς λίγο να το βρεις, ωστόσο αξίζει τον κόπο. Το ξύλο πρωταγωνιστεί στο ντεκόρ του δίνοντας του μια ζεστασιά. Από τις must επιλογές στο μενού, είναι ο μαρινάτος σολομός με μικρές γαρίδες. Grabrodretorv 11, τηλ. (+45)33110077
Ruby Bar
Η πρόσοψή του δε σε προϊδεάζει για το τι θα συναντήσεις στο εσωτερικό. Σπρώχνοντας όμως της ατσάλινη πόρτα θα καταλάβεις γιατί θεωρείται το καλύτερο cocktail bar της πόλης. Είναι τεραστίων διαστάσεων και σερβίρει όλων των ειδών ποτά και cocktails. Επειδή όμως κάθε βράδυ γίνεται το έλα να δεις, καλύτερα να πατε νωρίς. Nybrogade 10, Indre By, Copenhagen (+45)33931203, www.rby.dk
Περιλαμβάνει
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Στοκχόλμη – Κοπεγχάγη -  Αθήνα με απ’ ευθείας πτήσεις
  • Αεροπορικό εισιτήριο Στοκχόλμη Κοπεγχάγη
  • Διαμονή  σε 1ης κατηγορίας  κεντρικά ξενοδοχεία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές από/ προς αεροδρόμια εκτός της ημέρα της αναχώρησης
  • Πανοραμικές ξεναγήσεις με Ελληνόφωνους ή Αγγλόφωνους ξεναγούς σε Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη
  • Αρχηγός συνοδός εκδρομής από την Αθήνα μέχρι την 4η ημέρα
Δεν περιλαμβάνει
  • Φόροι αεροδρομίων 180€
  • Αχθοφορικά – Φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα, τυχόν εισόδους σε μουσεία, προαιρετικές εκδρομές.