Skip to main content

Στοκχόλμη Κοπεγχάγη Οσλο Μπέργκεν Φιόρδ Καλοκαίρι 2015 από 1095,00

7 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Όσλο(1), Μπέργκεν(1), Κοπεγχάγη(2), Στοκχόλμη(2)

 Οι πρωτεύουσες της Σκανδιναβίας έχουν αυτή την βόρειο ευρωπαϊκή νωχελική, μελαγχολική αλλά συνάμα γλυκιά γοητεία που διαθέτουν τα μέρη που χτίστηκαν με κόπο και αγώνα από ανθρώπους που βρέθηκαν σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον αλλά κατάφεραν να το δαμάσουν και να επιβιώσουν χωρίς να το «βιάσουν» όπως συνέβη κατά κόρον σε άλλα γεωγραφικά πλάτη της γηραιάς ηπείρου. Το ταξίδι στις πρωτεύουσες του βορρά κρύβει χαρές που συναρπάζουν τον ταξιδευτή.

Ημέρα 1:  Αθήνα - Όσλο Αναχώρηση με πρωινή απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο του Όσλο, πρώτο σταθμό στο οδοιπορικό μας στις βορειότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Φτάνοντας στο Όσλο, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με μία πόλη που παρότι πρωτεύουσα, διατηρεί ένα ιδιαίτερο ρουστίκ, θα τολμούσαμε να πούμε «επαρχιακό» χαρακτήρα. Το Κοινοβούλιο & το παλάτι με το νεοκλασικό τους ύφος, το μοντέρνο με τις λιτές και απέριττες «γραμμές» Δημαρχείο, ο Καθεδρικός ναός με τη γοτθική του αυστηρότητα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα μνημειώδη γλυπτά του Βίγκελαντ, και φυσικά αυθεντικά ευρήματα από τον 9ο αιώνα, είναι αρκετά για να σας κάνουν να αγαπήσετε τη πόλη με τον αυθεντικότερο σκανδιναβικό χαρακτήρα. Ακολουθεί επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του μουσείο με τα πλοία των Βίκινγκς και μεταφορά στη συνέχεια στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 2:  Οσλο (Σογκνενφιορδ – τραίνο) Μπέργκεν Μια εντυπωσιακή μέρα γεμάτη φυσικές ομορφιές στη Νοτιοδυτική πλευρά της Νορβηγίας μας περιμένει σήμερα κατά την οδική μας μετάβαση στο Μπέργκεν όπου η διαδρομή μας όχι μόνο περνάει κατά μήκος, από τα ομορφότερα φιόρδ της Νορβηγίας, αλλά μας οδηγεί ανάμεσα από καταπράσινα βουνά και από μικρά χωριά που μοιάζουν περισσότερο με ζωγραφιά παρά με ρεαλιστικά τοπία. Ο Σιδηρόδρομος Flåm προσφέρει ως επί το πλείστον ένα άγριο και πανέμορφο ορεινό τοπίο, με χιονισμένες κορυφές, πλούσια βοσκοτόπια και ιστορικές παραδόσεις που χρονολογούνται πολύ παλιά, από την Παγανιστική εποχή. Στη διαδρομή των 20 χιλιομέτρων με το τρένο θα βιώσετε τη συγκλονιστική και υπέροχη φύση της Νορβηγίας. Εδώ μπορείτε να δείτε ποτάμια που διασχίζουν βαθιά φαράγγια, καταρράκτες που πέφτουν από τα απόκρημνα βράχια των χιονισμένων βουνών, καθώς και ορεινές φάρμες που βρίσκονται σε απότομες πλαγιές. Οι περιστροφικές σήραγγες μέσα και έξω από το βουνό αποτελούν απόδειξη της πιο τολμηρής και επιδέξιας μηχανολογίας στην ιστορία των Νορβηγικών σιδηροδρόμων. Στο κάτω μέρος της κοιλάδας Flåm, μπορείτε να απολαύσετε το γραφικό τοπίο και να θαυμάσετε τον υπέροχο Aurlandsfjord, παραπόταμο του Sognefjord, το μεγαλύτερο φιόρδ του κόσμου. Στον ορεινό σταθμό Myrdal, στα 865 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ο Σιδηρόδρομος Flåm συναντάται με τη γραμμή Bergen. Συνεχίζουμε με μια συναρπαστική κρουαζιέρα στο εντυπωσιακό βαθύ Σόγκνενφιορδ, όπου αποβιβαζόμαστε στο Γκουντβάνγκεν. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Μπέργκεν.

Ημέρα 3:  Μπέργκεν – Κοπεγχάγη Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θ’ ανακαλύψουμε το ιστορικό της κέντρο με τη γραφική προβλήτα Μπρίγκεν, την πάντα πλούσια σε αλιεύματα τοπική ψαραγορά, ενώ θα απολαύσουμε το πανόραμα του ομώνυμου φιόρδ από το λόφο του Φλέγεν. Μεταφορά στη συνέχεια στο αεροδρόμιο από όπου η σύντομη πτήση θα μας μεταφέρει στην Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας. Προτείνουμε βόλτα στο διάσημο πεζόδρομο της Στρόγκετ με τα πολυτελή καταστήματα και τα γραφικά δρομάκια ή στο παλιό λιμάνι Νύχαβν όπου οι αποθήκες έχουν μετατραπεί σε trendy καφέ & εστιατόρια. Μία μπύρα Karlsberg ή Tuborg σε κάποιο από αυτά είναι μία τυπική δανέζικη συνήθεια που σίγουρα θα την απολαύσετε και εσείς.

Ημέρα 4:  Κοπεγχάγη Ξενάγηση της αρχοντικής πόλης που αποπνέει εντονότατη την αύρα ενός ένδοξου παρελθόντος συνοδευμένο σαφώς από το υψηλότατο βιοτικό επίπεδο του παρόντος. Το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, η λιλιπούτεια «μικρή γοργόνα» σήμα κατατεθέν της Κοπεγχάγης, το παλιό Νομισματοκοπείο, το ανάκτορο Ρόζενμπουργκ φλαμανδικού αναγεννησιακού ρυθμού, θα σας αποκαλύψουν το πραγματικό χαρακτήρα μίας πόλης… μοναδικής. Επιπλέον αφού ξεναγηθούμε στο Εθνικό μουσείο της Κοπεγχάγης, θα προσφέρουμε ΔΩΡΟ απολαυστική κρουαζιέρα στο κανάλι της πόλης ξεκινώντας από το παραδοσιακό λιμάνι του Νύχαβν. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Επισκεφθείτε προαιρετικά το διάσημο θεματικό πάρκο του Τίβολι με τους υπέροχους κήπους, τις απολαυστικές συναυλίες και φυσικά τα δεκάδες γραφικά καφέ & εστιατόρια. Η νύχτα στο Τίβολι κλείνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Ημέρα 5:  Κοπεγχάγη - Στοκχόλμη Αφήνουμε σήμερα την Κοπεγχάγη και κατευθυνόμαστε οδικώς μέσω μιας καταπράσινης διαδρομής στην Στοκχόλμη. Θα σταθούμε στο αναγεννησιακό κάστρο Κρόνμποργκ, το πιο διάσημο κάστρο της Δανίας που έγινε γνωστό κυρίως από το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ» και θα προσεγγίσουμε την Σουηδία με φέρρυ μέσω του θαλάσσιου περάσματος Χέλσινμποργκ – Χελσινγκορ. Καθοδόν θα συναντήσουμε και την 2η μεγαλύτερη λίμνη της Σουηδίας, την Βαττενρ, όπου θα έχουμε και σύντομη στάση. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Στοκχόλμη. Μια βόλτα στη Γκάμλα Σταν, το πιο παλιό νησί - συνοικία της πόλης, με το μεσαιωνικό χαρακτήρα που διατηρείται αναλλοίωτος, τα παραδοσιακά κτίρια και τις γοτθικές εκκλησίες, θα κλείσει ευχάριστα τη σημερινή μέρα.

Ημέρα 6:  Στοκχόλμη Η Στοκχόλμη, η αλλιώς «Βενετία του Βορρά», που θα γνωρίσουμε στην ξενάγηση που ακολουθεί, είναι περίτεχνα χτισμένη πάνω σε δεκάδες μικρά νησάκια ακριβώς στο σημείο που η 3η μεγαλύτερη λίμνη της Σουηδίας ενώνεται με τη Βαλτική θάλασσα. Η λάμψη των ένδοξων εποχών είναι σαφής στα οικοδομήματα και το χαρακτήρα της πόλης. Η Γκάμλα Σταν με τα μεσαιωνικά κτίρια, το Δημαρχείο όπου κάθε χρόνο στη διάσημη «Χρυσή Αίθουσα» γίνεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το περίοπτο βραβείο Νόμπελ, τα βασιλικά ανάκτορα με τη νεοκλασική λιτότητα, η μεγαλοπρεπής Όπερα με τα μπαρόκ στοιχεία, τα εντυπωσιακά αριστοκρατικά δημόσια κτίρια του κέντρου, και φυσικά το μουσείο Βάσα που στεγάζει το πολεμικό πλοίο που βυθίστηκε το 1623 & ανελκύστηκε σχεδόν άθικτο από το πυθμένα της λίμνης μετά από 333 χρόνια, θα σας κάνουν να συμφωνήσετε ότι… η Στοκχόλμη είναι η πιο αρχοντική πόλη της Σκανδιναβίας. Στο ελεύθερο απόγευμα, περιπλανηθείτε στην πόλη κα τελειώστε το βράδυ σας με ένα ποτό στο μπαρ Cadier που θεωρείται το πιο trendy μέρος στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Ημέρα 7:  Στοκχόλμη - Αθήνα Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

Τιμές
 
Δίκλινο
1095
Μονόκλινο
1465
Φόροι
300
Διαμονή
4*, 4* sup. Ξενοδοχεία
Αναχωρήσεις  :
Κυ 28/06/2015 Κυ 19/07/2015 Κυ 26/07/2015 Κυ 02/08/2015 Κυ 09/08/2015 Κυ 16/08/2015
 
 
Δίκλινο
1135
Μονόκλινο
1505
Φόροι
300
Διαμονή
4*, 4* sup. Ξενοδοχεία
Αναχωρήσεις  :
Κυ 30/08/2015Κυ 20/09/2015Κυ 04/10/2015

Παρατηρήσεις: Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση. Οι τιμές σε όλα τα Ομαδικά Ταξίδια είναι βασισμένες σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Ωστόσο, στη σπάνια περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, τα ταξίδια μας πραγματοποιούνται με μικρή επιβάρυνση.

Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
Αθήνα Όσλο 08.20 – 11.30
Στοκχόλμη Αθήνα 12.00 – 16.40
Εσωτερική απευθείας πτήση Μπέργκεν Κοπεγχάγη 15.15 – 16.10

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*/4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια
    1. Στοκχόλμη: hotel Clarion Amaranten/Clarion Stockholm
    2. Κοπεγχάγη: hotels Radisson Blu Scandinavia/Scandic Copenhagen
    3. Όσλο: hotel First Millenium / Radisson Blu Scandinavia
    4. Μπέργκεν: hotel Scandic Ornen / Radisson Blu
  • ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ διαδρομή Φλαμ - Mύρνταλ με τρένο, στη Νορβηγία
  • Οδοιπορικό στην Νοτιοδυτική Νορβηγία μέχρι το Μπέργκεν
  • Κρουαζιέρα στο εντυπωσιακό Σόγκνεφιορδ
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αλλο: ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ διαδρομή Φλαμ – Mύρνταλ με τρένο, στη Νορβηγία
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • Διαμονή: ξενοδοχεία 4* & 4*sup.
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές: όπως περιγράφονται
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Οδοιπορικό στην Νοτιοδυτική Νορβηγία μέχρι το Μπέργκεν
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου
  • Άλλο: Κρουαζιέρα στο εντυπωσιακό Σόγκνεφιορδ
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Δώρο Κρουαζιέρα στην Κοπεγχάγη

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ με λατινικούς χαρακτήρες