Skip to main content

Σκανδιναβικό Πανόραμα 10 ημέρες Καλοκαίρι 2015 από 1165,00

Σκανδιναβικό Πανόραμα 10 ημέρες
Αν/σεις:     06/08/2015
Ισχύει έως:    06/08/2015

Η τιμή Smart Price ισχύει για κρατήσεις έως τη Δευτέρα 29/06!

 

 

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 : Αθήνα – Στοκχόλμη – Ξενάγηση - περιήγηση πόλης : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας όπου θα μας βοηθήσει να περάσετε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων check in. Στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την απευθείας πτήση της Aegean Airlines με προορισμό την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, η οποία είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Μια πόλη αλλιώτικη και γοητευτική, κτισμένη πάνω στα 14 νησάκια της λίμνης Μαλάρεν. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και μεταφορά στο κέντρο της πόλης της Στοκχόλμης. Άμεση περιήγηση – ξενάγηση της πόλης με τον συνοδό μας. Ξεκινάμε με το μουσείο Βάσα, το οποίο στεγάζει τη ναυαρχίδα του Γουσταύου Β’ Αδόλφου που έμεινε θαμμένη για 3 αιώνες στο βυθό του κόλπου της Στοκχόλμης. Συνεχίζουμε με το Δημαρχείο της Στοκχόλμης, μοναδικής αρχιτεκτονικής, που βρίσκετε πάνω στο νησί του βασιλιά. Συνεχίζοντας θα δούμε την κατοικία του Νόμπελ, το Σπίτι της Σουηδικής κουλτούρας, το μεγαλοπρεπές κτίριο του Δραματικού Θεάτρου, την ιστορική Όπερα και θα καταλήξουμε στο νησί Γκάμλα Σταν με τη Μητρόπολη, τη Βουλή και το μεσαιωνικό Βασιλικό Παλάτι με τα 608 δωμάτια. Μετά το τέλος της περιήγησης – ξενάγησης μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Όσοι επιθυμούν τους προτείνουμε, προαιρετικά, να απολαύσουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που εκπέμπει η πόλη από το αρχιπέλαγος. Επιβιβαστείτε στο πλοιάριο και απολαύστε μία φαντασμαγορική κρουαζιέρα στο Σουηδικό αρχιπέλαγος με τα 24.000 μεγάλα ή μικρότερα νησιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2 : Στοκχόλμη – προαιρετική εκδρομή Ουψάλα -Σιγκούνα : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη για να ανακαλύψετε τις κρυφές χάρες της γοητευτικής «Νύμφης του Βορρά». Όσοι από εσάς επιθυμούν τους προτείνουμε να συμμετέχουν στην προαιρετική μας εκδρομή στην Uppsala και Signuna, μια όμορφη πόλη που ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, είτε τα ενδιαφέροντά του είναι σχετικά με την τέχνη, είτε με τη φύση είτε με την ιστορία. Πρώτη μας στάση θα είναι η πόλη Sigtuna, η πρώτη πρωτεύουσα της Σουηδίας, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα. Πρόκειται για μια πολύ φιλική πόλη για τους επισκέπτες. Ειδικά σε όσους αρέσει να εξερευνούν τις πόλης με τα πόδια, η Sigtuna θα τους μαγέψει με τα γοητευτικά ξύλινα κτίρια δίπλα στη λίμνη Mälaren. Πολλά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια καθώς και ένα μουσείο θα σας εκπλήξουν. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό της Uppsala. Όπως θα διαπιστώσετε, η Uppsala έχει μια τεράστια επιλογή να σας προσφέρει. Κατά την διάρκεια της ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε μερικούς από τα πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό που είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη εκκλησία της Σκανδιναβίας, το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Κάστρο της πόλης και πολλά ακόμη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Στοκχόλμη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 : Στοκχόλμη – Χαμάρ (556 χλμ) : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Νορβηγικό θέρετρο του Χαμάρ. Πρώτη μας στάση, αφού περάσουμε τα σύνορα Σουηδίας – Νορβηγίας, η πόλη Καρλστατ, κτισμένη στο βόρειο άκρο της τεράστιας Σουηδικής λίμνης Βένερν. Συνεχίζουμε, ακολουθώντας μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή μέσα στην Νορβηγική ύπαιθρο, με εντυπωσιακούς καταρράκτες, γραφικά χωριουδάκια και καταπράσινες απότομες πλαγιές κάτω από τους παγετώνες . Περνώντας το Kongsvinger & Eidsvoll καταλήγουμε στο παραδοσιακό χωριό του Χαμάρ, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Mjoesa. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Χαμάρ. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Ο συνοδός μας είναι στην διάθεσή σας για να σας δείξει όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του Χαμάρ. Εξερευνήστε το, θα εκπλαγείτε.

Ημέρα 4 : Χαμάρ – Forde (418 χλμ): Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Forde. Μέσα από μια φοβερή διαδρομή μέσω Borgund, Stavechurch με προορισμό το Laeda, και διασχίζοντας το τούνελ του Laeda, φτάνουμε στο ειδυλλιακό Φλάμ. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για μια 2ώρη κρουαζιέρα στα φιόρδ Sogne, Naeroy και Aurland προς το Γκούντβάγκεν. Στο λιμάνι του Γκούντβάγκεν επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μας, και φτάνοντας στο Βάγκνες , διασχίζουμε το Dragsvik με φέρυ πριν να φτάσουμε στο Φοέρντε, στις πηγές του ποταμού Joelstra. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5 : Φοέρντε – Μπέργκεν (175χλμ): Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό το Μπέργκεν. Η διαδρομή που ακολουθούμε είναι κατά μήκος των φιόρδ και την πιο δυτική ακτή κατά μήκος του Βόρειου Ατλαντικού, μέχρι το μικρό χωριό της Lavik από όπου θα πάρουμε το φέρυ για Oppedal. Συνεχίζουμε προς τα νότια για να φτάσουμε γύρω στο μεσημέρι στην πρωτεύουσα των φιόρδ, το Μπέργκεν. Άμεση πανοραμική ξενάγηση με Ελληνόφωνο συνοδό. Θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα και μνημεία της παλιάς Χανσεατικής πόλης και πρώτης πρωτεύουσας της Νορβηγίας, κτισμένη στην συμβολή 7 φιόρδ. Η πλατεία του λιμανιού με την υπαίθρια αγορά και η γραφική Χανσεατική γειτονιά με τα ξύλινα σπίτια, που αποτελεί διεθνή κληρονομιά και βρίσκεται κάτω από την προστασία της UNESCO, σίγουρα θα μας συναρπάσουν. Μετά το τέλος της πανοραμικής μας περιήγησης – ξενάγησης, μεταφορά μας στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε, προαιρετικά στο ενυδρείο του Μπέργκεν και στην συνέχεια στο λόφο Floyen. Το ενυδρείο του Μπέργκεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Από το 1960 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της πόλης. Σε περισσότερες από 60 μικρές και μεγάλες δεξαμενές μπορείτε να παρακολουθήσετε σε γοητεία όλα τα παράξενα και θαυμαστά πλάσματα που ζουν στα Νορβηγικά Φιόρδ και των Νορβηγικών ακτογραμμών. Επίσης μπορείτε να θαυμάσετε και άλλα ζώα όπως κροκόδειλους, φίδια, σαύρες κ.α. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λόφο Floyen. Συμβουλή μας. Φροντίστε να έχετε φορτισμένες φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποθανατίσει της υπέροχη θέα που θα αντικρίσουμε. Θα ανέβουμε με το τελεφερίκ και θα θαυμάσουμε την πόλη του Μπέργκεν και τα φιόρδ από ψηλά. Η θέα σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6 : Μπέργκεν – Όσλο (485 χλμ): Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με προορισμό την Πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Η Νορβηγική ενδοχώρα εξακολουθεί να μας συναρπάζει. Οι καταρράκτες και τα φιόρδ μαγεύουν. Πρώτη μας στάση είναι το μαγευτικό Βος. Στάση για να θαυμάσουμε τις ομορφιές του Βος. Συνεχίζουμε την πορεία μας και η επόμενη στάση είναι στο Γκέιλο. Αναχώρηση από το Γκέιλο και επόμενη στάση στο χειμερινό θέρετρο του Λιλλεχάμερ, που έγιναν οι Χειμερινό Ολυμπιακοί Αγώνες του 1994. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, την μαγική νορβηγική πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Όσλο. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη του Όσλο. Ο συνοδός σας είναι στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7 : Όσλο – Ξενάγηση - περιήγηση Πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την προγραμματισμένη μας ξενάγηση-περιήγηση στην Πρωτεύουσα την Νορβηγίας, το Όσλο. Κατά την διάρκεια της περιήγησης – ξενάγησης μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Δημαρχείο (Oslo rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, θα διασχίσουμε το μεσαιωνικό κέντρο και θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Η τεχνοτροπία των γλυπτών είναι χαρακτηριστική του ύφους που διακρίνει τον δημιουργό τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Θα δούμε επίσης το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset), που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy, όπου θα θαυμάσουμε τα σπουδαία εκθέματα - πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς (είσοδος προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται). Μετά το τέλος της περιήγησης - ξενάγησης μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή μας, για να περπατήσουμε στην περίφημη λεωφόρο Καρλ Γιόχαν, καρδιά της ιστορικής και εμπορικής πρωτεύουσας και να κατεβούμε στη γραφική προκυμαία του λιμανιού για να πάρουμε το ποτό μας σε ένα από τα πολλά καφέ της. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8 : Όσλο – Γκέτεμποργκ – Μάλμο – Κοπεγχάγη (607 χλμ): Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με προορισμό την πρωτεύουσα της Δανίας, τη Κοπεγχάγη. Μέσω της Σουηδικής υπαίθρου, που σας περιμένει να σας δείξει τις ομορφιές της, θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Μαγευτικά σπιτάκια και μοναδικά φροντισμένο πράσινο περιβάλλον κατά μήκος της διαδρομής μας θα μας μαγέψουν. Πρώτος σταθμός μας το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ. Περιήγηση της πόλης με Ελληνόφωνο συνοδό και ολιγόωρη ξεκούραση. Περπατήσετε για λίγο στο κέντρο και τα λιμανάκια της πόλης. Η πόλη φημίζεται για την ποικιλία μαγειρέματος του σολομού. Αν σας αρέσει το ψάρι, δοκιμάσετε ένα σάντουιτς μαζί με τον καφέ σας. Συνεχίζουμε για την πανεπιστημιακή πόλη του Μάλμο. Φτάνοντας στην πόλη θα έχουμε την ευκαιρία να την περιηγηθούμε στην πόλη με τον ελληνόφωνο συνοδό μας. Ολιγόωρη ξεκούραση. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τη γέφυρα Oeresundsbroen που ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία. Καταλήγουμε στην κοσμοπολίτικη Κοπεγχάγη, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στη διάθεση μας για να γνωρίσουμε τις κρυφές χάρες της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 9 : Κοπεγχάγη – Ξενάγηση – περιήγηση Πόλης – προαιρετική εκδρομή Κρίστιανμποργκ : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας και ξενάγηση- περιήγηση της πρωτεύουσας της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης – περιήγησης   θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το παλαιότερο της Ευρώπης), το Αμαλίενμποργκ που πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα της Δανίας, Σοφία – Αμαλία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Φρειδερίκου Ε’ έφιππου, που κατά τη διάρκεια της βασιλείας του χτίστηκαν τα τέσσερα αρχοντικά που αποτελούν το παλάτι, στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό, τα ογκώδη ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν και το κάστρο Ρόζενμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του Θρόνου. Θα περάσουμε από το κτίριο όπου στεγάζεται η Όπερα και στη συνέχεια θα δούμε την παραλία Λάγκελίνιε με τη Μικρή Γοργόνα, σύμβολο της πόλης όπου θα μάθουμε και την ιστορία της. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το απόγευμα προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο Κάστρο Κρονμπόργκ, που ονομάστηκε και κάστρο του Άμλετ από το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο. Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από την ονομαζόμενη «Δανέζικη Ριβιέρα» μέσα από μια διαδρομή που σίγουρα θα σας καταπλήξει. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 10 : Κοπεγχάγη – Αθήνα : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης , όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Τιμοκατάλογος :

Ξενοδοχείο
Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί 2-12

Φόροι
4* Smart Price Normal Smart Price Normal Smart Price Normal 145 €
1165 € 1255 € 1595 € 1685 € 1065 € 1155 €

 

Σημειώσεις:

Η σειρά των ξεναγήσεων – εκδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη.

 

Περιλαμβάνονται :

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.

 Μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια στα ξενοδοχεία μας και αντίστροφα.

Διαμονή για 9 νύκτες σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* (διανυκτερεύσεις : 2 – Στοκχόλμη, 1 – Χαμάρ, 1- Forde, 1, Μπέργκεν, 2 – Όσλο, 2 – Κοπεγχάγη).

Καθημερινό σκανδιναβικό πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία μας.

Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

Ξενάγηση – περιήγηση της πόλης της Στοκχόλμης με Ελληνόφωνο συνοδό.

Ξενάγηση – περιήγηση της πόλης του Μπέργκεν με Ελληνόφωνο συνοδό.

Ξενάγηση – περιήγηση της πόλης του Όσλο με Ελληνόφωνο συνοδό.

Ξενάγηση – περιήγηση της πόλης της Κοπεγχάγης με Ελληνόφωνο συνοδό.

Εκδρομές – περιηγήσεις με Έλληνα συνοδό.

Κρουαζιέρα στα Φιόρδ Naeroy, Aurland και Sogne και τα εισιτήρια της κρουαζιέρας.

Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής Ευθύνης.

Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτες πόλεων.

 

Δεν Περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (όπως αναφέρονται παραπάνω).

Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά.

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.

 

Οι πτήσεις μας :

A3 812   06AUG  ΑΘΗΝΑ                                ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ     0830       1120

A3 811   15AUG  ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ        ΑΘΗΝΑ                                1130       1540

72 544x376