Skip to main content

Το μαγικό ταξίδι στη Ρωσία Πάσχα 2017 από 835,00

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 13/4
Super Τιμή 
Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Highlights

  • Περιηγηθείτε στη "Βενετία του Βορρά", την Αγία Πετρούπολη, το "παράθυρο στη Βαλτική" του Μεγάλου Πέτρου
  • Επισκεφθείτε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό του Αγίου Ισαακίου, από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια του κόσμου
  • Κάντε μία κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα στην Αγία Πετρούπολη
  • Εξερευνήστε το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου
  • Εκδράμετε στο Πετροντβόρετς με τα θερινά ανάκτορα των τσάρων
  • Γνωρίστε το Κρεμλίνο και τους τρεις ναούς που βρίσκονται εντός των τειχών του
  • Θαυμάστε τον πανοραμικό πίνακα που απεικονίζει μάχη των Ρώσων κατά του Ναπολέοντα στο Μποροντίνο
  • Εξορμήστε στην ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, το "Βατικανό της Ρωσίας".
  • Επιβιβαστείτε στο φημισμένο μετρό της Μόσχας με τους περίτεχνα διακοσμημένους σταθμούς του
  • Ανακαλύψτε το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Κοσμοναυτών, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ )
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Μόσχα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ
Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό της κέντρο, την Κόκκινη Πλατεία (Κράσναγια), που πήρε το όνομά της από το χρώμα των τειχών του Κρεμλίνου, τον περίφημο Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου (εξωτερικά) με τους εννέα τρούλους, αφιερωμένους στις μεγάλες γιορτές της ορθοδοξίας, που κτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον Τρομερό για τη νίκη του στην πρωτεύουσα των Τατάρων Καζάν, το μαυσωλείο του Λένιν (εξωτερικά), το συγκρότημα εμπορικών καταστημάτων ΓΚΟΥΜ, που κατασκευάστηκε τον 19ο αι. για να στεγάσει 1000 καταστήματα και έχει πλούσια εσωτερική διακόσμηση, το κτίριο του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου, το θέατρο Μπολσόι, το πανεπιστήμιο Λομονόσωφ κ.ά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ - ΖΑΓΚΟΡΣΚ – ΜΟΣΧΑ ( ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ )
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, που απέχει 71 km από τη Μόσχα και θεωρείται το "Βατικανό της Ρωσίας". Μια παραμυθένια πολιτεία του 14ου αι. με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό, που αναπαριστά όλη την εξέλιξη της ρωσικής αρχιτεκτονικής μέχρι τον 19ο αι. Θα επισκεφθούμε το εν ενεργεία μοναστήρι της Λαύρας, που είναι κέντρο της Ρώσικης Ορθόδοξης εκκλησίας και κατοικία του πατριάρχη της Ρωσίας. Επιστροφή στην Μόσχα . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής, επίσης γνωστό ως το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής ή Μουσείο Μνήμης της Εξερεύνησης του Διαστήματος. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται στο υπόγειο του μουσείου "Μνημείο για τους κατακτητές του Διαστήματος". Το Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 10/04/1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Y. Gagarin και εξηγεί την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος. Εκθέματα του μουσείου είναι ο πύραυλος και ο διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα, καθώς και μια ευρεία ποικιλία αντικειμένων σχετικών με την ιστορία της πτήσης, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος, τη διαστημική τεχνολογία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ ( ΜΠΟΡΟΝΤΙΝΟ , ΚΡΕΜΛΙΝΟ )
Θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση από το μουσείο Μποροντίνο. Στις αρχές του 20ού αι. η Ρωσία, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την περίφημη μάχη του Μποροντίνο, ανέθεσε στον Ρώσο ζωγράφο Franz Alekseyevich Roubaud (ο οποίος εργαζόταν στην Αυτοκρατορική Ακαδημία Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης), να δημιουργήσει έναν πανοραμικό πίνακα με τα γεγονότα που συνέβησαν το 1812 - τη μάχη που έγινε στο Μποροντίνο, ένα χωριό 130 km δυτικά της Μόσχας, ανάμεσα στον ρωσικό στρατό υπό την αρχηγία του Michail Kutuzov και τον στρατό του Ναπολέοντα. Οι απώλειες ήταν τραγικές: 35.000 Ρώσοι και 45.000 Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Η μάχη του Μποροντίνο σήμανε την αρχή του τέλους για τον Ναπολέοντα, ο οποίος ενώ θεώρησε ότι ήταν ο νικητής, σύντομα υποχώρησε άτακτα. Ο πανοραμικός πίνακας εγκαινιάστηκε στις 29/08/1912 και είναι το κύριο έκθεμα του μουσείου. Έχει μήκος 115 m, ύψος 15 m και απεικονίζει την πιο αποφασιστική στιγμή της μάχης, στις 12:30΄ το μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου, με έναν μοναδικό τρόπο που φαίνεται τρισδιάστατος. Τοποθετήθηκε σε αυτό το μουσείο το 1962. Η έκθεση του μουσείου επίσης καταγράφει την προέλαση και υποχώρηση των στρατευμάτων του Ναπολέοντα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυθεντικές στρατιωτικές στολές, όπλα, λάβαρα και νομίσματα. Κατά την επιστροφή μας, θα επιβιβαστούμε στο φημισμένο μετρό της Μόσχας, ένα αληθινό μνημείο τέχνης. Κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930 (επί Στάλιν) και λειτούργησε το 1935. Έχει 144 σταθμούς, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται υψίστης αισθητικής, διακοσμημένοι με πολύχρωμα μάρμαρα, τοιχογραφίες, μωσαϊκά, γλυπτά, υαλουργήματα, πολυέλαιους κ.ά. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με έναν περίπατο στη Στάρυ Αρμπάτ, με καταστήματα παραδοσιακών ρωσικών προϊόντων (σαμοβάρια, σερβίτσια, κεντήματα, δίσκοι, εσάρπες, αντικείμενα από γυαλί κλπ.).
Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο, το σύμβολο της Μόσχας και ολόκληρης της Ρωσίας, που αποτελούσε κατοικία των Ρώσων τσάρων και πατριαρχών. Ονομάστηκε έτσι από τη λέξη Κρεμλ, που σημαίνει φρούριο. Το Κρεμλίνο υπήρξε το διοικητικό, ιστορικό και εκκλησιαστικό κέντρο της Ρωσίας. Ήταν από παντού ορατό και πάντα απροσπέλαστο, αφού κάποτε ήταν αδύνατον να εισχωρήσει κανείς σ΄ αυτό. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μόσκoβα, περιτριγυρισμένο από τείχη με πύργους και εκκλησίες μοναδικής αρχιτεκτονικής, προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Κατά την περιήγησή μας στο Κρεμλίνο θα δούμε μεταξύ άλλων το καμπαναριό του Ιβάν του Τρομερού και το Μέγαρο των Συνεδρίων και φυσικά θα θαυμάσουμε τις περίφημες εκκλησίες του 15ου αι. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΑ – ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Μόσχας , για την πτήση μας για την Αγ.Πετρούπολη , την πιο βόρεια μεγαλούπολη του πλανήτη, τη "Βενετία του Βορρά", όπως επονομάζεται, χάρη στα κανάλια, τα νησάκια και τις γέφυρες του ποταμού Νέβα. Άφιξη , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΡΜΙΤΑΖ )
Η Αγία Πετρούπολη είναι ένα κλασικό παράδειγμα "τεχνητής" πρωτεύουσας, που δημιουργήθηκε από τον τσάρο Μεγάλο Πέτρο το 1703. Το 1712 η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη. Η εκλογή μιας πρωτεύουσας τόσο μακρινής σε σχέση με τις κεντρικές περιοχές της αυτοκρατορίας ήταν μια έκπληξη, αλλά ο τσάρος σκόπευε να την καταστήσει πύλη προς τη Δύση και γι' αυτό είχε διαλέξει αυτό το λεγόμενο "παράθυρο στη Βαλτική". Οι κατοικίες οικοδομήθηκαν σε περισσότερα από εκατό νησιά και η πόλη από την αρχή απέκτησε μνημειώδη και μεγαλοπρεπή όψη με κανονικό σχέδιο, μεγάλες λεωφόρους και απέραντες πλατείες. Το 1914 πήρε την ονομασία Πέτρογκραντ, που τη διατήρησε έως το 1924, οπότε μετονομάστηκε σε Λένινγκραντ, προς τιμήν του Λένιν. Μετά την πτώση της τσαρικής αυτοκρατορίας το 1918, η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στη Μόσχα και το 1991 ξαναπήρε τη σημερινή της ονομασία. Από το ένδοξο παρελθόν της η πόλη διατηρεί θαυμάσια μνημεία σε ρυθμούς μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικό. Είναι η πιο Ευρωπαϊκή πόλη της Ρωσίας. Η πόλη της διανόησης, της προόδου, του πολιτισμού, της τέχνης. Ένα "ανοιχτό μουσείο" στις ακτές της Βαλτικής. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την εκπληκτική Εκκλησία της Αναστάσεως, που μοιάζει σαν βγαλμένη από ρωσικό παραμύθι, το Ινστιτούτο Σμόλυν, απ΄ όπου ο Λένιν διηύθυνε τις επιχειρήσεις της λαϊκής εξέγερσης, τον Μπρούτζινο Καβαλάρη που απεικονίζει τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο, τη Λεωφόρο Nevsky Prospekt, το Champs Elysees της Αγίας Πετρούπολης, στην οποία βρίσκονται παλάτια, εκκλησίες, πάρκα, θέατρα σε μια ευθεία 4 χιλιομέτρων, τον Καθεδρικό Ναό Καζάν, το άγαλμα του τσάρου Νικόλαου Α΄ και το Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου (1818-1848), ένα νεοκλασικό δείγμα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θολωτά κτίρια στον κόσμο και από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης, σχέδιο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ωγκύστ Μονφεράν, διακοσμημένο με 400 αγάλματα, 300 ανάγλυφες παραστάσεις, 152 ζωγραφικούς πίνακες και 62 μωσαϊκά.
Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων, όπου στεγάζεται το μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου με 2.700.000 εκθέματα και το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Άρχισε να λειτουργεί το 1764 επί Μεγάλης Αικατερίνης και περιλαμβάνει έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Βαν Γκογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ [ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ/ΠΕΤΕΡΧΟΦ- ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ]
Πρωινή αναχώρηση για μία εκδρομή στην πόλη Πέτερχοφ (Πετροντβόρετς, από το 1944) που βρίσκεται στον Κόλπο της Φιλανδίας, σε 17 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη. Η πόλη αυτή φιλοξενούσε τα θερινά ανάκτορα των τσάρων και σήμερα αποτελεί την ομορφότερη πόλη των περιχώρων της Αγίας Πετρούπολης, με 7 πάρκα, 20 παλάτια χτισμένα στις αρχές του 18ου αι., φαντασμαγορικούς καταρράκτες και 144 σιντριβάνια
Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με μία κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα* (*Εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το νησάκι του Νέβα, με το φρούριο του "Πέτρου και Παύλου", στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός με το κοιμητήριο των Τσάρων.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
*Εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Mεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/4/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 835€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 835 € 430 €
  Twin Room 835 € 430 €
  Triple Room 835 € 430 €
  Single Room 1105 € 430 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*sup.
  • Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα
  • Εκδρομή στα θερινά ανάκτορα Πετροντβόρετς
  • Ξενάγηση στο μουσείο Ερμιτάζ
  • Είσοδος και ξενάγηση στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου
  • Ξενάγηση στο Κρεμλίνο & τους 3 Καθεδρικούς Ναούς
  • Επίσκεψη στον διάσημο πεζόδρομο Στάρυ Αρμπάτ
  • Επίσκεψη στο μουσείο Borodino
  • Επίσκεψη Μουσείο Κοσμοναυτών
  • Επίσκεψη στην ιστορική πόλη Ζαγκόρσκ, το "Βατικανό της Ρωσίας"
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί ξεναγοί και όχι μόνο τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί. Σε κάποιες αναχωρήσεις ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ρωσία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, BIZA, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 430 €

ΣHMANTIKH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VISA

  • Για την έκδοση της Βίζας για τη Ρωσία ισχύουν νέοι κανόνες και διαδικασία ως εξής:
  • Το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
  • Μία έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο 3 ½ Χ 4 ½ cm (μικρό κεφάλι, από τους ώμους και πάνω και το πρόσωπο να καταλαμβάνει το 80% . Χωρίς γυαλιά ακόμη και εάν στην φωτογραφία του διαβατηρίου φοράει γυαλιά. Όχι φωτογραφία διαβατηρίου)
  • Η διεύθυνση κατοικίας του ενδιαφερόμενου, το τηλέφωνο και η διεύθυνση εργασίας του (αν εργάζεται) και που εργάζεται (εταιρεία ή υπηρεσία)
  • Η βίζα εκδίδεται σε 15 εργάσιμες ημέρες. Για επείγουσα έκδοση υπάρχει επιβάρυνση 65 € και απαιτούνται 7 εργάσιμες μέρες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

13/04/2017

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 2528

13/04/2017

ΜΟΝΑΧΟ -  ΜΟΣΧΑ

11:25

15:25

LH 1433

20/04/2017

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:25

16:15

LH 1284

20/04/2017

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  - ΑΘΗΝΑ

20:45

00:30