Skip to main content

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 ΜΟΣΧΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ 745,00

7 ημέρες
Μόσχα, Μετρό (Γκουμ – Αρμπατ), Μουσείο Κοσμοναυτών, ξενάγηση στο Κρεμλίνο & σε δύο Καθεδρικούς Ναούς Μουσείο Μποροντίνο, Φρούριο Πέτρου & Παύλου) – Αγία Πετρούπολη, Μουσείο Ερμιτάζ, Πέτεργκοφ, Αγ.Ισαάκ
Μοναδική αναχώρηση: 02/Οκτωβρίου

Πληροφορίες Εκδρομής

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)
Άφιξη , στη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ημέρα μας αρχίζει με το γύρο της πόλης. Κατά την διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης γίνεται γνωριμία των επισκεπτών με την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την σύγχρονη ζωή της πόλης. Η περιήγηση ξεκινά από την κόκκινη πλατεία - την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου και της Παναγίας του Καζάν, το μεγαλύτερο Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, το Κρεμλίνο και το Μαυσωλείο .Στα μάτια του επισκέπτη παρουσιάζονται μία μία οι ομορφιές της πόλης. Σημεία γνωστά και άγνωστα - το πανεπιστήμιο, το μετρό, το θέατρο Μπολσόι, οι όχθες του ποταμού Μόσχοβα, οι ναοί και τα μοναστήρια της, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά της μνημεία - σπίτια, αγάλματα, θέατρα, παλάτια - οι πλατείες, τα πάρκα και οι λεωφόροι της πρωτεύουσας αυτής της αχανούς χώρας. Μετά την πρώτη γνωριμία με τη πόλη άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΟΣΧΑ (Μετρό- Γκούμ - Αρμπατ) – Μουσείο κοσμοναυτών
Πρωινό και η ημέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας , το μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση στον κόσμο που είναι πραγματικό αριστούργημα, ένα μεγάλο μουσείο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1932 και με τη συμβολή διάσημων Ρώσων καλλιτεχνών κάθε σταθμός είναι διακοσμημένος μοναδικά. Επιπλέον εντυπωσιάζει τον επισκέπτη τόσο η δομή του, ακτινικές γραμμές που ενώνονται με μια κυκλική περιφέρεια, όσο και το πλήθος των επιβατών που εξυπηρετεί. Στην συνέχεια επίσκεψη στο πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ το οποίο κατασκευάστηκε το 19ο Αιώνα και αποτελεί ένα κομψοτέχνημα και ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της Μόσχας. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην οδό Αρμπάτ, μία από τις παλαιότερες περιοχές της Μόσχας. Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 17ου και 18ου αιώνα καθώς η περιοχή είναι γεμάτη νεοκλασικά κτίρια της εποχής. Ακριβώς δίπλα, για τους λάτρεις του δυτικού πολιτισμού ο καθρέφτης της νέας εποχής, η νέα οδός Αρμπάτ με σύγχρονα καταστήματα, γεμάτη φώτα και επιγραφές. Χρόνος ελεύθερος . Ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο Κοσμοναυτών. Το μουσείο χτίστηκε το 1964 με σκοπό να εκθέσει όλα τα επιτεύγματα των Ρώσων στην αστροναυτική. Εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, το Μουσείο στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε για πρώτη φορά στο διάστημα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΟΣΧΑ, (Ξενάγηση στο Κρεμλίνο & σε δύο Καθεδρικούς Ναούς) – Μουσείο Μποροντίνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Μετάβαση στο Κρεμλίνο, το ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα διοικητικών κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας και συμπληρώνει το σύμπλεγμα των πασίγνωστων αξιοθέατων όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, η Κόκκινη Πλατεία και ο κήπος του Αλέξανδρου. Το Κρεμλίνο περιλαμβάνει τέσσερα παλάτια, τέσσερις καθεδρικούς και είκοσι πύργους που ενισχύουν το τείχος του. Ιστορικά, εδώ άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων με τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου βαπτίζονταν, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους και τον Ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Ακολούθως επίσκεψη σε δύο από τους καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου. Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα το ιστορικό Μουσείο του Μποροντίνο με κεντρικό έκθεμα τον πίνακα 115 μέτρων μήκους και 15 μέτρων ύψους , με την αναπαράσταση της μάχης του Ρωσικού στρατού με τον στρατό του Ναπολέοντα , που έγινε κοντά στη Ρώσικη πόλη Μποροντίνο το 1812. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΟΣΧΑ - SAPSAN TRAIN – AΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)
Πρωινό σε πακέτο. Άμεση αναχώρηση για το σταθμό των τρένων όπου θα πάρουμε το υπερσύγχρονο τρένο <Sapsan> κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή 4 και ½ ωρών για την Αγ. Πετρούπολη . Με την άφιξη μας θα κάνουμε ένα τετράωρο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσετε την 300-ετή ιστορία της πόλης αυτής και θα ξεφυλλίσετε άγνωστες σ’ εσάς σελίδες της ρωσικής ιστορίας. Θα θαυμάσετε υπέροχους ναούς. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δείτε τον κεντρικό ναό της Πετρούπολης – την εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, το ναό του πολεμικού ναυτικού – την εκκλησία Αγίου Νικολάου-Θεοφανίων, το πιο αγαπητό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης του 19ου αιώνα – το ναό του Αγίου Ισαάκ, το ναό της Ανάστασης, που χτίστηκε στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού τού αυτοκράτορα Αλέξανδρου του ΙΙ. Θα περάσετε από την κεντρική οδό της πόλης – τη λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια της: των Γιουσούποφ, των Στρόγκανοφ, των Άνιτσκοφ. Θα αντικρίσετε εκείνες τις τοποθεσίες, όπου έζησαν ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (Φρούριο Πέτρου & Παύλου) – Μουσείο Ερμιτάζ
Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφθούμε ένα από τα πρώτα οικοδομήματα της πόλης, το φρούριο Πέτρου και Παύλου. Με τη θεμελίωση του φρουρίου στις 27 Μαΐου 1703 στο Λαγονήσι στο Δέλτα του ποταμού Νιεβά, ιδρύθηκε η νέα ρωσική πόλη – μελλοντική πρωτεύουσα της ρωσικής αυτοκρατορίας. Σύντομα, από το ναό των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που χτίστηκε εδώ, άρχισαν να λένε το φρούριο Πετροπαύλοφσκι. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο ναός Πέτρου και Παύλου, αυτοκρατορικό κοιμητήριο, με τον πρώτο που έχει ταφεί εδώ τον Μεγάλο Πέτρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθετε για την τύχη των Ρώσων αυτοκρατόρων, για τα αινίγματα και τα μυστηριώδη γεγονότα, που συνδέονται με την τσαρική οικογένεια. Θα κατανοήσετε γιατί οι τάφοι του Αλεξάνδρου ΙΙ και της συζύγου του διαφέρουν τόσο από τους υπόλοιπους και θα μάθετε για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξάνδρου του Ι. Επόμενη επίσκεψή μας ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ. Βάση του μουσειακού συγκροτήματος αποτελούν πέντε ιστορικά μέγαρα, συμπεριλαμβανομένων των Χειμερινών Ανακτόρων, επίσημης κατοικίας των Ρώσων Τσάρων. Ολόκληρο το μουσειακό σύμπλεγμα αποτελείται από τα Χειμερινά Ανάκτορα, το Μάλι (Μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (Παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ, είναι γνωστό ως «Κρατικό Ερμιτάζ». Η λαμπρή και μεγαλοπρεπής όψη των αιθουσών έκθεσης, που είναι διακοσμημένες με μαλαχίτη, αχάτη, μάρμαρο, συγκροτεί ένα περίφημο φόντο για τα εκθέματα. Στο Ερμιτάζ έχει συγκεντρωθεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές, που αριθμεί περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης και μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, αρχίζοντας από τη Λίθινη εποχή έως και τον αιώνα μας. Στο Ερμιτάζ μπορείτε να θαυμάσετε μια εξαιρετική συλλογή πινάκων, γκραβούρων και γλυπτών, καθώς και ταπισερί, χαλιών, αντικειμένων τέχνης, αρχαιολογικών ευρημάτων, επίπλων – αντίκες και κοσμημάτων. Περίπου 3 εκατομμύρια μνημεία τέχνης και πολιτισμού. Για να δει κάποιος όλες τις αίθουσες της έκθεσης, είναι απαραίτητο να βαδίσει περίπου 20 χλμ. Μεταξύ των αριστουργημάτων της συλλογής ζωγραφικών έργων του Ερμιτάζ, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Τισιανός, δύο κορυφαίοι πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι: η Μαντόνα Μπενουά και η Μαντόνα με το Βρέφος. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση

6η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ( Πέτεργκοφ – Αγ.Ισαάκ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς (Πέτεργκοφ). Ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας με τη Σουηδία, στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Κέντρο του συγκροτήματος είναι το μεγάλο παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Οι εργασίες αναστύλωσης έγιναν με βάση φωτογραφίες και περιγραφές του παλαιού. Από το μεγάλο παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω κήπο, ένα αληθινό έργο τέχνης με 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Επίσκεψη και ξενάγηση στις αίθουσες του Μεγάλου Ανακτόρου και του Κάτω Πάρκου. Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη και επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Ισαάκ με τις μονολιθικές γρανιτένιες κολώνες. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα: Αγία Πετρούπολη – Αθήνα
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 745€
Μονόκλινο 995€
Φόροι αεροδρομίων / Βίζα & ασφάλεια 295€

  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης απ’ ευθείας πτήσεις Αθήνα – Μόσχα & Αγία Πετρούπολη - Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορά από & προς τον Ασπρόπυργο.
  • Εισιτήρια υπερσύχρονου τρένου SAPSAN, Μόσχα – Αγία Πετρούπολη.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. (Hotel IZMAILOVO DELTA στη Μόσχα & Park Inn by Radisson Pribaltiskaya στην Aγ.Πετρούπολη).
  • Πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο καθημερινά με πλούσιους μπουφέδες. (ημιδιατροφή).
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Είσοδοι μουσείων.
  • Αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Βίζα Ρωσίας
  • Ασφάλεια Ρωσίας

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:
 - Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, υπογεγραμμένο.
 - 1 έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία, διαστάσεων 3,5 x 4,5 (σε λευκό φόντο, τραβηγμένη από τους ώμους και πάνω, χωρίς γυαλιά και χωρίς καπέλο).
 - Επάγγελμα, Διεύθυνση & τηλέφωνο.
 - Διεύθυνση & τηλέφωνο κατοικίας.
 - Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να τα προσκομίσετε 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

Πτήσεις
17 Σεπτεμβρίου ’16 A3 972 Αθήνα – Μόσχα 09.05 - 12.25
23 Σεπτεμβρίου ’16 Α3 975 Αγία Πετρούπολη – Αθήνα 13.00 - 16.45

Σημείωση: Ξεναγήσεις και εκδρομές, ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν