Skip to main content

Βαρσοβία Κρακοβία Βρότσλαβ Άουσβιτς Αλατορυχεία Πρωτομαγιά 2017 από 625,00

Bonus Price!!!
26/04/2017
6 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Βρότσλαβ (1), Κρακοβία (2), Βαρσοβία (2)

Στο ταξίδι Βαρσοβία Κρακοβία Βρότσλαβ Άουσβιτς Αλατορυχεία Πάσχα και πρωτομαγιά, επισκεπτόμαστε μεταξύ άλλων δύο από τις πιο αξιόλογες πόλεις της Πολωνίας, τη Βαρσοβία και την Κρακοβία, που αποτελούν ένα μοναδικό κράμα αρχιτεκτονικής και ταμπεραμέντου. Στη καρδιά της χώρας, τόσο από γεωγραφική όσο και από πολιτική άποψη, βρίσκεται η Βαρσοβία. Περπατώντας στη παλιά πόλη της Βαρσοβίας, δύσκολα κανείς θα πιστέψει ότι το ιστορικό της κέντρο κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο είχε μετατραπεί σε σωρό ερειπίων, καθώς στη συνέχεια αποκαταστάθηκε μέσα από αρχεία και παλιές φωτογραφίες με απόλυτο σεβασμό ως προς στην ιστορία της πόλης. Παλιά πρωτεύουσα της Πολωνίας για 500 χρόνια, η Κρακοβία, αντίθετα με τη Βαρσοβία, ξέφυγε της καταστροφής και αποτελεί σήμερα μια πόλη-κόσμημα. Με με μια θαυμάσια παλιά πόλη με τόνους τέχνης και κρυμμένους θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, θεωρείται η χαϊδεμένη πόλη της Πολωνίας.

Παρατηρήσεις

  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα
  • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες -150€ από τις αναγραφόμενες τιμές

Απευθείας πτήσεις AEGEAN

  • Αθήνα-Κρακοβία 09.55-11.35
  • Βαρσοβία-Αθήνα 18.00-21.35

Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων από/προς Θεσ/νίκη +85€

  • Θεσ/νίκη-Αθήνα 07.25-08.15
  • Αθήνα-Θεσ/νίκη 23.10-00.05

Δεν περιλαμβάνονται

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση 15€
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη (Βαρσοβία) – Βρόσλαβ

Πρωινή αναχώρηση με πτήση της Aegean για το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και απευθείας οδική μετάβαση στη δυτική πλευρά της χώρας, στη περιοχή της Σιλεσίας, και πιο συγκεκριμένα στη πρωτεύουσα της το Βρόσλαβ. Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρόσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στη πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου. Ένας πρώτος απογευματινός περίπατος στην πόλη, θα σας εντυπωσιάσει.

Βρότσλαβ, ΠολωνίαΒρότσλαβ, Πολωνία

2η μέρα: Βρόσλαβ - Κρακοβία.

Ξεκινώντας την περιήγηση μας στο Βρόσλαβ από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Νότια Πολωνία, για να φθάσουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία. H Κρακοβία υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1038 έως το 1569. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της κατά τη δυναστεία των Γιαγκελλόνων (1386 - 1572). Το 1569 ξεκίνησε η παρακμή της με τη μεταφορά της πρωτεύουσας στη Βαρσοβία από τον Σιγισμούνδο Γ΄. Η παλιά πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Το 1978 - την χρονιά που εντάχθηκε η πόλη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - ο Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλα, Αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας, ανακηρύχθηκε πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ως Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄.

3η μέρα: Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα).

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας, από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της Ευρώπης, και είναι ευτυχώς ανέγγιχτη από την καταστροφή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1038 έως το 1569. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την Εβραική γειτονιά, Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τα περίφημα αλατωρυχία της Wieliczka, μόλις 15χλμ από το κέντρο της Κρακοβίας, που έχουν μια ιστορία 700 ετών και περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κρακοβία

4η μέρα: Κρακοβία (Άουσβιτς - Τσεστοχόβα) Βαρσοβία

Παρά το γεγονός, ότι έχουν περάσει εβδομήντα και πλέον χρόνια από την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ακόμα και σήμερα φρίκη. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei»(η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Η σημερινή μας επίσκεψη απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθούμε μπροστά στα εκθέματα με προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας, όταν δολοφονήθηκαν. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης. Ανοιχτό όλο τον χρόνο, δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες και αποτελεί ένα από τα κύρια «αξιοθέατα» της Κρακοβίας.

Διασχίζοντας στη συνέχεια καταπράσινες πεδιάδες και περνώντας από γραφικά χωριά, θα κάνουμε μια στάση σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του Καθολικού κόσμου, το Μοναστήρι της Τσεστοχόβα, με την θαυματουργή Εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Δεν είναι γνωστή η εποχή που έφθασε στην περιοχή. Η ιδιαιτέρως θαυματουργή Εικόνα μεταφέρθηκε στην Πολωνία από μία Ρωσίδα Πριγκίπισσα καί κατατέθηκε στο περίφημο Παπικό Μοναστήρι τοῦ Λαμπρού Όρους (Γιάσνα Γκόρα), όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα. Έγινε ευρύτατα γνωστή τον 17ο αἰ., κατά την εισβολή τῶν Σουηδών στην Πολωνία. Τότε ο ηγούμενος της Μονής με τους μοναχούς και ελάχιστους στρατιώτες, κατάφερε να αποκρούσει τους εισβολείς και να ανατρέψει την πορεία του πολέμου. Η νίκη αποδόθηκε στην προστασία της Θεοτόκου και οι βαθύτατα θρησκευόμενοι Πολωνοί, με επικεφαλής τον Βασιλιά Ιωάννη, ανακήρυξαν σε ένδειξη τιμής, την Θεοτόκο, "Βασίλισσα της Πολωνίας". Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Βαρσοβία

5η μέρα: Βαρσοβία

Ό,τι της λείπει σε αρχαιότητες, η Βαρσοβία το κερδίζει σε δυναμισμό. Και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό από τις πρώτες εικόνες. Η γνωριμία μας ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες (ξεχωρίζει το μνημείο του Σοπέν, γύρω από το οποίο οργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις), σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, που αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και τώρα λειτουργεί σαν έδρα της Βουλής, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραικής Ιστορίας.

Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετασταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της πρωτοπόρας και τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί.

Για το απόγευμα ένας περίπατος στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης, τα γεμάτα μουσικές μπάντες, μία επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Centrum, στην περιοχή Srodmiescie, η ένας καφές στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης, είναι κάποιες καλές ιδέες για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας.

6η μέρα: Βαρσοβία – Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη και αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να γνωρίσετε σε βάθος την αρχοντική Πολωνική πρωτεύουσα, ξεκινώντας απο την Νέα Πόλη. Μη σας ξεγελά το όνομα. Η Νέα Πόλη (Nowe Miasto) της Βαρσοβίας είναι εξίσου γραφική και εξίσου…παλιά με την Παλιά Πόλη. Χτισμένη τον 15ο αιώνα, σαν ανεξάρτητη πολιτεία, αυτή η συνοικία διαθέτει καταπράσινες ήσυχες πλατείες, εστιατόρια με κούνιες αντί τραπεζιών και τον πάλλευκο ναό του Αγίου Kazimierz με τον επιβλητικό τιρκουάζ τρούλο. Όπως συνέβη και με την «γειτόνισσά» της, η Νέα Πόλη ισοπεδώθηκε από τους Γερμανούς και ξαναχτίστηκε εκ νέου την δεκαετία του 1950.

Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

Τε 26/04/2017
Διαμονή: 5* Intercontinental, 5* Radisson Blu Krakow, 4* sup. HP Plaza - Bonus Price. Δίκλινο: 625€, Μονόκλινο: 865€, Φόροι: 160€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
  • Διαμονή: 5*, 4*sup. ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Άουσβιτς & Αλατορυχεία Βιελίτσκα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες