Skip to main content

Πανόραμα Πολωνίας Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου 2017 από 550,00

6 Μέρες
Αναχώρηση: 25/2 & 25/3/17

Οι δυο πιο αξιόλογες πόλεις της Πολωνίας, Βαρσοβία και Κρακοβία, ένα μοναδικό κράμα αρχιτεκτονικής και ταμπεραμέντου. Η Βαρσοβία βρίσκεται στη καρδιά της χώρας τόσο από γεωγραφική όσο και από πολιτική άποψη. Περπατώντας στη παλιά πόλη δύσκολα θα πιστέψετε ότι το ιστορικό της κέντρο είχε μετατραπεί σε σωρό ερειπίων στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία μέσα από αρχεία και παλιές φωτογραφίες. Ότι της λείπει σε αρχαιότητα το κερδίζει σε δυναμισμό. Η Κρακοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας για 500 χρόνια, αντίθετα με τη Βαρσοβία, ξέφυγε της καταστροφής και αποτελεί μια πόλη-κόσμημα που κρύβει θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και τόνους τέχνης. Θεωρείται η χαϊδεμένη πόλη της χώρας με μια θαυμάσια Παλιά Πόλη.

1η μέρα: Θεσσαλονίκη/Αθήνα – Βαρσοβία – Κρακοβία
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και αναχώρηση για την Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Μετά την άφιξή μας, αναχωρούμε οδικώς για την Κρακοβία, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις και πρώτη πρωτεύουσα της Πολωνίας. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στον προορισμό μας και μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα δρομάκια της πόλης και να απολαύσουμε το ποτό ή το φαγητό μας στην Κεντρική Πλατεία που είναι γεμάτη εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα)
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την πρωινή μας ξενάγηση από το Βασιλικό κάστρο επάνω στον λόφο Βάβελ, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος Καθεδρικός Ναός, στον οποίο είναι θαμμένοι οι Βασιλείς της Πολωνίας. Εκεί βρίσκεται και το κωδωνοστάσιο του βασιλιά Σιγισμόνδου με την μεγαλύτερη καμπάνα της Πολωνίας, που ζυγίζει 13 τόννους. Θα συνεχίσουμε με το Γιαγκελονικό Πανεπιστήμιο, που θεμελιώθηκε το 1364 και σε αυτό φοίτησαν σπουδαίοι επιστήμονες όπως ο Κοπέρνικος και την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την γοτθικού ρυθμού εκκλησία Μαριάτσκι που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στο μέσον της πλατείας, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αναγεννησιακά κτίρια, το Σουκιένιτσε, όπου και διεξήγετο το εμπόριο υφασμάτων. Στο ισόγειό του υπάρχουν πολλά καταστήματα με σουβενίρ, ενώ στον πρώτο όροφο φιλοξενείται το ομώνυμο μουσείο τμήμα του Εθνικού Μουσείου της Κρακοβίας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αλατωρυχείο της Βιελίτσκα, που βρίσκεται 15 χμ νότιο ανατολικά της Κρσκοβίας, σε βάθος 327 μέτρων. Στα αξιοθέατα υπάρχουν δεκάδες αγάλματα και τέσσερα παρεκκλήσια λαξεμένα στο ορυκτό αλάτι. Τα παλαιότερα έχουν γίνει από τους ανθρακωρύχους και τα νεότερα από σύγχρονους καλλιτέχνες. Επιστροφή στην Κρακοβία και το απόγευμα θα είναι στην διάθεσή μας για να συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Σας προτείνουμε μια βόλτα στην εβραϊκή συνοικία . Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κρακοβία (Άουσβιτς) – Βροτσλαβ
Μετά το πρωϊνό μας αφήνουμε πίσω μας την πανέμορφη Κρακοβία για να φθάσουμε στο Βρόστλαβ, μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες και πιο όμορφες πόλεις στην Πολωνία. Καθ' οδόν θα επισκεφθούμε το διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Άουσβιτς-Μπιργκενάου. Θλιβερό μνημείο του Ολοκατώματος αντιπροσωπεύει μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Από τον Απρίλιο του 1940 μέχρι τον Ιανουάριο του 1945, υπολογίζεται πως εκεί θανατώθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια κρατούμενοι το 90% Εβραίοι και το 10% Ρομά. Άφιξη στο Βροτσλαβ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βροτσλαβ (Τσεστοχόβα) – Βαρσοβία
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας για την πανέμορφη αυτη πόλη όπου τα ίχνη του παρελθόντος μαρτυρούνται στα κτίρια της. Μνημειακές γοτθικές εκκλησίες γειτονεύουν με τα παλάτια του μπαρόκ και τα νεοκλασικά κτίρια κοινής ωφελείας. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ, και θα ολοκληρώσουμε με τον καθεδρικό Ναό του Ιωάννη του Βαπτιστη και το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βαρσοβία, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, με ενδιάμεση στάση στην Τσεστοχόβα, όπου θα κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής Γιάσνα Γκόρα, ενός εκ των πλέον σημαντικοτέρων κέντρων λατρείας της Πολωνίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βαρσοβία
Πρωινό. Στην πρωϊνή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το βασιλικό Ανάκτορο, εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που ολοκληρώθηκε σε πολλές φάσεις. Ανατινάχθηκε από τους Γερμανούς στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ξανακτίστηκε επάνω στα ερείπιά του. Σήμερα λειτουργεί σαν Μουσείο και σαν έδρα του Κοινοβουλίου Sejm. Θα συνεχίσουμε με την κεντρική πλατεία του κάστρου, ή Plac Zamkowy, που σώθηκε από την θηριωδία των ναζί και αποτελεί δημοφιλή χώρο συνάντησης τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων της πόλης, την πλατεία της αγοράς, το τεράστιο Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν κατά την σοβιετικ ή περίοδο διακυβέρνησης της χώρας, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι (δεξιά), που στεγάζει την όπερα, το μπαλέτο και γενικά όλες τις θεατρικές παραστάσεις. Θα συνεχίσουμε με το μπαρόκ ανάκτορο Κρασίνσκι ή ανάκτορο της Κοινοπολιτείας, ένα από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς κήπους, το Εβραϊκό Γκέτο, το μεγαλύτερο από αυτά που δημιούργησαν οι Ναζί στην κατακτημένη Ευρώπη, το σπίτι Μουσείο της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί που τιμήθηκε δύο φορές με το Βραβείο Νόμπελ για τις έρευνές της επάνω στην ραδιενέργεια, το άγαλμα του Σοπέν, του μεγάλου μουσουργού που κοσμεί τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Το απόγευμά σας θα είναι ελεύθερο για να μπορέσετε να γνωρίσετε καλύτερα αυτή την πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βαρσοβία – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Το πρωινό μας θα είναι ελεύθερο, έτσι ώστε να επωφεληθούμε για έναν τελευταίο περίπατο ή έστω για τα τελευταία μας ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ
Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο: 550,00 € *
Διαφορά μονοκλίνου: 140,00 €
Φόροι αεροδρομίων: 165,00 €
* Η προσφορά ισχύει για τις πρώτες 10 θέσεις

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN:
Αθήνα-Βαρσοβία 08.25-10.00
Βαρσοβία-Αθήνα 10.45–14.15
Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βαρσοβία-Αθήνα απευθείας πτήση με την Aegean Airlines
  • 2 διαν/σεις στη Κρακοβία σε ξενοδοχείο 4*sup MERCURE KRAKOW STARE MIASTO με πρωινό
  • 1 διαν/ση στο Βροτσλαβ σε ξενοδοχείο 4*WROCLAW ART HOTEL CENTRUM 4* με πρωινό
  • 2 διαν/σεις στη Βαρσοβία σε ξενοδοχείο 5* RADISSON BLU CENTRUM με πρωινό
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Είσοδοι σε Αουσβιτς & Αλατωρυχεία
  • Ελληνόφωνας ξεναγός / συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15 € (για ταξιδιώτες έως 75 ετών)
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο