Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 485,00!!!

SPECIAL OFFER!
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΗ

  Βρότσλαβ (πολιτιστική πρωτεύουσα 2016)
Κρακοβία-Τσεστοχόβα-Βαρσοβία-Βροτσλαβ-Άουσβιτς-Αλατωρυχεία
5 Ημέρες αεροπορικώς
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23-27/12/2016

1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κρακοβία . Άφιξη και αναχώρηση για την Τσεστοχόβα με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής. Η "Μαύρη Μαντόνα" ή Τσεστοχόβα είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κειμήλιο της Ρωμαιοκαθολικής Πολωνίας. Πρόκειται για μια πολύ παλαιά Βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, η οποία ακριβώς λόγω της παλαιότητάς της έχει μαύρο χρώμα, από το οποίο και πήρε το όνομα της.  Χρόνος ελεύθερος . Έπειτα αναχώρηση για την Βαρσοβία. Μέσα από μία όμορφη διαδρομή άφιξη στην αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που κατέχει μια θέση στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε την κεντρική πλατεία του Βασιλικού Ανακτόρου με το Ανάκτορό της και τη στήλη του Zigmund III, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν Μουσείο. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε την πλατεία της παλιάς πόλης, το Barbakan, το σπίτι της Μαρίας Σκλοντόφσκα Κιουρί, που τιμήθηκε με 2 Νόμπελ. Το Παλάτι του Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο της κομμουνιστικής Ρωσίας του Στάλιν στη Βαρσοβία,το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το μεγάλο Εθνικό Θέατρο, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης,  το Μνημείο Εξέγερσης της Βαρσοβίας, το Μνημείο της εξέγερσης στο Εβραϊκό Γκέτο και το Εβραϊκό μουσείο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα Λαζιένκι, το «Παλάτι στο νερό» σε μπαρόκ ρυθμό με το θέατρο και το πασίγνωστο άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, το οποίο επίσης στολίζει τους Κήπους του Παλατιού. Το απόγευμα μην παραλείψετε εξ ιδίων να περπατήσετε στους δρόμους της Βαρσοβίας δίπλα από κάποιο από τα αμέτρητα πάρκα της πόλης ή να εξερευνήσετε την λιγότερο ίσως τουριστική, δυτική όχθη του ποταμού Βιστούλα, διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τα δυο κομμάτια της πόλης.

3η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Βρότσλαβ. Η πόλη έχει ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο το Πανεπιστήμιο, καθώς και το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΆΟΥΣΒΙΤΣ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Κρακοβία. Περνώντας μέσα από καταπράσινα τοπία, και από εύφορες κοιλάδες θα κατευθυνθούμε στην Κρακοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας στο παρελθόν, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών σήμερα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Φτάνοντας στην Κρακοβία, θα επισκεφθούμε την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στην πλατεία επίσης θα δούμε το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε γύρω από το οποίο  παλαιότερα γινόταν το παζάρι της πόλης. Σήμερα πάρα πολλές εκθέσεις αλλά και υπαίθρια bazaar διοργανώνονται γύρω του. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ– ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν σήμερα την ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές του αρκετά εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης, θα δούμε εκκλησίες ολόκληρες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους , Αγίες Τράπεζες, όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν. Χρόνος ελεύθερος .Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένη πτήση της AEGEAN.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Σημειώσεις
• Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

ΑΝΑΧ: 23-27/12  5HMΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

Ξενοδοχείο 4* :   Novotel Warsaw Center(Βαρσοβία), Park INN Radisson(Κρακοβία)                           

Δίκλινο(τιμή κατά άτομο) :                                       485€

Παιδί έως 12 ετών  :                                               -15%                        

Επιβ. Μονόκλινου   :                                                90€

Φόροι αεροδρομίου  :                                              165€

 

ATH-KRK(VIA SKG) 06.00-08.30

KRK-ATH(VIA SKG) 18.45-23.00

 

23-27/12