Skip to main content

28η Οκτωβρίου 2016 Η μαγική Πολωνία 5* Από 819,00

Αναχώρηση 22/10/2016
Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Κρακοβία, Γουντς, Άουσβιτς, Μαύρη Παναγία, Οσόβκα-υπόγειο αρχηγείο Χίτλερ
8,9 Ημέρες

3 Διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία, σε ξενοδοχείο 5*, 2 Διανυκτερεύσεις στο Βρότσλαβ σε ξενοδοχείο 4* Sup και 2 Διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία στο κεντρικό ξενοδοχείο Intercontinental 5*

Ολοήμερη εκδρομή στο "αλπικό" θέρετρο Ζακοπάνε,
που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική

Προσοχή: συνοδεύει Έλληνας έμπειρος αρχηγός που θα είναι συνεχώς μαζί σας και όχι τοπικοί Ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο

Ένα πλούσιο 8ήμερο πρόγραμμα στην Πολωνία, με πολλές επισκέψεις και εκδρομές  (Μουσείο Σοπέν, κάστρο Ξιάζ, αλατωρυχεία Βιελίτσκα, εικόνα της Μαύρης Παναγίας στην Τσεστοχόβα, υπόγεια πόλη Οσόβκα-αρχηγείο του Χίτλερ κ.ά.

 

Πτήσεις
A3 861  04.10   ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ    17.00-20.30 
LH 1755  22.10   ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ    06.10-07.45
LH 1622  22.10   ΜΟΝΑΧΟ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ      11.15-12.35
LH 1349   29.10   ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 14.25-16.10
LH 1284  29.10   ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ    20.45-00.25

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κρακοβία μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στον λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα και κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της, που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, ο πύργος του Δημαρχείου, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, η μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας "Η λίστα του Σίντλερ", είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης που δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά, αλλά και την εκκλησία από αλάτι στους υπόγειους χώρους του ορυχείου.Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ότι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Από το 1978 έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία. Απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στην υπέροχη παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΖΑΚΟΠΑΝΕ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

 Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χειμερινό θέρετρο Ζακοπάνε, που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με τη Σλοβακία. Με την εκδρομή αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ορεινή Πολωνία, τα έθιμα και τις ενδυμασίες της όμορφης αυτής περιοχής με τα ξυλόγλυπτα σπίτια και τις εκκλησίες του 18ου αιώνα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ (ΜΠΡΕΣΛΑΟΥ)

 Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Επίσκεψη του χώρου με τις γλαφυρές αναπαραστάσεις και περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Συνεχίζουμε οδικώς για την ιερή πόλη - θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό, καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Συνεχίζουμε για το Βρότσλαβ, τη "Βενετία του Βορρά", μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια που καθρεφτίζονται στα νερά του ποταμού Όντερ. Η πόλη έχει οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΞΙΑΖ - ΟΣΟΒΚΑ (ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΧΙΤΛΕΡ) - ΣΒΙΝΤΝΙΚΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

 Πρωινή αναχώρηση για το περίφημο κάστρο Ξιάζ (Książ), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο σε έναν μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica και συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το "μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας". Το κάστρο, πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει επίσης και μια γκαλερί τέχνης. Θα σας συνεπάρει η ποικιλία των αρχιτεκτονικών ιδεών, η ταραχώδης ιστορία του, η μοναδική, γραφική τοποθεσία του. Συνεχίζουμε για το Οσόβκα, μια υπόγεια κατασκευή του Β΄ παγκοσμίου πολέμου - ένα τεράστιο υπόγειο σύστημα διαδρόμων, αιθουσών και οχυρών, μία σχεδόν ολόκληρη πολιτεία (περίπου 1700 μέτρα διαδρόμων και αιθουσών), με χώρους όπου φυλάσσονταν οπλικά συστήματα, έγγραφα, χρήματα και ταυτόχρονα αποτελούσε καταφύγιο-οχυρό στρατιωτών. Τελευταία μας επίσκεψη, η πανέμορφη ξύλινη εκκλησία της Σβιντνίκα, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βρότσλαβ. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στους γραφικούς δρόμους της υπέροχης αυτής πόλης. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΓΟΥΝΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 Πρωινή ξενάγηση της πόλης με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο, το πανεπιστήμιο, καθώς και το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ. Αναχώρηση μέσω μιας όμορφης μαγευτικής διαδρομής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πολωνίας, το Lodz (προφέρεται Γουντς). Ίσως στο πρώτο του άκουσμα να μη θυμίζει τίποτα, το Γουντς όμως για περισσότερα από 100 χρόνια αποτέλεσε το κέντρο υφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη. Η ειδική χημική σύσταση των νερών του, έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα εργοστάσια επεξεργασίας υφασμάτων που δραστηριοποιούνταν εκεί και έτσι, σε λιγότερο από 80 χρόνια, ο πληθυσμός του αυξήθηκε από δεκατρείς χιλιάδες σε μισό εκατομμύριο. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη, που κάθε γωνιά της έχει κάτι από τη γοητευτική, πολυπολιτισμική της ιστορία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 Η σημερινή ξενάγησή μας θα αρχίσει με περίπατο στην Παλιά Πόλη, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας, την πλατείας της Νίκης και πολλά ακόμα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σοπέν, ένα από τα πιο μοντέρνα high tech της Ευρώπης, αφιερωμένο στη ζωή του Πολωνού συνθέτη και πιανίστα, αντιπροσώπου της ρομαντικής εποχής. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Για την αναχώρηση: 22.10

819 €

+260 €

 

 

 

*Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις έναν μήνα πριν την αναχώρηση



(για περιορισμένο αριθμό θέσεων, που μπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)

Για τις αναχωρήσεις Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου με Lufthansa

Το Versus προσφέρει έκπτωση 30 € στο αεροπορικό εισιτήριο

Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη με την Aegean, με μια αποσκευή

Απαιτούνται 2 Διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα ζητείστε μας την

σούπερπροσφορά "Stop over Athens"

Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις έναν μήνα πριν την αναχώρηση

(για περιορισμένο αριθμό θέσεων, που μπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)

 

Τιμή από Λάρνακα για τις αναχωρήσεις Σεπτεμβρίου + 150€

Για τις υπόλοιπες αναχωρήσεις: Δείτε στο έντυπο της Κύπρου, στο ειδικό πρόγραμμα της Κύπρου και στο site μας

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στην Κρακοβία και τη Βαρσοβία και 4*su
  • Πρωινό καθημερινά
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που προβλέπονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

    Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 260 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ., εκτός από το Άουσβιτς, τα αλατωρυχεία και το Μουσείο Σοπέν, που είναι εντός της τιμής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.