Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ –ΠΟΛΩΝΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ Οδική-Αεροπορική Εκδρομή καλοκαιρι 2016

Διάρκεια: 10 ημέρες     Αναχωρήσεις: 31/7 & 12/8

Βενετία - Βιέννη - Πράγα - Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Άουσβιτς - Τσεστοχόβα - Βαρσοβία

Πράγα : Η Πράγα πρωτεύουσα της Τσεχίας, η ‘‘Χρυσή Πόλη’’ ή ‘‘Πόλη των εκατό πύργων’’ όπως έχει χαρακτηριστεί, μοναδική και πολύ καλά διατηρημένη ως σήμερα. Μια μεσαιωνική πόλη, που δημιουργήθηκε από την ένωση 5 αρχαίων πόλεων. Οι κήποι της και η αρχιτεκτονικής της, η τοποθεσία της πάνω στις πλαγιές και η κουλτούρα της, σίγουρα σε προκαλούν να την επισκεφθείς.

Βαρσοβία: Στη μέση της διαδρομής του Βιστούλα, από τα όρη Τάτρα που πηγάζει, έως τις εκβολές του στη Βαλτική, βρίσκεται η Βαρσοβία, μια όμορφη πόλη που ζει τη νέα της ζωή απαλλαγμένη από τα δεινά του παρελθόντος. Πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1596, σήμερα σε μεγάλο βαθμό ανακαινισμένη στο αρχικό της ύφος μετά τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, περνάει μια δεύτερη αναγέννηση χάρη στη δημιουργικότητα, την αγάπη και τη φροντίδα των κατοίκων της, κάτι που αναγνωρίστηκε από την UNESCOκαι χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Είναι η πατρίδα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν και της νομπελίστριας φυσικού και χημικού Μαρίας Σκουοντόφσκα Κιουρί, ενώ πολλοί από μας τη θυμόμαστε από τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία ‘‘Ο Πιανίστας’’ του μεγάλου Πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Κρακοβία: Η πολιτιστική καρδιά της Πολωνίας. Μια φορά κι ένα καιρό ο θεός των Ινδουιστών Σίβα πέταξε επτά μαγικές πέτρες σε επτά μέρη του κόσμου. Ένα από αυτά ήταν η Κρακοβία, που μέχρι σήμερα πιστεύεται από ερευνητές ότι εκπέμπει περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλο μέρος της Πολωνίας. Κι αν δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις, σίγουρα αποτελεί το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της χώρας. Τα πάνω από 300 ιστορικά κτίρια, οι 60 εκκλησίες και παλάτια της Παλιάς Πόλης έβαλαν την Κρακοβία μέσα στην πρώτη Λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που έφτιαξε η UNESCO το 1978. Ένα  ζωντανό μουσείο που μόνο ένα μαγικό ραβδί μπορεί να δημιουργήσει.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1ηημέρα: Αθήνα –Πάτρα

Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2ηημέρα: Ανκόνα - Βενετία

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για το Μέστρε της Βενετίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης την Βενετία. Η περίφημη γέφυρα των Στεναγμών , ο Πύργος του Ρολογιού, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε. Επιστροφή στο Μέστρε, διανυκτέρευση.

3ηημέρα: Βενετία - Βιέννη

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας , την Βιέννη μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής , απολαμβάνοντας τα υπέροχα τοπία της νότιας και κεντρικής Αυστρίας , όπως επίσης και της Βόρειας Ιταλίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο Kärtner Strasse.

Όπως επίσης να επισκεφτείτε αργά το βράδυ την παραλία της Βιέννης την Κόπα Καγκράνα που βρίσκεται στον παλιό Δούναβη, για να πιείτε το ποτό σας σε κάποιο από τα όμορφα μπαράκια και clubs , που βρίσκονται εκεί. Διανυκτέρευση.

4ηημέρα: Βιέννη - Πράγα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση στην  πρωτεύουσα της Αυστρίας ,την πόλη της Μουσικής την Βιέννη .Θα ξεκινήσουμε από τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου, την Κρατική Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους Αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς Κήπους, το Παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο καθώς και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η Πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού, ο  Καθεδρικός Ναός του Αγ. Στεφάνου, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι  της Βιέννης, το Σέμπρουν. Στη συνέχεια αναχώρηση  για την Πράγα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πράγα (ξενάγηση) – Κάρλοβυ Βάρυ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγ. Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέτο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Βίτου. Αργότερα επισκεπτόμαστε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο του Κάρλοβυ Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Το 14οαιώνα ονομάστηκε Βασιλική Πόλη από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4οκαι έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος, ο Γκαίτε, ο Μπαχ, ο Μάρξ κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα μαγαζιά. Επιστροφή στην Πράγα, και στη συνέχεια προτείνουμε  μια υπέροχη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα. Δείπνο , διανυκτερευση.

6ηημέρα: Πράγα - Κρακοβία

Πρόγευμα και αναχώρηση για την άγνωστη πόλη της Πολωνίας και πρώην πρωτεύουσα, η οποία σε 10 χρόνια μεταμορφώθηκε σε διαμάντι , την Κρακοβία. Μετά από μία ενδιαφέρουσα διαδρομή με ενδιάμεσες στάσεις , θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία για να δούμε την πόλη φωτισμένη υπέροχα.

7η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων.Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε  για την περιοχή της Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της που αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης.Δείπνο , διανυκτέρευση

8η ημέρα: Κρακοβία (Άουσβιτς-Tσεστοχόβα) - Βαρσοβία

Έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε την Νότια Πολωνία με τελικό προορισμό την Βαρσοβία. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η διαδρομή μας προς τη Βαρσοβία συνεχίζεται με στάση στη Τσεστοχόβα, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «Γιάσνα Γκόρα». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνίας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9ηημέρα: Βαρσοβία

Η ιστορική πόλη της Βαρσοβίας περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Το ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού. Δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Βαρσοβία -Αθήνα

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε  την Νέα Πόλη,η οποία μπορεί να στερείται από τις μεσαιωνικές οχυρώσεις της Παλιάς Πόλης , αλλά ενδείκνυται για περιπάτους και αγορές. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Κουρί. Εναλλακτικά προτείνουμε  το Μέγαρο Τεχνών και Επιστημών και το υπέροχο πάρκο Λαζιένκι.  Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο  και επιστροφή στην Αθήνα

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

31/7-9/8& 12-21/8

4*

€ 649

€ 829

€ 549

  

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Αεροπορικά εισιτήρια Βαρσοβία-Αθήνα  στις 9/8 η Αθήνα- Βαρσοβία στις 12/8 με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlines
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
  • Εισιτήρια πλοίου σύμφωνα με το πρόγραμμα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή  
  • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα – χάρτες

 Δεν Περιλαμβανονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (75 Ευρώ)
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Η εκδρομή πραγματοποιείται αντίστροφα για την αναχώρηση στις 12/8 με μία διανυκτέρευση στη Βαρσοβία και 3 διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία με διαφορά τιμής +15 ευρώ ανά άτομο σε δίκλινο

 

 

Σημειώσεις:

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  9/8 :

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

A3 861

17.00

20.30

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  12/8 :

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

A3 860

08.25

10.05

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις  παρακάτω επιβαρύνσεις.

Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)

Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)

35€

Δίκλινη εξωτερική (AS2)

55€

Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)

25€

Τρίκλινη εξωτερική (Α3)

35€

Τετράκλινη εξωτερική (Α4)

20€