Skip to main content

Γεωργία - Αζερμπαϊτζάν 8 μέρες Αναχώρηση 6/4 απο 1125,00

Γεωργία - Αζερμπαϊτζάν
8 μέρες

Αναχώρηση: 6/4

1 ημέρα: Αθήνα - Τιφλίδα - Τελάβι

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας. Από το αεροδρόμιο θα αναχωρήσουμε για την πόλη Telavi/Τελάβι-το κέντρο της περιοχής Kakheti/Καχέτι, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Μια περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “ChateauMere”, πρωινό. Θα επισκεφτούμε τον ναό Alaverdi/Αλαβέρντι (11ος αι.) - σύμβολο της ακμής Γεωργιανού πολιτισμού. Θεωρείται ο δεύτερος υψηλότερος ναός ανάμεσα στους ορθόδοξους Ναούς στον κόσμο. Θα επισκεφτούμε το GremiArchangels’ Churchcomplex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία) Από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO. Τέλος θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi, μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ChateauMere. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο , διανυκτέρευση.

2 μέρα: Τελάβι - Σιγνάγι

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την κωμόπολη Τσιναντάλι/ Tsinandali όπου βρίσκεται η οιναποθήκη του 19ου αιώνα. Θα δοκιμάσουμε κρασιά 7 ειδών. Θα επισκεφτούμε στο Bodbe/Μπόντμπε, το μοναστήρι της Αγ. Νίνω (4ος αι.) , ένα από τα σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Γεωργίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της Αγ. Νίνω, η οποία έφερε το χριστιανισμό στη Γεωργία στο 4ο αιώνα. Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη Σιγνάγι /Signagi, την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τον τοίχο, που σε μέγεθος είναι δεύτερος μετά από τον Μεγάλο τοίχο της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Θα επισκεφτούμε το μουσείο του αυτοδίδακτου ζωγράφου Πιροσμάνι, ο οποίος θεωρείται ο Θεόφιλος της Γεωργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα λάβετε μέρος στο μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού και φαγητού "χινκάλι". Δείπνο , διανυκτέρευση.

3 μέρα: Τιφλίδα – Καζμπέκι

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε προς τον Καύκασο. Παίρνοντας τον Στρατιωτικό δρόμο – κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Γεωργία με τη Ρωσία (ονομάστηκε στρατιωτικός από τον ρώσο βασιλιά Αλέξανδρο Ι ) θα φτάσουμε στην κωμόπολη Kazbegi / Καζμπέκι - ένα από τα ωραιότερα και υψηλότερα μέρη στον Καύκασο. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον SvetitskoveliCathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και JvariMonastery/Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.) και οι δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ananuri/Ανανούρι (16-17αι.), φρούριο και μοναστήρι με χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του τέλους του μεσαίωνα. Θα ανεβούμε με τα αυτοκίνητα 4Χ4 στο βουνό Άγιας Τριάδας στο ύψος 2179 μέτρων και θα επισκεφτούμε το Gergeti/Γγεργκέτι, ναό της Αγίας Τριάδας (14ος αι.) που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, τριγυρισμένο με ωραίους παγετώνες. Θα έχουμε βραδινό σε ένα γραφικό εστιατόριο στο δρόμο προς την Τιφλίδα και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γεωργιανά φαγητά. Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

4 μέρα: Τιφλίδα

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθπύμε στην μοναδική πόλη της Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη εκκλησία, η συναγωγή, το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα SulpharBaths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον SioniCathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των βασιλικών ναών. Θα έχουμε βραδινό σε ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Τιφλίδας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5 μέρα: Τιφλίδα-Σεκί

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το LAGODEKHI στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα συνεχίζουμε για το Shekiγνωστή μεσαιωνική πόλη των βιοτεχνών και των έμπορων. Βρίσκεται 700μ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας σε σημαντική στάση στο δρόμο του μεταξιού. Είναι ένας από τους ποιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Αζερμπαϊτζάν και όχι άδικα. Μεταξύ των ποιο εντυπωσιακών κτηρίων είναι το παλάτι του Sheki Khan (xan) με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα βιτρό. Η μοναδικότητα του κτιρίου εκτιμήθηκε από την Unesco. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Sheki.

6 μέρα: Σεκί-Μπακού

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε προς το Μπακού, τη μεγαλύτερη πόλη στην Κασπία θάλασσα. Επίσης είναι η μεγαλύτερη πόλη στο κόσμο που βρίσκεται 28 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας . Καθοδόν θα επισκεφτούμε το χωριό Κishόπου βρίσκεται η μυθική εκκλησία του Kish, που χτίστηκε το 78 μ.Χ. Στη συνέχεια οδηγούμαστε στην περιοχή Σαμάχι και συγκεκριμένα στην πόλη Σεμάκα, διασχίζοντας εντυπωσιακά υψίπεδα, πάνω στα οποία εκρήγνυνται τελευταία μερικά ηφαίστεια λάσπης. Κάποια στιγμή περνάμε δίπλα από το χωριό Μαραζά (Maraza), γνωστό ουσιαστικά μόνο για το μοναδικό μνημείο του, το διώροφο μαυσωλείο-τζαμί του 15ου αιώνα που ονομάζεται Diri-Baba, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το παλιό νεκροταφείο του χωριού. Για πολύ καιρό οι κάτοικοι της περιοχής διατηρούσαν το μύθο, κάτι που συνεχίζεται βεβαίως και σήμερα, ότι εδώ θάφτηκε το άφθαρτο σώμα του Αγίου Diri-Baba. Θα επισκεφτούμε επίσης το YeddiGumbaz (Επτά Τρούλοι), τόπο ταφής για τα μέλη των βασιλικών οικογενειών των σαχήδων. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μπακού.

7 μέρα: Μπακού-Γκομπουστάν

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την περιοχή του Γκομπουστάν. Έχει εξαιρετική παγκόσμια αξία για την ποιότητα και πυκνότητα της τέχνης στις βραχογραφίες. Παρουσιάζει σκηνές από κυνήγι, πανίδα, χλωρίδα και τον τρόπο ζωής τους στους προϊστορικούς χρόνους. Επίσης παρουσιάζει την πολιτιστική συνέχεια μεταξύ των προϊστορικών και μεσαιωνικών χρόνων. Οι βραχογραφίες είναι μια εξαιρετική μαρτυρία για ένα τρόπο ζωής που έχει εξαφανιστεί. Δείχνουν πολύ παραστατικά δραστηριότητες που συνδέονται με το κυνήγι και το ψάρεμα, σε μια εποχή που το κλίμα ήταν θερμότερο και πιο υγρό από ότι σήμερα και η βλάστηση της περιοχής πολύ διαφορετική. Επιστρέφουμε στο Μπακού. Οι κάτοικοι την έχουν ονομάσει πόλη των αντιθέσεων. Γιατί το λένε αυτό; Λόγω των νέων κατασκευών αλλά και της παλιάς πόλης. Σε αυτήν βρίσκονται ο «Πύργος της Κόρης» αλλά και το γραφικό παλάτι με τον μιναρέ. Πίσω από την παλιά πόλη μπορεί να θαυμάσει κανείς τις νέες και όμορφες κατασκευές, που είναι το σύμβολο της σύγχρονης πόλης. Στο εντυπωσιακό νέο μουσείο η παραδοσιακή τέχνη παντρεύεται με τον φουτουριστικό σχεδιασμό, αντανακλώντας την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης. Στο Μπακού διασταυρώνονται πολλές κουλτούρες και είδη της αρχιτεκτονικής. Η παλιά πόλη είναι καταχωρημένη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco. Η σύγχρονη μητρόπολη με τους μεγάλους δρόμους και τους ουρανοξύστες (νέο Ντουμπάι) εκτείνεται κοντά στο παλαιό κέντρο που περιβάλλεται από τείχη του 12 ου αιώνα. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τον πύργο της τηλεόρασης από πού θα θαυμάσουμε την μεγαλόσχημη πόλη των αντιθέσεων. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό της κέντρο με τα τείχη και τους πύργους , το πύργο του maiden(xii αιώνα), θα περπατήσουμε στα καλντερίμια, θα δούμε ιστορικά τζαμιά, και παλάτια. Σήμα κατατεθέν του Μπακού αποτελούν πλέον οι Πύργοι της Φωτιάς. Πρόκειται για τρεις ουρανοξύστες σε σχήμα φλόγας που φτάνουν σε ύψος τα 190 μέτρα και είναι ορατοί από κάθε σημείο της πόλης. Σε αυτούς στεγάζονται γραφεία, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, ενώ κάθε βράδυ φωτίζονται και σχηματίζουν διάφορα μοτίβα προσφέροντας φαντασμαγορικό θέαμα! Περπατώντας στα όρια της Παλιάς Πόλης συναντά κανείς και τον Παρθένο Πύργο, ο οποίος στέκει εκεί αγέρωχος από τον 12ο αιώνα και αποτελούσε το πιο σημαντικό μνημείο του Μπακού στο πέρασμα των χρόνων. Επίσης, σε μικρή απόσταση το Μουσείο Αζέρικης Λογοτεχνίας Nizami αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής και είναι ίσως το ωραιότερο κτήριο του Μπακού. Καθ’ όλη την περιήγηση, το Μπακού σε κάνει συνεχώς να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στην Ανατολή ή τη Δύση. Κοσμοπολίτικο, μυστηριώδες και συναρπαστικό: αυτό είναι το Μπακού! Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μπακού.

8 μέρα: Μπακού-Αθήνα

Check-out από το ξενοδοχείο. Αναχώρηση γιατοαεροδρόμιο.

Κόστος κατ’ άτομο

2κλινο

1κλινο

8 μέρες

1.125€

300€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικό εισιτήριο
  • 7 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή ( πρωινό και βραδινό).
  • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
  • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός & συνοδός.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων 330€ .
  • Extra έξοδα στο ξενοδοχείο.
  • Βίζα Αζερμπαϊτζάν.
  • Οινοπνευματώδη ποτά.
  • Τα έξοδα του μεσημεριανού.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες πραγματοποίησης του ταξιδιού.

Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν.

Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.

Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση

Για την έκδοση βίζας Αζερμπαϊτζάν απαιτούνται 8 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται:

  • Διαβατήριο
  • 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
  • Συμπληρωμένη αίτηση βίζας.

 

Πτήσεις με Turkish Airlines

 TK1846  06APR  ATH-IST  1005 – 1130
 TK 382    06APR  IST-TBS    1310 - 1625
 TK 339   13APR  GYD-IST  0430 - 0535
 TK1845   13APR  IST-ATH  0740 - 0905

Ξενοδοχεία

Telavi : Chateau Mere ( http://mere.ge/) ήπαρόμοιο

Tbilisi: Vere Palace (http://www.verepalace.com.ge/) ήπαρόμοιο

Sheki: ShekiPalace(http://shekipalace.az/) ή παρόμοιο

Baku: Central Park (http://www.centralpark.az/) ήπαρόμοιο