Skip to main content

ΚΙΕΒΟ 4ΗΜΕΡΟ ΣΕΠ-ΟΚΤ 2013

KIEBO 4ΗΜΕΡΟ

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΕΠ-ΟΚΤ

ΑΠΟ 475 ΕΥΡΩ

1η μέρα: Αθήνα – Κίεβο (ελεύθερη μέρα)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Κίεβο. Μετά την άφιξή σας και την παραλαβή των αποσκευών σας, θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο σας. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο για να πάρετε μία πρώτη γεύση από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μιας πόλης με μεγάλη ιστορία και θαυμάσια μνημεία. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα εστιατόρια PuzataHata για να γευτείτε το παραδοσιακό μπόρς και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ.

2η μέρα: Κίεβο(ξενάγηση πόλης και Περτσέσκαγια Λαύρα)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του Κιέβου. Θα ξεκινήσουμε με πρώτο σταθμό το PecherskLavra, ένα μοναδικό μοναστήρι που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και το χτίσιμό του συνεχίστηκε τους επόμενους 9 αιώνες. Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα φυσικών μοναστικών σπηλαίων, εκκλησιών και κατακομβών. Στην περιοχή της Περτσέσκαγια Λαύρα βρίσκεται και το μουσείο με τις μινιατούρες στο οποίο μεταξύ των άλλων θα δείτε το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο των Ιστορικών Θησαυρών της Ουκρανίας όπου θα δούμε όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην Ουκρανία κυρίως κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφτούμε επίσης το Σπίτι των Χιμαιρών, που ονομάστηκε έτσι από τον διάκοσμό του, που απεικονίζει εξωτικά ζώα και σκηνές κυνηγίου. Από το 2005 το κτίριο χρησιμοποιείται για επίσημες κρατικές εκδηλώσεις . Θα τελειώσουμε την ξενάγηση στον κεντρικό δρόμο του Κιέβου Kreschatik, όπου θα θαυμάσουμε την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον περίφημο βοτανικό κήπο του πανεπιστημίου, που δημιουργήθηκε το 1920 από τον βοτανολόγο Αλέξανδρο Φόμιν και περιλαμβάνει σήμερα δύο χιλιάδες είδη φυτών απ’ όλο τον κόσμο. Περπατήστε την λεωφόρο του Χρεστσάτικ, τον πιο χαρακτηριστικό δρόμο του Κιέβου. Πλαισιωμένη από ήμερες καστανιές σε όλο το μήκος της κατηφορίζει μέχρι τις εκτάσεις που οριοθετούν τις όχθες του Δνείπερου. Εδώ βρίσκονται πολλά ιστορικά κτίρια στα οποία η θαυμάσια αναπαλαίωση αναδεικνύει τα στοιχεία της μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

3η μέρα: Κίεβο (ξενάγησης πόλης και Αγία Σοφία)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης, στην διάρκεια της οποίας θα βυθιστούμε στην ατμόσφαιρα του αρχαίου Κιέβου, αλλά και θα νιώσουμε τον ρυθμό της σύγχρονης ζωής. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Vladimirsky, στολισμένο με πραγματικά έργα τέχνης για αγιογραφίες, θα δούμε το Πανεπιστήμιο του T.G. Shevchenko, την Όπερα του Κιέβου και την Χρυσή Πύλη. Θα συνεχίσουμε με τον διάσημο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, την κύρια εκκλησία του Κιέβου Ρως, που ιδρύθηκε το 1037 από τον πρίγκιπα Γιάροσλαβ τον Σοφό. Η Αγία Σοφία είναι μία ορθόδοξη εκκλησία που αποτελεί ένα από τα κύρια οικοδομήματα που αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα της Ανατολικής Χριστιανοσύνης του 11ου αιώνα και είναι εμπνευσμένη από τα Βυζαντινά πρότυπα. Θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια του Κιέβου, το οποίο περιλαμβάνει την εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ που είχε καταστραφεί το 1930 και ξαναχτίστηκε το 1990. Θα τελειώσουμε την ξενάγησή μας με την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Στην περιοχή γύρω από την εκκλησία βρίσκονται μαγαζιά για όσους επιθυμούν να αγοράσουν σουβενίρ.

4η μέρα: Κίεβο - Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ξενοδοχεία

Ramada Encore 3*

Holiday Inn 4*

Radisson Podol 4*

11 Mirrors 4*

Intercontinental 5*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο:

475 €

530 €

585 €

615 €

Μονόκλινο:

515 €

635 €

770 €

795 €

Παιδικό έως 11 ετών:

445 €

500 €

555 €

585 €

ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια με PS*3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας *Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο *2 ελληνόφωνεςξεναγήσεις πόλης *Ασφάλεια αστικής ευθύνης * τα εισιτήρια για την Αγία Σοφία και την Περτσέσκαγια Λαύρα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων € 110 * Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα *Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.