Skip to main content

Λευκορωσία Ουκρανία Μολδαβία Πάσχα 2017 από 2490,00

15 ημέρες
10/04/2017

Διανυκτερεύσεις: Κίεβο (2), Νέσβιζ (1), Μπρεστ (1), Μίνσκ (2),
Λβιβ (2), Καμιάνετς-Ποντίλσκιι (1), Κισινάου (1), Τιρασπόλ (1), Οδησσός (2)
Bonus Price!!!

 

Τα τελευταία σύνορα έπεσαν! Με το ταξίδι αυτό ολοκληρώνεται ο κύκλος εξερευνήσεων στις τρεις τελευταίες χώρες της ορθοδοξίας. Εκεί ακριβώς, που βρίσκεται η κοιτίδα του ρωσικού πολιτισμού. Σήμερα πλέον μπορείτε να διασχίσετε πεδιάδες της Λευκορωσίας, να επισκεφθείτε τις ιστορικές πόλεις της Ουκρανίας κατά μήκος των άλλοτε απαγορευμένων συνόρων, να δοκιμάσετε ντόπιες σπεσιαλιτέ σε παραδοσιακά εστιατόρια και να γευθείτε μερικά από τα ωραιότερα κρασιά του κόσμου στη Μολδαβία. Μη νομίσετε πως έχετε γνωρίσει την Ουκρανία μόνο και μόνο αν πήγατε στο Κίεβο ή τη Λευκορωσία, αν περάσατε από το Μινσκ. Εξάλλου, ούτε το ένα ούτε το άλλο ήταν από τα ωραιότερα μέρη των χωρών αυτών. Η αυθεντική παλιά Ουκρανία βρίσκεται ακόμη στο Λβιφ και στο Κάμιανετς Ποντίλσκυ, ενώ η καρδιά της Λευκορωσίας χτυπά στο Μπρεστ και στο Νιασβίζ. Η Μολδαβία με τα ήρεμα βουκολικά τοπία θα σας συναρπάσει, καθώς θα βρεθείτε στο φαράγγι του Ορχέϊου Βέκι και τα μοναστήρια του.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/ προτεινόμενο
  • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€

Πτήσεις/ωράρια:

  • 10/4 Αθήνα-Κίεβο 15.00-17.45
  • 24/4 Οδησσός-Κίεβο 07.00-08.00
  • Κίεβο-Αθήνα 10.50-13.40

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.

Σας προτείνουμε

  • Για την είσοδο στις εν ενεργεία εκκλησίες, οι κυρίες πρέπει, πριν μπουν, να βάζουν ένα μαντήλι στο κεφάλι. ακόμη και σε εκείνους τους ναούς, που δεν είναι υποχρεωτικό. Το επιβάλλει ωστόσο η θρησκευτική ευλάβεια και ο σεβασμός προς τους ντόπιους. Ορισμένα μοναστήρια ζητούν να φοράνε οι κυρίες φούστα ή φόρεμα, όχι παντελόνι.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η μέρα. Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κίεβο

Πτήση για το "Χρυσό Κίεβο" την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπου άστραψαν ξανά οι λαμπεροί τρούλοι των εκκλησιών. Σήμερα η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.

2η μέρα. Κίεβο

Στην πρωινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Βλαδίμηρου, ζωγραφισμένη σε στυλ art nouveau από το μεγάλο Ρώσο ζωγράφο Βασνετσόφ και θα σταθούμε στο ανάκτορο Μαρίνσκι. Μετά θα πάμε στην περιοχή Αντρίγιφσκυ, όπου συχνάζουν οι καλλιτέχνες και κυριαρχεί με τον όγκο της το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Αγίου Ανδρέα -έργο του Ραστρέλι -, του αρχιτέκτονα, που έκτισε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων στην Αγία Πετρούπολη. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, την αρχαιότερη εκκλησία της ρωσικής ορθοδοξίας και περνώντας από τη συνοικία των εμπόρων, το Ποντίλ, θα καταλήξουμε στην Αγία Λαύρα. Εδώ μας περιμένει το μουσείο των ιστορικών θησαυρών με χρυσά αντικείμενα από τους τάφους των Σκυθών φτιαγμένα από Έλληνες τεχνίτες.

3η μέρα. Κίεβο- Νιασβίζ

Σύντομη πτήση για το αεροδρόμιο του Μινσκ απ όπου θα αναχωρήσουμε αμέσως για την ενδοχώρα της Λευκορωσίας. Κατευθυνόμαστε πρώτα στην μεσαιωνική πόλη Νιασβίζ όπου βρίσκεται το ομώνυμο κάστρο και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. θα περπατήσουμε στην παλιά ήρεμη πόλη με την μεσαιωνική ατμόσφαιρα και θα ξεναγηθούμε στο αναγεννησιακό κάστρο-ανάκτορο του 1604 της πριγκιπικής οικογένειας των Λιθουανών Ραντζβίλ.

4η μέρα. Νιασβίζ -Μπρεστ

Το πρωί θα πάρουμε το δρόμο για τα Πολωνικά σύνορα που βρίσκεται η πόλη Μπρεστ. Παρότι έμεινε στην ιστορία για την ταπεινωτική συνθήκη του 1918 (Μπρεστ Λιτόφσκ=Λιθουανικό Μπρεστ) που η νέα Σοβιετική Ρωσία του Λένιν είχε ανάγκη για να απεμπλακεί από τον καταστροφικό Α Παγκόσμιο πόλεμο, εν τούτοις αυτό που συναρπάζει τον ταξιδιώτη είναι το φρούριο της πόλης όπου παίχτηκε μια από τις δραματικότερες πράξεις ηρωικής άμυνας του Β Παγκοσμίου πολέμου με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές. Μετά την επίσκεψη του φρουρίου, στη συμβολής των ποταμών Μπουχ και Μουχαβέτς, μας περιμένει το καταπληκτικό μουσείο Σιδηροδρόμων, ένα από τα κορυφαία στο είδος του στην επικράτεια της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Το βραδάκι θα σεργιανίσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους του Μπρεστ και θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο με νοστιμιές της Λευκορωσίας και οινοποσία από εκλεκτά κρασιά.

5η μέρα. Μπρέστ-Μινσκ

Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με μια στάση στο εντυπωσιακό φρούριο Μιρ που όπως και εκείνο του Νιασβίζ, βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO και ανήκε στην οικογένεια των Ραντζβίλ.

Το απόγευμα καταλήγουμε στο Μινσκ την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στη λεωφόρο Ανεξαρτησίας όπου δεσπόζουν τα καλύτερα κτήρια με κλασική σοβιετική αρχιτεκτονική.

6η μέρα. Μίνσκ

Η μέρα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις στα αξιοθέατα του Μινσκ που εξελίσσεται στο πιο απρόσμενο κέντρο ενδιαφέροντος στην Ανατολική Ευρώπη. Θα αρχίσουμε με τις "πύλες του Μινσκ" στην πλατεία της Νίκης, θα σταθούμε στο κυκλικό θέατρο Μπολσόϊ, θα περπατήσουμε στα δρομάκια της αναστηλωμένης παλιάς Άνω Πόλης και της συνοικίας της Αγίας Τριάδος, στο νησάκι με το μνημείο των Δακρύων, και θα βιώσουμε την καθημερινή ατμόσφαιρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάποια απ τις ορθόδοξες εκκλησίες του Μινσκ.

7η μέρα. Μίνσκ-Λβοφ

Με σύντομη πτήση θα βρεθούμε στην Δυτική Ουκρανία, μια περιοχή που σχετίζεται πιο πολύ με την καθολική Πολωνία και την παλιά Αυστρο-ουγγαρία παρά με την Ρωσική ορθοδοξία. Άφιξη στο Λβόφ μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης.

8η μέρα. Λβοφ

Εκτενής ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε την Πλόστσα Ρύνακ, (την πλατεία της Αγοράς), την πιο καλοδιατηρημένη πλατεία της Ουκρανίας, με σπίτια από το 16ο και 18ο αιώνα. Τα πολυάριθμα μνημεία της πόλης εκτείνονται έως το Βισόκι Ζάμοκ, απ' όπου θα έχουμε πανοραμική θέα της πόλης. Το απόγευμα θα περπατήσουμε κατά μήκος της οδού Σφαμπόντυ και θα ανακατευθούμε με τους επισκέπτες στα δρομάκια, που οδηγούν στον Πύργο της Πυριτιδαποθήκης.

9η μέρα. Λβοφ - Καμιανέτς Ποντίλσκυ

Η αποκάλυψη της ημέρας και ίσως ολόκληρου του ταξιδιού έρχεται με την επίσκεψη στο Καμιανέτς-Ποντίλσκυ. Ένα μεσαιωνικό αριστούργημα κτισμένο στο βραχώδες ποτάμιο νησί που δημιουργούν οι μαίανδροι του Σμότρυτς. Η παλιά οχυρωμένη πόλη του 11ου αιώνα κατοικήθηκε από Αρμένιους, Έλληνες, Εβραίους, Πολωνούς και Ουκρανούς που άφησαν πίσω τους έναν εντυπωσιακό αριθμό μνημείων. Θα τριγυρίσουμε στα δρομάκια της πόλης θα επισκεφθούμε την αρμένικη συνοικία, θ’ ανεβούμε στους πύργους των οχυρώσεων, και θα περάσουμε κάτω από τις εντυπωσιακές πύλες.

Το βράδυ αποχαιρετάμε την Ουκρανία, με τυπικό δείπνο και άφθονο κρασί σε κάποιο από τα ταβερνάκια της πόλης.

10η μέρα. Καμιανέτς Ποντίλσκυ-Κισινάου

Περνάμε τα σύνορα με τη Μολδόβα, που σχηματίστηκε από τα ιστορικά εδάφη της ρουμανικής Βεσσαραβίας. Στεκόμαστε για λίγο στα ανατολικά σύνορα, στην πόλη Σορόκα, άτυπη πρωτεύουσα των τσιγγάνων της ανατολικής Ευρώπης με φανταχτερά σπίτια ντυμένα ...με μέταλλο. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κισινάου, που κατοικείται από Ρουμάνους, Ρώσους και Ουκρανούς.

11η μέρα. Κισινάου

Το πρωί θα αρχίσουμε τη γνωριμία μας με αυτήν την πόλη, που φαίνεται να τη ξέχασε ο χρόνος. Θα περιπλανηθούμε στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται το μνημείο του Στεφάν Τσελ Μάρε, κοινού εθνικού ήρωα των Ρουμάνων της Μολδαβίας και των «αδελφών» της μητρόπολης. Θα δούμε τα παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια των εμπόρων και την ελληνική εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος, που για 50 χρόνια είχε μετατραπεί σε... πλανητάριο. Ακολούθως διασχίζουμε τους ήρεμους λόφους της κεντρικής Μολδαβίας και περνώντας από τυπικά χωριά που κυκλοφορούν ακόμη γραφικές βοϊδάμαξες, φτάνουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και απρόσμενα τοπία στην ιστορική περιοχή του Ορχέιου Βέκι. Εκεί, στη στροφή του παραπόταμου του Δνείστερου, εμφανίζονται το χωριό και το μοναστήρι του Τρεμπουτσένι (το σύνηθες θρησκευτικό ντύσιμο επιβάλλεται), σκαρφαλωμένο στην απότομη όχθη του ποταμού Ρέουτ. Ειδυλλιακό και άγριο μαζί, το τοπίο γοητεύει κάθε επισκέπτη και δεν είναι τυχαίο, που ολόκληρη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενος ιστορικός χώρος. Το βράδυ μας περιμένει τσιμπούσι με «μίτσι» και άλλες νοστιμιές της Μολδόβα και κρασοκατάνυξη με τα καλύτερα κρασιά της περιοχής.

12η μέρα. Κισινάου-Τιρασπόλ

Παγκόσμια πρεμιέρα! Σήμερα μπορείτε να καυχηθείτε πως είστε μέλος του πρώτου τουριστικού γκρουπ που περνάει τα υδάτινα σύνορα που σχηματίζει ο ποταμός Δνείστερος. Διασχίζοντας τη γέφυρα θα βρεθείτε στην ανεπίσημη Δημοκρατία των Ρώσων της Παραδνειστερίας (πιό σωστό απ’ το ξενόφερτο Υπερδνειστερία).

Μια επικράτεια 16.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (μιάμιση φορά το μέγεθος του Λιβάνου) που αποσχίστηκε από τη Μολδόβα περιμένοντας υπομονετικά αλλά και δυναμικά την επίσημη αναγνώριση σαν κράτος. Εμείς θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα Τυράσπολη (ή Τιρασπόλ) που στα ...αρχαία ελληνικά σημαίνει η «πόλη του Δνείστερου». Τύρας ονομάζανε οι αρχαίοι Έλληνες των αποικιών του Ευξείνου Πόντου τον σημερινό Δνείστερο. Στην απογευματινή ξενάγηση θα γνωρίσουμε την πόλη που αποπνέει δυναμισμό και ζωντάνια και με νέους ανθρώπους να συχνάζουν στις πλατείες και τα καφέ της πόλης αντιμετωπίζοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το μέλλον. Ανάμεσα στ’ άλλα θα δούμε τα κυβερνητικά μέγαρα, το μέγαρο της Συμφωνικής Ορχήστρας, θα ξεναγηθούμε στο Ιστορικό Μουσείο και θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού. Στη συνέχεια θα πάμε στο χωριό Κιτσκάνι και θα επισκεφθούμε, το Ρωσικό μοναστήρι με το... ρουμανικό όνομα Νόου Νεάμτς. Στη συνέχεια μας περιμένει το Μπέντερ με το επιβλητικό φρούριο και η αδιάκοπτη θέα προς το Δνείστερο. Επιστροφή το απόγευμα στην Τιρασπόλ.

13η μέρα. Τιρασπόλ -Οδησσός

Εισερχόμαστε ξανά στο έδαφος της Ουκρανίας με πρώτη στάση στην αρχαία ελληνική πόλη Τύρας που ιδρύθηκε από Μιλήσιους το 600 π.Χ στις όχθες του Δνείστερου. Οι Έλληνες συγγραφείς αναφέρονταν στον ποταμό Δνείστερο με το όνομα Τύρας, Σε μεταγενέστερες περιόδους πήρε το όνομα Δάναστρις από όπου και το σύγχρονο όνομά του Δνείστερος. Στο ίδιο σημείο του αρχαιολογικού χώρου υψώνεται ένα νεώτερο Γενοβέζικο φρούριο. Μετά την επίσκεψη διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την Οδησσό την μητρόπολη της Νότιας Ουκρανίας χτισμένη σ ένα ύψωμα που όπου ατενίζει τον Εύξεινο Πόντο.

14η μέρα. Οδησσός

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στο Εθνικό Μουσείο με την περίφημη Χρυσή Αίθουσα και το σπίτι, όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία. Το απόγευμα θα κατεβούμε τις μνημειακές σκάλες της Οδησσού που έγιναν γνωστές απ την ταινία του Αϊζενστάϊν « Θωρηκτό Ποτέμκιν».

15η μέρα. Οδησσός-Αθήνα

Επιστρέφουμε αεροπορικώς με ενδιάμεσο σταθμό πίσω στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Δε 10/04/2017
Διαμονή: 3*, 4* Ξενοδοχεία - Bonus Price. Δίκλινο: 2490€, Μονόκλινο: 3280€, Φόροι: 490€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Ukranian Airlines
  • Διαμονή: 3*, 4* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες