Skip to main content

Χώρες της βαλτικής Πάσχα 2017 από 695,00

8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 12/04
Early Booking!!!

1η μέρα: Αθήνα – Ταλλίν
Πρωινή αναχώρηση, μέσω του ενδιάμεσου σταθμού της Φρανκφούρτης, για την παραμυθένια πρωτεύουσα της Εσθονίας, το ρομαντικό Ταλλίν. Άφιξη στο Ταλλίν, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το ιστορικό πεζοδρομημένο κέντρο της παλιάς πόλης, περνώντας από την πύλη Viru με τον τριγυρισμένο από λουλούδια ομώνυμο πύργο. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Γεύμα ή δείπνο. Μετά το δείπνο προαιρετικά γνωριμία με το νυχτερινό Ταλλίν. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Ταλλίν
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για μια περιμετρική βόλτα στην παλιά πόλη, ξεκινώντας την ξενάγηση από την περιοχή του λόφου Τουμπέα. Θα συνεχίσουμε για το Εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρωσικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες. Περνώντας από την άνω στην κάτω γειτονιά θα αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλλίν θυμίζει έντονα σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή δυναμική διάσταση μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ (προαιρετική είσοδος) και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον Φινλανδικό κόλπο. Τελευταίος σταθμός της περιήγησης μας η περιοχή Πιριτα στο μοναστήρι Αγίας Πιριτας και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αφού κάνουμε βόλτα στην Βαλτική θάλασσα. Επιστροφή στην πόλη, απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα: Ταλλίν (.. προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι!)
Πρόγευμα και ακολουθήσετε προαιρετικά (κόστος ατομικό) ολοήμερη απόδραση με το καταμαράν στο κοσμοπολίτικο Ελσίνκι που βρίσκεται στις όχθες της Βαλτικής και αποτέλεσε Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Ντιζάιν για το 2012. Χτισμένο σε μια στενή λωρίδα γης γεμάτο πάρκα, λίμνες, γωνιές με Ιστορία, αρ νουβό κτίρια και ιστορικά καφέ με έπιπλα του Μεσοπόλεμου αλλά και υπερμοντέρνες κατασκευές. Χαρακτηριστική εικόνα του Ελσίνκι εκείνη του λιμανιού να αποτελεί τη καρδιά της πόλης. Μπροστά στο Δημαρχείο απλώνεται καθημερινά η υπαίθρια αγορά, ενώ έξω από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου στήνεται το παζάρι με τις αντίκες. Περπατήστε σ τη κεντρική λεωφόρο Esplanadi με τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης, η οποία στολίζεται με αγάλματα μεγάλων αντρών της Φινλανδίας .. μη ξεχαστείτε όμως διοτι το καταμαράν αναχωρεί για την επιστροφή σας στο Ταλλίν.
4η μέρα: Ταλλίν - Ταρτού - Κάστρο Ιπποτών Τουράιντε – Σιγκούλντα - Ρίγα
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας, την πανεπιστημιούπολη του Τάρτου με μικρή στάση για περιήγηση. Στην πορεία μας προς τη πόλη θα αντικρύσουμε ένα καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά, λίμνες και ποτάμια. Πλέον βρισκόμαστε 186 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ταλλίν, στο σημείο όπου ο ποταμός Εμάγιογκι συνδέει τις δύο μεγαλύτερες λίμνες της Εσθονίας και διασχίζει τη πόλη. Η συνθήκη ειρήνης του Ταρτού θεωρείται το «πιστοποιητικό γέννησης» της Δημοκρατίας της Εσθονίας και η επίσκεψή μας στην πόλη θα μας συναρπάσει με τους μεγάλους δρόμους, το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και τα αριστοκρατικά κτίρια. Θα συνεχίσουμε για το κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, των αρχών του 13ου αιώνα, και θα επισκεφτούμε το καταπράσινο περιβάλλον της Σιγκούλντα με το παλιό Δημαρχείο να δεσπόζει σε ένα υπέροχο κήπο. Θα επισκεφθούμε τα σπήλαια στο ποτάμι και θα συνεχίσουμε προς την Ρήγα. Άφιξη το βραδάκι στη Ρίγα. Γεύμα ή δείπνο. Προαιρετικά πρώτη γνωριμία με την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, την νυχτερινή Ρίγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα: Ρίγα - μουσείο αυτοκινήτων – Γιούρμαλα
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στη Ρίγα. Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μια περιμετρική ξενάγηση της πόλης στην Αρτ νουβό περιοχή. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο των αυτοκινήτων όπου και θα θαυμάσουμε τα εξαιρετικά αυτοκίνητα - αντίκες που φιλοξενούνται. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη πεζοί. Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη, η κουκλίστικη, πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ιδανικό προορισμό. Πλατείες με εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο Καθεδρικός Ναός με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της πρωινής μας ξενάγησης. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε το Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας το οποίο παρουσιάζει την Ιστορία της χώρας την περίοδο 1940-91, από τη γερμανική κατοχή στη Σοβιετική Ένωση και από κει στην ανεξαρτησία. Μια προαιρετική βαρκάδα στα κανάλια της πόλης θα μας γαληνέψει με το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στη κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, περιοχή που μας γοητεύει αμέσως μόλις την αντικρύσουμε. Χτισμένη σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής, μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα, αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, παραδοσιακές ντάτσες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική και ο πεζόδρομος να διασχίζει το ιστορικό κέντρο θα ξεδιπλώσουν μπροστά μας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στην Ρίγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα: Ρίγα - Ανάκτορο Ρούνταλε – Κάουνας – Βίλνιους
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Λιθουανία. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ. Θα συνεχίσουμε για το Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται το η εκκλησία της Αγία Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης, το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος” αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Βίλνιους. Συνεχίζουμε την πορεία μας και άφιξη στο Βίλνιους. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα: Βίλνιους - Κάστρο Τρακάι
Πρωινό και αναχώρηση για την περιμετρική ξενάγηση στην πόλη. Ο ναός του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας θα μας εντυπωσιάσουν, ενώ θα μας γοητέψει το καταπράσινο περιβάλλον που την περιβάλλει την πόλη. Η μετάβασή μας στην περιοχή του Τρακάι θα μας αποκαλύψει μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη με περισσότερες από 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσής του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τεύκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα. Επόμενος σταθμός μας η πύλη της πόλης του Βίλνιους όπου θα συνεχίσουμε την ξενάγηση περπατώντας στην παλιά πόλη. Η Βίλνα ή Βίλνο και σήμερα Βίλνιους, χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις και όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και το Βίλνιους αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο Αναγεννησιακού ρυθμού. Θα περπατήσουμε την οδό Pilies που είναι η κύρια πεζοδρομημένη αρτηρία και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο του Βίλνιους, επίσημα "Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας" του 1579. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου και θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα οδηγηθούμε στη συνοικία Ουζούπης 'στην άλλη πλευρά του ποταμού'. Σας προτείνουμε μια επίσκεψη "Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας, εκεί όπου είχε την έδρα του το πρώην αρχηγείο της KGB, απέναντι από την πλατεία Lukiskes. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η μέρα: Βίλνιους – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην πόλη και τον ποταμό Νερι. Γεμάτοι συναισθήματα και πλούσιες εικόνες μας μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής έχοντας ολοκληρώσει τη γνωριμία μας με τις χώρες της Βαλτικής.

Κόστος
κατ’ άτομο

Early booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί

 

695€

745€

+250€

565€

Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια με Lufthansa Airlines
  •  Ξενοδοχεία 4* στα κέντρα των πόλεων
  •  Πρωινό & γεύμα ή δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  •  Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, και στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε
  •  Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  •  Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
  •  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση
  •  Ταξιδιωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  •  Φόροι αεροδρομίων 300€
  •  Ποτά / αχθοφορικά / φιλοδωρήματα
  •  Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Πτήσεις:

Ημ/νια

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

12/04

Αθήνα

Φρανκφούρτη

06.30

08.35

LH 1285

12/04

Φρανκφούρτη

Ταλλίν

09.55

13.10

LH 880

19/04

Βίλνιους

Φρανκφούρτη

18.40

19.50

LH 897

19/04

Φρανκφούρτη

Αθήνα

20.40

00.20

LH 1284

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

  • Ταλλίν: Radisson Blu Olympia 4*
  • Ρίγα: Radisson Blu Hotel Latvija 4*
  • Βίλνιους: Best Western Vilnius Hotel 4*

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού
1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
2. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες , σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
4. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
5. Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
6. Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή)
7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.