Skip to main content

Κίεβο–Η καταπράσινη και ιστορική πρωτεύουσα Καθαρά Δευτέρα-25η Μαρτίου & Απρίλιος 2017 από 570,00

Αναχωρήσεις: 24/02, 24/03, 12/04
6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1η ημέρα. Κίεβο – Βιτουμπίτσι – Αγ.Τριάδα / Αγ.Ιωνάς

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και πτήση για Κίεβο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και μετάβαση πάνω σε ένα λόφο στην πόλη του Κιέβου, δίπλα στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο, για να επισκεφτούμε την ιστορική ανδρική Ι.Μονή Βιτουμπίτσι (Vydubychi) με τον Ι.Ναό του Αγ.Μιχαήλ. The monastery complex is amongst the oldest sacred sites in the country, boasting medieval foundations and baroque cupolas, all surrounded by abundant vegetation.Το μοναστηριακό συγκρότημα είναι από τις αρχαιότερες ιερές περιοχές της χώρας, προσφέροντας μεσαιωνικά κτίρια και μπαρόκ τρούλους, όλα περιβαλλόμενα από πλούσια βλάστηση. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ι.Μονή της Αγίας Τριάδος όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωνά. Το Μοναστήρι αυτό βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Δνείπερο και ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Άγιο Πατέρα Ιωνά, γνωστό σε όλη τη Ρωσική Αυτοκρατορία, λόγω του δώρου του από το Θεό να θεραπεύει τους ανθρώπους.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα. Κίεβο – ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για μια περιήγηση στη «Μητέρα των Ρωσικών πόλεων», της αρχοντικής πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με τους χρυσούς τρούλους των ναών της, την αιώνια ιστορία της και την πλούσια κουλτούρα της. Θα δούμε τις κεντρικότερες λεωφόρους, Χρεστσάτικ και Τάρας, το πάρκο της Αιώνιας Δόξας με την φλόγα της μνήμης, το άγαλμα του πρίγκιπα Βλαντιμίρ, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, την Χρυσή Πύλη που τον 11ο αιώνα ήταν η κύρια είσοδος στην πόλη, την οδό Σεβτσένκο, το Θέατρο Όπερας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Μιχαήλ και το ναό του Αγ. Βλαδίμηρου. Θα περπατήσουμε στην πλατεία Σοφίσκαγια και θα επισκεφτούμε τον περίφημο Βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας, που κτίστηκε το 1037 στην περίοδο της μεγαλύτερης ακμής της Κιεβικής Ρωσίας και είναι η παλαιότερη εκκλησία της Ρωσικής Ορθοδοξίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα του 11ου αιώνα, με δεκατρείς τρούλους που συμβολίζουν τον Χριστό και τους μαθητές του. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.
Επίσης θα θαυμάσουμε την Ι. Μονή Φλωρόβσκι (FLOROV), ένα πολύ αρχαίο μοναστήρι που χρονολογείται από τον 15ον αιώνα. Εδώ βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παρθένου Μαρίας Rudnenska. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στον γραφικό κατηφορικό δρόμο Αντρέγιεφσκι, έναν από τους πιο γνωστούς και ιστορικούς δρόμους του Κίεβου, που ευημερεί χάρη στη μοναδική του τοπολογία, αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία και ακόμη χάρη στα πολλά καταστήματα δώρων, πολλά πολυτελή εστιατόρια, τις μικρές γκαλερί που εκθέτουν πίνακες και γλυπτά Ουκρανών καλλιτεχνών. Είναι ο αγαπημένος δρόμος και των κατοίκων του Κιέβου αλλά και των τουριστών. Ένα από τα σημαντικά μνημεία του πεζοδρόμου είναι ο μπαρόκ ναός του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος κτίστηκε από τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων της Αγ. Πετρούπολης, Ραστρέλι. Η ιδέα για την κατασκευή του ναού ήταν της Ρωσίδας τσαρίνας Ελισάβετ. Σύμφωνα με τον σχετικό μύθο, κάποτε υπήρχε θάλασσα στη θέση του Δνείπερου. Όταν ο Αγ. Ανδρέας ήρθε στο Κίεβο και έβαλε το σταυρό εκεί όπου τώρα βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Ανδρέα, η θάλασσα χάθηκε. Το μοναδικό κομμάτι της θάλασσας που υπάρχει ακόμη βρίσκεται κάτω από τους λόφους του Κιέβου. Η εκκλησία δεν έχει καμπάνες γιατί όπως λέει ο μύθος όταν χτυπήσει η πρώτη καμπάνα το νερό θα ζωντανέψει και θα πλημμυρίσει την αριστερή πλευρά του Κιέβου. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Κάτω Πόλη, Ποντίλ, μια από τις παλιότερες γειτονιές του Κιέβου, κάποτε εμπορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε το Εθνικό πανεπιστήμιο του Κιέβου, το σιντριβάνι του Samson, τις πλατείες Kontraktova και Poshtova, το τελεφερίκ του Κιέβου. 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα. Κίεβο – Μονή Αγ. Λαύρας – Κατακόμβες - Κιτάεβο

Αφού πάρουμε το πρωινό σε πακέτο μαζί μας, θα επισκεφτούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Λαύρας ή Πετσέρσκαγια, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό έργο παλιάς Ρωσικής αρχιτεκτονικής, χτισμένο τον 11ο αιώνα, με χρυσούς τρούλους και υπόγειους λαβυρίνθους. Οι περίφημες κατακόμβες, ένα πολυδαίδαλο σύστημα από στοές, φιλοξένησαν τους πρώτους ερημίτες που εγκαταστάθηκαν εδώ, επιλέγοντας να ζήσουν σε αυτούς τους χώρους προκειμένου να προσεγγίσουν τον Θεό. Η Μονή ιδρύθηκε τρία χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, όπου βρισκόταν το 1051, η Μονή του Ρως Κιέβου, που για μεγάλο χρονικό διάστημα το πιο διάσημο Μοναστήρι. Απλώνεται στις δασωμένες πλαγιές στην αντίπερα δεξιά όχθη του Δνείπερου πάνω σε δυο λόφους σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Θα επισκεφθούμε τις «Άνω Σπηλιές» της Λαύρας, καθώς και το μουσείο των θησαυρών της Λαύρας. Τέλος, θα μεταβούμε στο Κιτάεβο, όπου θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που ασκήτευσε η Αγία Δοσιθέα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα. Κίεβο – Αγ.Παντελεήμων - Holosievo

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στην περιοχή Θεοφάνεια του Κιέβου, όπου θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος μοιράζεται ομοιότητες με τον Καθεδρικό ναό Alexander Nevsky στο Ταλίν και θεωρείται το σημαντικότερο μνημείο στη ρωσική εκκλησιαστική αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. Λεηλατήθηκε το 1920 και είχε καταστραφεί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Το κοίλο κέλυφος του ναού επέστρεψε στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1990 και έχει αποκατασταθεί ως η κυρία εκκλησία του Μοναστηριού.
Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ι.Μονή Αγ.Σκέπης, Holosievo ή Goloseev. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση..

5η ημέρα. Κίεβο – Αγ.Κύριλλος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Κυρίλλου, ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο της Ρωσικής Αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα, που λειτουργεί και σαν ναός, συνδυάζοντας στοιχεία από τον 17ο και 19ο αιώνα. Το απόγευμα ,εάν το επιτρέπει ο καιρός , σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δνείπερο ποταμό και μια βόλτα στην πόλη.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα. Κίεβο - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check-out και χρόνος ελεύθερος για την τελευταία βόλτα μας στην Ουκρανική πρωτεύουσα. Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας και τα ψώνια μας, πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις απο Αθήνα

Άτομο σε δίκλινο - 570
Φόροι αεροδρομίου, επίναουλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κοστος εισόδων -185
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ - 750
Επιβάρυνση μονόκλινου - +195

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean airlines ή Ukraine Airlines
  • 5 διανυκτερεύσεις στο Κίεβο στο ξενοδοχείο Premier Russ ή παρόμοιο.
  • 5 πρωινά γεύματα
  • 5 δείπνα
  • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν αποκλειστικά για το γκρουπ από και προς αεροδρόμια και όλες τις άλλες προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους του προγράμματος
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός & Συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τα φιλοδωρήματα.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό –προτεινόμενο

Σημειώσεις

  • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν. Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.