Skip to main content

ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! ΡΙΓΑ Καλοκαίρι 2015 από 399,00

Διάρκεια: 5 ημέρες        

Αναxωρήσεις: 18,25/7 & 8,15,22/8

*Early Bonus για κρατήσεις έως 30 ημέρες πριν την αναχώρηση

 

ΡΙΓΑ Η ΠΟΛΗ ΚΟΣΜΗΜΑ

Η Ρίγα πρωτεύουσα της Λετονίας , έχει ιστορία 800 ετών. Κάθε αιώνας της Ιστορίας της είναι αποτυπωμένος αρχιτεκτονικά στο κέντρο και ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη.
Είναι η πόλη που συνδυάζει σε απόλυτη αρμονία ,το παλαιό με το μοντέρνο.
Η πόλη ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και ο λόγος είναι απλός: Συνδυάζει τα πάντα
Εδώ και 2 χρόνια το επίσημο νόμισμα της χώρα είναι το ευρώ.
Το τελευταίο εξάμηνο κατέχει την Προεδρία της Ευρώπης με αποτέλεσμα να είναι αυτή τη στιγμή στους ΤΟΠ 10 προορισμούς, στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών
Αυτό το καλοκαίρι είμαστε σίγουροι , ότι η Ρίγα θα γίνει και ο δικός σας αγαπημένος προορισμός. Είμαστε σίγουροι ότι το προϊόν που σας προσφέρουμε είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Ελληνικής Τουριστικής Αγοράς. Γι’ αυτό τον λόγο ετοιμάσαμε 2 προγράμματα με κοινό παρονομαστή.
Το πρώτο είναι για τους ταξιδιώτες που τους αρέσει να ανακαλύπτουν το προορισμό μόνοι τους, ‘’εκμεταλλευόμενοι’’ την πολύ καλή τιμή που προσφέρει το οργανωμένο πακέτο.
Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε ταξιδιώτες , που τους αρέσει να διαλέγουν ένα πλήρες πρόγραμμα και καλύπτει ακόμα και τον ποιο απαιτητικό ταξιδιώτη.
Προσαρμοσμένο στα Ελληνικά πρότυπα, το πρόγραμμα είναι ευέλικτο, καθόλου κουραστικό, παρουσιάζει άρτια κατά την γνώμη μας, την πρωτεύουσα αλλά και την ενδοχώρα, της ποιό πράσινης αναλογικά χώρας της Ευρώπης, αφού το 46% της έκτασής της καλύπτεται από δάση.

Υπάρχουν 10 λόγοι για να επισκεφθείτε την ΡΙΓΑ

1. Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή και η ημέρα είναι μεγάλη αφού ο ήλιος δύει πολύ αργά.
2. Ο καιρός είναι καταπληκτικός αφού η μέση θερμοκρασία είναι 25ο C.
3. Οι πλατείες σφύζουν μέχρι αργά από κόσμο με πολλά happenings
4. Η πόλη έχει πολλά και όμορφα καφέ , τόσο στις πλατείες ,με υπέροχη θέα στα αξιοθέατα, όσο και στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Στην Ρίγα μπορεί κάποιος να γευθεί εδέσματα από τις ποιο περίεργες κουζίνες (Αρμένικη, Ουζμπεκιστάν, Γεωργιανή), από την διεθνή κουζίνα, αλλά και την τοπική. Τέλος για τους λάτρεις της γκουρμέ, η πόλη διαθέτει μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στην Ευρώπη, όπως είναι το   Vincents,το Desiderata η το Renommé.
5. Μουσεία με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είναι αυτό της Φωτογραφίας, της Αρχιτεκτονικής, της Αρτ Νουβό, το Μουσείο Πολέμου, της Ιστορίας της πόλης , το Εθνογραφικό κ.α. την καθιστούν σε κέντρο Κουλτούρας των Βαλτικών χωρών.
6. Η νυχτερινή διασκέδαση θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα, με τα clubsδίπλα στον ποταμό να προσελκύουν την νεολαία της Ρίγας αλλά και πολλούς τουρίστες.
7. Η ευγένεια των Λετονών αλλά και η θέλησή τους να ικανοποιήσουν τους ταξιδιώτες είναι παροιμιώδης
8. Εάν είστε λάτρης του ποδηλάτου η πόλη θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις σας
9. Τα υπέροχα και πλήρως εξοπλισμένα κέντρα SPAπου διαθέτουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, σε εξαιρετικά λογικές τιμές, θα σας αναζωογονήσουν και θα σας χαλαρώσουν στο έπακρο.
10. Hαπευθείας αεροπορική σύνδεση με την AirBaltic κάνει το ταξίδι μας άνετο και συντομότερο. Είμαστε βέβαιοι ότι ο χρόνος παραμονής, είναι αρκετός, για να γνωρίσετε την Ρίγα όπως εσείς επιθυμείτε. Φυσικά πάντοτε υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού ,εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Με λίγα λόγια …..Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρίγα

 

Συνάντηση στο Ελ. Βενιζέλος για την απευθείας πτήση της Air Baltic στην πρωτεύουσα της Λετονίας την Ρίγα. Άφιξη στην πόλη <<Κόσμημα>>, και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους.

 


2η ημέρα: Ρίγα -Ξενάγηση

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Η πρωτεύουσα της Λετονίας που γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Η Παλιά Πόλη ‘Vecriga‘ είναι το ιστορικό κέντρο της Ρίγα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Daugava, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε το μουσείο κατοχής, ένα καταπληκτικό κτίριο σε ρυθμό Ροκοκό. τον Καθεδρικό ‘Rīgas Doms’ όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, η πύλη της Σουηδίας, η μοναδική διατηρητέα στην αρχική της μορφή, το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης ‘Rigas Pils‘, επίσημη κατοικία του προέδρου της Λεττονίας, το μνημείο της ελευθερίας, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου από τον 13ο αιώνα, και τέλος θα ξεναγηθούμε στην περιοχή με τα ποιο λαμπρά αρχιτεκτονικά δείγματα Jugendstil (Μοντερνισμός η Αρτ Νουβό) και θα διαπιστώσετε γιατί στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου η Ρίγα θεωρείτο πρότυπο αρχιτεκτονικού στυλ για τον μοντερνισμό.
Το μεσημέρι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα υπέροχο κονσέρτο στο καθεδρικό ναό της πόλης με την καταπληκτική ακουστική του. Ακολούθως θα έχουμε γεύμα σε τοπικό μεσαιωνικό εστιατόριο. Στον ελεύθερο χρόνο σας που ακολουθεί μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό λικέρ της Λετονίας ,το Μαύρο βάλσαμο. Η Μεγάλη Αικατερίνη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας, στα τέλη το 18ου αιώνα το αποκαλεί «βάλσαμο θαύμα» και ο Γκαίτε στο ποίημά του «Φάουστ» το ονομάζει «ελιξίριο της νεότητας». Είναι φτιαγμένο από 24 διαφορετικά συστατικά όπως βότανα, άνθη, μούρα και ρίζες. Χρησιμοποιείτε τόσο σε καθαρή μορφή όσο και με τσάι, καφέ ή κοκτέιλ. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα καταπληκτικά καταστήματα της Παλιάς πόλης τα οποία έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και ατμόσφαιρα. Απολαύστε τον καφέ σας στις υπέροχες πλατείες και τέλος μην παραλείψετε να πάτε σε ζαχαροπλαστείο “Emil Gustavs Chocolate” για να απολαύσετε  πηκτή λιωμένη bitter σοκολάτα σερβιρισμένη σε μεγάλο φλιτζάνι, μια πραγματική εμπειρία. Το βράδυ υπάρχουν πολλές προτάσεις για διασκέδαση, μπαράκια,μπυραρίες, μεγάλα club κοντά στον ποταμό Daugava που παίζουν μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεντρώνουν την νεολαία της Ρίγας.

 

3η ημέρα:Ρίγα–Προαιρετική εκδρομή στα Κάστρα Ιπποτών Σίγκουλντα και Τουράιντα

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μια καταπληκτική προαιρετική εκδρομή στην Σίγκουλντα και την Τουράιντα, που βρίσκονται σε απόσταση των 50 χιλιομέτρων Βορειο-Ανατολικά της Ρίγας, πάνω στις όχθες του ποταμού Γκάουγια. Η Σίγκουλντα είναι μια από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Λετονίας, πόλη του αθλητισμού, των πάρκων, όμορφων θρύλων και της ιστορίας της Λετονίας. Εδώ θα δούμε το παλιό και το νέο κάστρο Σίγκουλντα, όπου θα νοιώσετε την μεσαιωνική του αύρα και την υπέροχη θέα. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στο Bobsleigh and Luge Track το κτίριο όπου προετοιμάζονται οι Ολυμπιονίκες στο έλκηθρο, έχει την καλύτερη θέα στην περιοχή και για τους λάτρεις της περιπέτειας, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε την διαδρομή με το ειδικά διαμορφωμένο έλκηθρο-αυτοκίνητο φυσικά με έμπειρο πλοηγό. Κατόπιν θα δούμε το μεγαλύτερο σπήλαιο από άμμο στη Λετονία, το σπήλαιο Γκούτμανα, θα ακούσουμε για την θρυλική ιστορία της Ρόζας από την Τουράιντα και τέλος θα επισκεφθούμε το ανοιχτό μουσείο και το μεσαιωνικό κάστρο της Τουράιντα, με την υπέροχη πανοραμική θέα της αρχαίας κοίτης του ποταμού Γκάουγια από τον πύργο των φυλακών του κάστρου. Πραγματικά ένα παραδεισένιο μέρος με ξύλινα σπίτια διάσπαρτα στο καταπράσινο περιβάλλον , που θα μας καταπλήξει με την ομορφιά, την οργάνωση και τις υπεροχές συνθέσεις λουλουδιών. Θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο της περιοχής δοκιμάζοντας τις υπέροχες γεύσεις της υπαίθρου τηε Λετονίας πριν επιστρέψουμε στη Ρίγα. Το βράδυ μια βόλτα στη Παλιά Πόλη θα συμπληρώσει τις ωραίες εικόνες που μας άφησε η σημερινή εκδρομή η μια βόλτα δίπλα στον ποταμό Daugava. Για του λάτρεις του ποδήλατου, η πόλη της Ρίγας ενδείκνυται, για να ανακαλύψετε τις άγνωστες πτυχές της.

 

4η ημέρα: Ρίγα – Προαιρετική εκδρομή στη Γιούρμαλα

 

Μετά το πρωινό προαιρετικά θα αναχωρήσουμε για την Γιούρμαλα – το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή 32 χιλιομέτρων μήκους και 3 χιλιομέτρων πλάτους, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα από τον Κόλπο της Ρίγας της Βαλτικής Θάλασσας και τον ποταμό Λιέλουπε. Στην πόλη με πληθυσμό πάνω από 55 χιλιάδες κατοίκους το καλοκαίρι διεξάγονται πολλά διεθνή φεστιβάλ και πολλοί διαγωνισμοί τραγουδιών. Εδώ βρίσκεται μία από τις δύο Προεδρικές κατοικίες της χώρας, το σπίτι του Λαϊκού Εθνικού ποιητή Ράϊνις (Γιάννη Πλίεκσανς) και της γνωστής δραματουργού Ασπασίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για έναν περίπατο στον γνωστό κεντρικό πεζόδρομος της πόλης Γιόμας – έναν δρόμο γεμάτο με φιλική τουριστική ζωή , πολλά καταστήματα με σουβενίρ, καφετέριες και εστιατόρια. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια βουτιά στον Κόλπο της Ρίγας η σε κάποια πισίνα στην περιοχή. Όσοι επιλέξετε να μείνετε στη Ρίγα, μπορείτε να δείτε κάποια από τα υπέροχα μουσεία που θα σας προτείνει ο ξεναγός σας , ανάλογα με το ενδιαφέρον σας.

 

5η ημέρα: Ρίγα -Αθήνα

 

Γεμάτοι από εικόνες της γοητευτικής αυτής πόλης από την πληθώρα των εντυπώσεων μεταφερόμαστε μετά το πρωινό στο αεροδρόμιο της Ρίγας για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

 

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό
(2-12 ετών)

5 ημέρες

RADISSON BLU DAUGAVA 4*sup

ηπαρόμοιο

*€399

€519

€359

 

*EarlyBonus για κρατήσεις έως 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Κατόπιν υπάρχει προσαύξηση € 40 το άτομο

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Air Baltic
  • 4 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* sup
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο / Ξενοδοχείο
  • Ξενάγηση της Παλιάς Πόλης της Ρίγας με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Φόροι αερολιμένων (140€)
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό

 

Πτήσεις με AIR BALTIC :

 

ΑΘΗΝΑ - ΡΙΓΑ

BT 612

19:25

22:45

ΡΙΓΑ - ΑΘΗΝΑ

BT611

09:30

12:50