Skip to main content

Βαρσοβία, Κρακοβία, Χριστούγεννα 2015-2016 από 565,00

6 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Κρακοβία (3), Βαρσοβία (2)

Χριστουγεννιάτικο Δείπνο στο Radisson Blu στις 24/12
Πλουσιοπάροχο Πρωτοχρονιάτικο Gala στο Hilton Garden Inn στις 31/12

 

Γενικά
Στο ταξίδι αυτό επισκεπτόμαστε μεταξύ άλλων δύο από τις πιο αξιόλογες πόλεις της Πολωνίας, τη Βαρσοβία και την Κρακοβία, που αποτελούν ένα μοναδικό κράμα αρχιτεκτονικής και ταμπεραμέντου. Στη καρδιά της χώρας, τόσο από γεωγραφική όσο και από πολιτική άποψη, βρίσκεται η Βαρσοβία. Περπατώντας στη παλιά πόλη της Βαρσοβίας, δύσκολα κανείς θα πιστέψει ότι το ιστορικό της κέντρο κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο είχε μετατραπεί σε σωρό ερειπίων και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε μέσα από αρχεία και παλιές φωτογραφίες με απόλυτο σεβασμό ως προς στην ιστορία της πόλης. Παλιά πρωτεύουσα της Πολωνίας για 500 χρόνια, η Κρακοβία, αντίθετα με τη Βαρσοβία, ξέφυγε της καταστροφής και αποτελεί σήμερα μια πόλη-κόσμημα. Με με μια θαυμάσια παλιά πόλη με τόνους τέχνης και κρυμμένους θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, θεωρείται η χαϊδεμένη πόλη της Πολωνίας.


Πτήσεις
Απευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
Αθήνα Βαρσοβία 08.25 – 10.00
Βαρσοβία Αθήνα 10.45 - 14.15

Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων από/προς Θεσσαλονίκη +85€.
Θεσσαλονίκη Αθήνα 06.30 – 07.25
Αθήνα Θεσσαλονίκη 15.55 – 16.50

Χριστουγεννιάτικο Δείπνο στο Radisson Blu στις 24/12
Πλουσιοπάροχο Πρωτοχρονιάτικο Gala στο Hilton Garden Inn στις 31/12
Απαραίτητα
  • Απαραίτητο το διαβατήριο σας ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες
Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1:  Αθήνα (Βαρσοβία, Αλατωρυχεία) - Κρακοβία Πρωινή απευθείας πτήση της Aegean για την Βαρσοβία και αναχώρηση στη συνέχεια οδικώς για την Κρακοβία, την αρχαία πρωτεύουσα της Πολωνίας. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην περιοχή της Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της που επισκεπτόμαστε αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Κρακοβία. Στις ώρες που ακολουθούν περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, και απολαύσετε ποτό η φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την πλατεία της πόλης.

Ημέρα 2:  Κρακοβία Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο τις παραμονές των Χριστουγέννων 24 Δεκ και της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκ.

Ημέρα 3:  Κρακοβία (προαιρετική εκδρομή στο Ζακοπάνε, κόστος 40€) Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο Ζακοπάνε, νότια της Κρακοβίας κοντά στα σύνορα της Σλοβακίας. Το Ζακοπάνε είναι φωλιασμένο στα όρη Τάτρα, δημοφιλές θέρετρο της Πολωνίας, τόσο το χειμώνα όπου το επισκέπτονται σκιέρ για τις όμορφες πίστες του όσο και όλο τον υπόλοιπο χρόνο όπου προσφέρεται για πεζοπορία και ορειβασία. Ο κεντρικός πλατύς πεζόδρομος της πόλης και τα κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια του θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, τέλη του 18ου αιώνα, όπου προσέλκυσε ανθρώπους των τεχνών της Πολωνίας και λόγω των ορυχείων και της μεταλλουργίας που αναπτύχθηκε στην περιοχή εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο. Χρόνος ελεύθερος στην περιοχή για περπάτημα και γεύμα και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κρακοβία.

Ημέρα 4:  Κρακοβία (Άουσβιτς, Τσεστοχόβα) - Βαρσοβία Έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε την Νότια Πολωνία με τελικό προορισμό την Βαρσοβία. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς Μπιρκενάου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολουθεί στάση στην Τσεστοχόβα με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Βαρσοβία.

Ημέρα 5:  Βαρσοβία Η ιστορική πόλη της Βαρσοβίας περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Το ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού.

Ημέρα 6:  Βαρσοβία - Αθήνα Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Τρ 22/12/2015
  • Πέ 24/12/2015
Διαμονή: 5* Intercontinental, 5* Radisson Blu. Δίκλινο: 595€, Μονόκλινο: 775€, Φόροι: 160€
 
  • Τρ 29/12/2015
Διαμονή: 5* Intercontinental, 4* sup. Hilton Garden Inn. Δίκλινο: 595€, Μονόκλινο: 795€, Φόροι: 220€
 
  • Σά 02/01/2016
Διαμονή: 5* Intercontinental, 5* Radisson Blu. Δίκλινο: 565€, Μονόκλινο: 745€, Φόροι: 160€
 
Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
  • Διαμονή: 5* Intercontinental, 5* Radisson Blu ή 4* sup. Hilton Garden Inn
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά. Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24/12 & Πρωτοχρονιάτικο Gala στις 31/12
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Άουσβιτς & Αλατωρυχεία Βιελίτσκα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των δείπνων.