Skip to main content

Πολωνία Highlights Γκντάνσκ (Πανόραμα), 10 ημέρες Καλοκαίρι 2015 από 1195,00

Διανυκτερεύσεις: Βαρσοβία (2), Γκντάνσκ (2), Πόζναν (2), Βροσλάβ (1), Κρακοβία (2), Λούμπλιν (1)

 

Γενικά
Η Πολωνία είναι από τις χώρες της Ευρώπης που αλλάζουν συνεχώς, λες και βρίσκονται στην εφηβεία τους. Όμως τα πιο αδρά χαρακτηριστικά του προσώπου της, αυτά που την συνδέουν με την παράδοση και την ιστορία, μένουν αναλλοίωτα από τις πολιτικές και οικονομικές αλλαγές και είναι τελικά αυτά τα οποία συνθέτουν την ταυτότητα της. Οι σημαντικότερες πόλεις της, Βαρσοβία, Γκντάνσκ, Βρόσλαβ και Κρακοβία είναι μια πραγματική έκπληξη. Συνδυασμός Κεντρο-ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής και μεσογειακού ταμπεραμέντου. Παράλληλα πολλές μικρότερες πόλεις, άγνωστες μεν, υπέροχες δε, συνθέτουν ένα πραγματικά όμορφο σκηνικό συνοδευόμενο από μία καταπράσινη ενδοχώρα. Η Πολωνία τα τελευταία χρόνια βγήκε από την τουριστική αφάνεια με αποτέλεσμα να χαρίζει απλόχερα τα κάλλη της στους επισκέπτες που συρρέουν κατά χιλιάδες για να απολαύσουν την ζεστασιά και τον δυναμισμό της.
Παρατηρήσεις
Απευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
Αθήνα Βαρσοβία 17.50 – 19.30
Βαρσοβία Αθήνα 17.30 – 21.00

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων +85€
Απαραίτητα
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1:  Αθήνα - Βαρσοβία Αναχώρηση με μεσημεριανή πτήση της Aegean για την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Μια πρώτη βόλτα στην πόλη θα αποτελέσει την καλύτερη εισαγωγή σε αυτήν την οποία και θα γνωρίσουμε εκτενέστερα στο τέλος του ταξιδιού μας.

Ημέρα 2:  Βαρσοβία (Μάλμποργκ) - Γκντάνσκ Αφήνουμε σήμερα την Βαρσοβία με τελικό προορισμό τη Βόρεια Πολωνία και τις ακτές της Βαλτικής, εκεί που δεσπόζει η πόλη του Γκτάνσκ. Καθοδόν θα έχουμεεπίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του Μάλμποργκ, από τα κορυφαία δείγματα αμυντικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και είναι η μεγαλύτερη γοτθική οχύρωση στην Ευρώπη. Από το 1309 ως το 1457 αποτέλεσε το στρατηγείο των Τεκτόνων Ιπποτών. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη.

Ημέρα 3:  Γκντάνσκ Η πρωινή ξενάγηση στην “τριπλή πόλη” του Γκντάνσκ, που απαρτίζεται από το Γκντίνια, το Γκντανσκ και το Σοπότ είναι αποκαλυπτική. Μπορεί εμείς να το μάθαμε από τις ταραγμένες μέρες της δεκαετίας του ’80, με την «Αλληλεγγύη» και το Λεχ Βαλέσα, τότε που ήταν πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ αλλά η πόλη πέρα από τα Ναυπηγία και το λιμάνι είναι μία από τις πιο όμορφες στη Βαλτική. Η κυρίως πόλη επικεντρώνει όλο το μνημειακό πλούτο και φιλοξενεί τη βασιλική οδό, με λαμπρά κτίρια που ανοικοδομήθηκαν επιμελώς μετά τις καταστροφές του πολέμου. Περνάμε κάτω από την πύλη Βιζίνα, βλέπουμε το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου και το παλιό Δημαρχείο και συνεχίζουμε για την πλατεία της Μακριάς Αγοράς, όπου παρατηρούμε τα μέγαρα των πλουσίων εμπόρων του Γκντανσκ. Στη συνέχεια μας περιμένουν η Γκτίνια και το Σοπότ με τον αριστοκρατικό τους χαρακτήρα για να ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με τη πόλη – έκπληξη της εκδρομής μας. Φυσικά μην παραλείψετε στον ελεύθερο χρόνο σας να αγοράσετε αντικείμενα από κεχριμπάρι Βαλτικής για το οποίο φημίζεται όλη η περιοχή.

Ημέρα 4:  Γκντανσκ (Τορούν) - Πόζναν Πρώτος σταθμός του σημερινού μας οδοιπορικού το πάντα γραφικό Τορούν, γενέτειρα του μεγάλου αστρονόμου της Αναγέννησης, Κοπέρνικου. Ξενάγηση στο παλιό χανσεατικό ποτάμιο λιμάνι, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια, τα σκοτεινά κελάρια, τα στενά δρομάκια απ’ όπου αναδύεται πλούσια, η ιστορία. Το άγαλμα του Κοπέρνικου, καθώς και τα αναγεννησιακά κτίσματα, στολίζουν την κεντρική πλατεία. Επόμενος σταθμός η ιστορική πόλη του Πόζναν, που δεσπόζει στη περιοχή της Βιελκοπόλσκα. Η πεζή μας ξενάγηση, μας φέρνει στο κέντρο του παλιού Ρίνεκ και στο αρχιτεκτονικό μαργαριτάρι του 16ου αιώνα, το παλιό Δημαρχείο, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Τζιοβάνι Μποντίστα Κουάντρο. Τα εξαιρετικά κτίσματα που στολίζουν τη πλατεία προσδίδουν μία αρχοντική φυσιογνωμία στη πόλη η οποία και θα μας φιλοξενήσει σήμερα το βράδυ.

Ημέρα 5:  Πόζναν – Βρόσλαβ Συνεχίζοντας το ταξίδι μας κατευθυνόμαστε στα δυτικά της χώρας, στη καρδιά της περιοχής της Σιλεσίας και στην ιστορική της πρωτεύουσα, το Βρόσλαβ όπου και θα φθάσουμε νωρίς το μεσημέρι. Από τον 1ο αιώνα κιόλας, το Βρόσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στη πόλη που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα, Μπρεσλάου. Στη ξενάγηση της πόλης θα αναβιώσουν οι μνήμες της πολυτάραχης ιστορίας της. Ξεκινώντας από το νησί Πιάσεκ, στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, ένα από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στην συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ που ο γοτθικός του πύργος φθάνει τα 92μ.

Ημέρα 6:  Βρόσλαβ (Αουσβιτς) - Κρακοβία  Κατευθυνόμενοι νότια προς την Κρακοβία θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Χώρος σταθμός της νεότερης ιστορίας που θυμίζει αποτρόπαιες πράξεις και προκαλεί έντονες συγκινήσεις. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, και απολαύστε το καφέ ή το ποτό σας στα δεκάδες μπαράκια που κατακλύζουν την κεντρική πλατεία της.

Ημέρα 7:  Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα) Στην πρωινή ξενάγηση της πανέμορφης πόλης θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, το Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους,, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, τη μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Αναχώρηση το μεσημέρι για το προάστιο της Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της που θα επισκεφθούμε αποτελούν μοναδικό μνημείο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας.

Ημέρα 8:  Κρακοβία (Σαντομίερτζ) - Λουμπλίν Εχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Νότια Πολωνία κατευθυνόμαστε σήμερα βόρειο-ανατολικά με τελικό προορισμό το Λουμπλιν και στάση καθοδόν σε μια άλλη γραφική και συνάμα ιστορική πόλη, το όμορφο Σαντομίερζ. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Λουμπλν, η «Πύλη της Ανατολής» όπως αποκαλείται λόγω της σχέσης της με την Ουκρανία ή αλλιώς η «μικρή Κρακοβία» λόγω της θαυμάσιας παλιάς της πόλης. Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει τα κρυμμένα της μυστικά.

Ημέρα 9:  Λουμπλίν (Καζιμιερτζ Ντόνλυ)- Βαρσοβία Επιστροφή σήμερα στην γνώριμη μας ήδη Βαρσοβία. Καθοδόν θα σταθούμε στην διατηρητέα λιλιπούτεια πόλη κόσμημα, που ακούει στο όνομα Καζίμιερζ Ντόλνι, και η υποδειγματική της αρχιτεκτονική είναι βέβαιο ότι θα μας γοητεύσει. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί να επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού.

Ημέρα 10:  Βαρσοβία - Αθήνα/Θεσσαλονίκη Πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Κυ 13/09/2015
Διαμονή: 4*sup, 5* Ξενοδοχεία . Δίκλινο: 1195€, Μονόκλινο: 1565€, Φόροι: 200€

  • Κυ 02/08/2015
  • Κυ 09/08/2015
  • Κυ 16/08/2015
Διαμονή: 4*sup, 5* Ξενοδοχεία . Δίκλινο: 1195€, Μονόκλινο: 1565€, Φόροι: 200€

  • Δε 03/08/2015
Διαμονή: 4*sup, 5* Ξενοδοχεία. Η αναχώρηση 3 Αυγούστου παρέχει πρωινό.. Δίκλινο: 995€, Μονόκλινο: 1365€, Φόροι: 200€


Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): με Aegean Airlines
  • Διαμονή: 4*s (Ηilton / Ilan / NH ) & 5* (Intercontinental / Radisson Blu / Holiday Inn)
  • Διατροφή: Πρωινό & δείπνο (σετ μενού 3 πιάτων ) καθημερινά, ημιδιατροφή
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Άουσβιτς, Αλατωρυχεία, Κάστρο Βάβελ, Καθεδρικός της Παναγίας στη Κρακοβία, Κάστρο Μάλμποργκ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες