Skip to main content

Βαρσοβία Κρακοβία Βρόσλαβ Ζακοπάνε Καλοκαίρι 2015 από 845,00

8 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Βαρσοβία(2), Βροσλάβ(2), Κρακοβία(3)

 Η Πολωνία είναι από τις χώρες της Ευρώπης που αλλάζουν συνεχώς, λες και βρίσκονται στην εφηβεία τους. Όμως τα πιο αδρά χαρακτηριστικά του προσώπου της, αυτά που την συνδέουν με την παράδοση και την ιστορία, μένουν αναλλοίωτα από τις πολιτικές και οικονομικές αλλαγές και είναι τελικά αυτά τα οποία συνθέτουν την ταυτότητα της. Οι σημαντικότερες πόλεις της, Βαρσοβία, Γκντάνσκ, Βρόσλαβ και Κρακοβία είναι μια πραγματική έκπληξη. Συνδυασμός Κεντρο-ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής και μεσογειακού ταμπεραμέντου. Παράλληλα πολλές μικρότερες πόλεις, άγνωστες μεν, υπέροχες δε, συνθέτουν ένα πραγματικά όμορφο σκηνικό συνοδευόμενο από μία καταπράσινη ενδοχώρα. Η Πολωνία τα τελευταία χρόνια βγήκε από την τουριστική αφάνεια με αποτέλεσμα να χαρίζει απλόχερα τα κάλλη της στους επισκέπτες που συρρέουν κατά χιλιάδες για να απολαύσουν την ζεστασιά και τον δυναμισμό της.

Ημέρα 1:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Βαρσοβία Μεσημεριανή αναχώρηση της Aegean για την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη στην Βαρσοβία και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μια πρώτη βόλτα στην πόλη θα αποτελέσει την καλύτερη εισαγωγή σε αυτήν.

Ημέρα 2:  Βαρσοβία Πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3:  Βαρσοβία (Τσεστοχόβα) Κρακοβία Πρωινή αναχώρηση για την Κρακοβία την αρχαία πρωτεύουσα της Πολωνίας. Στάση καθοδόν στην Τσεστοχόβα με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία. Στις ώρες που ακολουθούν περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, και απολαύσετε ποτό η φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την πλατεία της πόλης.

Ημέρα 4:  Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα) Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Αναχώρηση στην συνέχεια για περιοχή της Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της που επισκεπτόμαστε αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα στην διάθεση σας.

Ημέρα 5:  Κρακοβία (Ζακοπάνε) Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή θα μας οδηγήσει στο Ζακοπάνε (110χλμ), νότια της Κρακοβίας κοντά στα σύνορα της Σλοβακίας. Το Ζακοπάνε είναι φωλιασμένο στα όρη Τάτρα, δημοφιλές θέρετρο της Πολωνίας, τόσο το χειμώνα όπου το επισκέπτονται σκιέρ για τις όμορφες πίστες του όσο και όλο τον υπόλοιπο χρόνο όπου προσφέρεται για πεζοπορία και ορειβασία. Ο κεντρικός πλατύς πεζόδρομος της πόλης και τα κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια του θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, τέλη του 18ου αιώνα, όπου προσέλκυσε ανθρώπους των τεχνών της Πολωνίας και λόγω των ορυχείων και της μεταλλουργίας που αναπτύχθηκε στην περιοχή εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κρακοβία.

Ημέρα 6:  Κρακοβία (Άουσβιτς/Μπιρκενάου) – Βρόσλαβ Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στην Νότια Πολωνία και επισκεπτόμαστε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στα δυτικά της χώρας, στη καρδιά της περιοχής της Σιλεσίας και στην ιστορική της πρωτεύουσα, το Βρόσλαβ.

Ημέρα 7:  Βρόσλαβ (Οσόβκα υπόγειο αρχηγείο Χίτλερ) Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρόσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στη πόλη που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου. Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ, στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στην συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ που ο γοτθικός του πύργος φθάνει τα 92μ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Οσόβκα κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, γνωστή κυρίως για την υπόγεια πόλη της που αποτέλεσε αρχηγείο του Χίτλερ κατά την διάρκεια του 2ου παγκόσμιου πόλεμου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Βρόσλαβ.

Ημέρα 8:  Βρόσλαβ (Βαρσοβία) – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Βρόσλαβ με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας από όπου και επιστρέφουμε στην Ελλάδα.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines απευθείας πτήσεις
  • Διαμονή: 5* Ξενοδοχεία (Intercontinental / Radisson Blu / Holiday Inn)
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές: όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Δίκλινο
845€
Μονόκλινο
1195€
Φόροι
190€
Διαμονή
5* Ξενοδοχεία (Intercontinental / Radisson Blu / Holiday Inn)
Αναχωρήσεις  :
Πα 03/07/2015 Πα 10/07/2015 Πα 17/07/2015 Πα 24/07/2015 Πα 31/07/2015 Πα 07/08/2015 Πα 14/08/2015 Πα 21/08/2015
 
 
Δίκλινο
915€
Μονόκλινο
1295€
Φόροι
190€
Διαμονή
5* Ξενοδοχεία (Intercontinental / Radisson Blu / Holiday Inn)
Αναχωρήσεις  :
Από 01/09/2015 έως 30/09/2015 κάθε Πα
 
 
Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Παρατηρήσεις
Επιβάρυνση για πρόσθετες πτήσεις Aegean από/προς Θεσσαλονίκη +85€
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 γονείς: -200€
 
Πτήσεις
Απευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
Παρασκευή Αθήνα Βαρσοβία 16.05 – 17.45
Παρασκευή Βαρσοβία Αθήνα 18.35 – 22.05
Απαραίτητα
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.