Skip to main content

Λευκές Νύχτες «Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα» Καλοκαίρι 2015 από 749,00

7+1 ήμερες από € 749
Με αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή
Περιλαμβάνονται δώρα: 2 μουσεία στη Μόσχα και η βαρκάδα στα κανάλια της Αγίας Πετρούπολης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: «ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ»

Μένουμε μόνο σε 4*
ξενοδοχεία, επισκεπτόμαστε
3 ανάκτορα στην Αγ. Πετρούπολη,
προσφέρουμε ημιδιατροφή !

Στο μυχό του Φιννικού Κόλπου, εκεί όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέβας, τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, βρίσκεται η Αγία Πετρούπολη. Το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος…μια πόλη - μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στο δυτικόκόσμο. Ενώ το αυτοκρατορικό στέμμα της χώρας, η Μόσχα είναι σίγουρα η καρδιά της…εκεί που πIt is a city in which one comes face to face with all that is finest and all that is most frustrating in Russia.The gregarious geniality of its people is as evident as the extreme tensions of a city coming to terms with the confusions of rapid social change.ερισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, το σοβιετικό παρελθόν συγκρούεται με το καπιταλιστικό μέλλον,Lenin's Mausoleum remains intact, but today it faces the newly chic GUM (pronounced goom), which is becoming ever more akin to Macy's or Harrod's.Yet, as the new Moscow emerges, it is becoming increasingly clear that any move into the future will be marked by a strong appreciation of the city's rich and varied heritage--a heritage that vastly predates the era of Soviet rule. σε μία Indeed, the most striking aspect of the city today is not Moscow's much-publicized embrace of Western culture but its self-assured revival of its own traditions.υπερθετική πόλη12 εκατομμυρίων, με τις πάνω από 1600 εκκλησίες, τα καινοτόμα θέατραμε μοναδικές παραστάσεις και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών της στοιχείων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η Ημέρα Πτήση προς Μόσχα/ /Πρώτη γνωριμία με την πόλη

 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αναχώρηση με την απευθείας πτήση της Ellinair για το ταξίδι μας στη μαγευτική πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη Μόσχα. Άφιξή στο αεροδρόμιο και κατά την μεταφορά μας στο ξενοδοχείο, θα έχουμε τη δυνατότητα για μία πρώτη γνωριμία με τις κεντρικές λεωφόρους και τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, όπως τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν (γνωστές και σαν Επτά Αδερφές), τα κτήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Μουσείου, το Μανέζ και την Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι - ιδρυτή της πόλης και πάρα πολλά άλλα. Παραλαβή δωματίων και ελεύθερος χρόνος ως το δείπνο.

 

2η ημέρα Μόσχα// Ξενάγηση της πόλης Ναός του Σωτήρος Χριστού, Γέφυρα του Πατριάρχη, Κόκκινη Πλατεία, πεζόδρομος Στάρι Αρμπάτ. Δώρο η ξενάγηση στο «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945»
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την ιστορία της «Μόσχας με τους Χρυσούς Τρούλους» και την ξενάγησή μας στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τις κεντρικές πλατείες όπως την Πούσκινσκαγια με το άγαλμα του Πούσκιν, των θεάτρων με τα θέατρα Μπολσόι και Μάλι, την Λουμπγιάνσκαγια με το κτήριο της κρατικής ασφάλειας (πρώην KGB) και την Σλαβιάνσκαγια με το άγαλμα των Κυρίλλου και Μεθοδίου, την οδό Βαρβάρκα με τις γραφικές εκκλησίες (από τις αρχαιότερες της Μόσχας), τους «Λόφους των Σπουργιτιών» με το πανεπιστήμιο Λομονόσοβ και την πανοραμική θέα της Μόσχας, το Ολυμπιακό στάδιο Λουζνική, το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι και πάρα πολλά άλλα. Θα περπατήσουμε την πλατεία Μανέζναγια (εδώ βρίσκεται το άγαλμα του Στρατιγού Ζούκοβ) και τον Κήπο του Αλέξανδρου (εδώ βρίσκεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με την «Αιώνια Φλόγα»). Θα επισκεφτούμε την Κόκκινη Πλατεία (εδώ βρίσκονται ο παραμυθένιος ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, γνωστός σαν ναός του Αγίου Βασιλείου, η εκκλησία της Παναγίας Καζάνσκαγια, το πασίγνωστο πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ, το Μαυσωλείο του Λένιν και το κεντρικό κτήριο του Ιστορικού Μουσείου) και τον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας - τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού (εδώ μπορούμε να περπατήσουμε την «Γέφυρα του Πατριάρχη» από την οποία θα απολαύσουμε την φανταστική θέα του Κρεμλίνου, μια από τις ομορφότερες της Μόσχας). Στη συνέχεια μεταφορά στον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ - έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας (εμφανίστηκε στον χάρτη της πόλης τον 15ο αιώνα), όπου θα έχουμε και λίγο ελεύθερο χρόνο (περίπου 30 λεπτά) να απολαύσουμε κάποιον καφέ στα διάφορα ρεστοράν και τις καφετέριες που υπάρχουν στην περιοχή ή απλά να περπατήσουμε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές, ηθοποιούς, ζωγράφους… Κατά καιρούς στην Αρμπάτ έχουν ζήσει ή την έχουν επισκεφτεί γνωστά ονόματα όπως: Πούσκιν, Ραχμάνινοβ, Σκριάμπιν, Γκόγκολ, Τολστόι, Σαλτικόβ-Σεντρίν, Τσέχοβ, Μπλοκ. Εδώ βρίσκονται το άγαλμα του Μπουλάτ Οκουντζάβα - γνωστού ποιητή και συνθέτη της Σοβιετικής εποχής και το ρομαντικό άγαλμα του Αλέξανδρου Πούσκιν με την αγαπημένη του - πανέμορφη Νατάλια Γκοντσαρόβα. Συνάντηση την προκαθορισμένη ώρα με τον συνοδό, επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι έως το δείπνο.

 

3η ΗΜΕΡΑ. Μόσχα// Κρεμλίνο, Πλατεία των Ναών του Κρεμλίνου, «Παλάτι του Πατριάρχη» του Κρεμλίνου,δώροη ξενάγηση στο μουσείο «Παλάτι Πανοπλιών» - τμήμα θησαυροφυλακίου.

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα αφιερωμένη στην επίσκεψή μας στην καρδιά της Μόσχας και όλης της Ρωσίας - στο χώρο του Κρεμλίνου - έδρα των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε το «Τσάρο-Κανόνι», την «Τσαρίνα-Καμπάνα», το πρώην Μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε., τα κτήρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό μέγαρο, το Κωδωνοστάσιο του Ιβάν, την Πλατεία των Ναών του Κρεμλίνου με τις γραφικές εκκλησίες και τους ναούς-μουσεία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Ευαγγελισμού (με επίσκεψη σε κάποιον από αυτούς), θα επισκεφτούμε το «Παλάτι Του Πατριάρχη» που υπήρξε χώρος κατοικίας των πρώτων πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη συνέχεια θα έχουμε δώρο την ξενάγηση σε ένα από τα καλύτερα και πλουσιότερα μουσεία της χώρας - το μουσείο «Παλάτι Πανοπλιών» του Κρεμλίνου - τμήμα θησαυροφυλακίου, στο οποίο μεταξύ άλλων πολύτιμων εκθεμάτων μπορεί να δει κανείς από γνήσια «Αυγά Φαμπερζέ» μέχρι και αυτοκρατορικές άμαξες. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι έως το δείπνο.

 

4η ΗΜΕΡΑ. Μόσχα - Αγία Πετρούπολη// Πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετά το check out μεταφερόμαστε σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το ημερήσιο υπερσύγχρονο τραίνο θα απολαύσουμε την μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με απέραντα τοπία και τα παραδοσιακά χωριά Βόλοτσεκ, Τορζόκ και Μπολογκόε. Με την άφιξή μας και τη διαδρομή προς το ξενοδοχείο, θα έχουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες, για να δώσει στην αυτοκρατορία του μια έξοδο προς στην Θάλασσα του Βορρά, και θα πάρουμε τις πρώτες πληροφορίες για την ιστορία της. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι έως το δείπνο.

 

5η ΗΜΕΡΑ. Αγία Πετρούπολη// Ξενάγηση της πόλης, Καθεδρικός Ναός της Παναγίας Καζάνσκαγια, Φρούριο και Ναός των Απόστολων Πέτρου και Παύλου. Δώροβαρκάδα στους ποταμούς και τα κανάλια της πόλης.

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τη γνωριμία μας με την πόλη του Αγίου Πέτρου θα την συνεχίσουμε με την ξενάγησή μας στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Ναυαρχείο, το νησί Βασίλιεβσκι με το «Βέλος» του μπροστά από τον ποταμό Νέβα και την πανέμορφη θέα του συμπλέγματος των κτηρίων του μουσείου Ερμιτάζ με το Χειμερινό Ανάκτορο, θα δούμε την πανεπιστημιούπολη, τη λεωφόρο Νέβσκι, τα παλάτια και τις κατοικίες των πλουσίων και των αριστοκρατών της τσαρικής Ρωσίας όπως το Μαρμάρινο παλάτι, τα παλάτια των Στρόγκανοβ, των Γιουσούποβ και των Σερεμέτιεβ, όπως επίσης την λεωφόρο Μοσκόβσκι, την πλατεία της Νίκης με τον οβελίσκο αφιερωμένο στην πολιορκία του Λένινγκραντ, τους ναούς της Παναγίας Καζάνσκαγια, του Αγίου Ισαακίου και της Αναστάσεως, τα θέατρα Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), Αλεξανδρίνσκι και Μιχάηλοβσκι, τις πλατείες του Ανακτόρου, του Αγίου Ισαακίου, των Καλών Τεχνών και των Δεκεμβρηστών (Σενάτσκαγια), το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο και πάρα πολλά άλλα. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο Φρούριο των Πέτρου και Παύλου - πρώτο κτίσμα της πόλης και τον ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον οποίο βρίσκονται οι τάφοι της δεύτερης τσαρικής δυναστείας της Ρωσίας - των Ρομάνοβ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης - τον ναό της Παναγίας Καζάνσκαγια, που φιλοξενεί και πάλι, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Καζάν, η οποία έχει σώσει το ρωσικό λαό από τους εισβολείς άπειρες φορές. Ακολουθεί η ρομαντική βαρκάδα - δώρο με το ποταμόπλοιο στα κανάλια και τους ποταμούς της «Βενετίας του Βορρά», για να απολαύσουμε το ιστορικό κέντρο της από άλλη όψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και πρόγραμμα ελεύθερο έως το δείπνο.

 

6η ΗΜΕΡΑ Αγία Πετρούπολη// Μουσείο Ερμιτάζ.

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ξενάγηση στο Ερμιτάζ - τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο και πρώτο σε συλλογές, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα που χρονολογούνται αρχίζοντας από την προϊστορική εποχή ως τις ημέρες μας. Το μουσείο ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη, αρχικά στεγάζονταν στις αίθουσες του Χειμερινού Ανακτόρου και σήμερα αποτελείται από το ίδιο το ανάκτορο, το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι έως το δείπνο.

 

 

 

7η ΗΜΕΡΑ Αγία Πετρούπολη // Νησί Κότλιν (Κρονστάνδη), Πετροντβορέτς (Πέτερχοφ), Κάτω Πάρκο, Τσάρσκογιε Σελό (Πούσκιν), παλάτι της Αικατερίνης Ά, Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο.

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και παράδοση των δωματίων. Αφιερώνοντας την σημερινή ημέρα στην επίσκεψή μας στις θερινές κατοικίες των τσάρων, θα μεταβούμε στο Πετροντβορέτς ή αλλιώς Πέτερχοφ - ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Χτίστηκε η πόλη από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας επί της Σουηδίας στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια με τις Βερσαλλίες. Εδώ βρίσκονταν και μία από τις θερινές κατοικίες των Ρώσων αυτοκρατόρων. Από το Μεγάλο Παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω πάρκο - αληθινό έργο τέχνης, το ίδιο (το πάρκο) φιλοξενεί 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Θα περπατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου για να φτάσουμε στην ακτή του κόλπου της Φιλανδίας της Βαλτικής θάλασσας, όπου βρίσκονται το «Μον Πλεζίρ» - αγαπημένο παλατάκι του Μέγα Πέτρου και το παλάτι των λουτρών, κτισμένο από τον Φραντσέσκο Μπαρτολομέο Ραστρέλι. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο Πούσκιν ή αλλιώς Τσάρσκογιε Σελό, όπου θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Αικατερίνης - ένα από τα μεγαλύτερα και ίσως το πιο εντυπωσιακό και πλούσιο απ' όσα βρίσκονται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο «Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο» (το οποίο και θα επισκεφτούμε), γνωστό σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Η κεχριμπαρένια διακόσμηση τού έχει εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευαστεί και θα εντυπωσιάσει τους πάντες (η τύχη της αυθεντικής αγνοείται από το 1945). Το πάρκο του Τσάρσκογιε Σελό, ένα συγκρότημα από παλάτια, κήπους, τεχνητές και φυσικές λίμνες με νησάκια, ήταν το αγαπημένο μέρος ξεκούρασης των Ρώσων Τσάρων. Συνεχίζουμε για να μεταβούμε στο νησί Κότλιν για να επισκεφτούμε την Κρονστάνδη – μια πόλη με εξαιρετική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, που κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων αιώνων έχει διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ρωσίας. Μοναδική και η αξία της Κρονστάνδης, που ως ναυτικό φυλάκιο χτίστηκε για να προστατεύσει τη νέα πρωτεύουσα – την Αγία Πετρούπολη. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με τον Μέγα Πέτρο, τη δημιουργία και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, τις μεγάλες εφευρέσεις και ανακαλύψεις των Ρώσων επιστημόνων και τα ηρωικά γεγονότα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945. Εδώ θα επισκεφτούμε το Ναυτικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου – τελευταίο και μεγαλύτερο από τους Καθεδρικούς Ναυτικούς Ναούς της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Ο ναός είναι κτισμένος σε «νεο-βυζαντινό» ρυθμό, ο οποίος είχε επηρεαστεί από την αρχιτεκτονική του 6ου – 8ου I αιώνα, όπου καλλιτεχνικό και ιδεολογικό πρότυπο για την κατασκευή των ναών σε αυτό τον ρυθμό αποτέλεσε ο Ναός της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Παραλαβή των αποσκευών και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης για την τελευταία πτήση προς Μόσχα.

 

8η ΗΜΕΡΑ Αγ. Πετρούπολη – Μόσχα - Αθήνα

 

Ημέρα επιστροφής από την Αγία Πετρούπολη προς Μόσχα και πτήση της Ellinairπρος Αθήνα.

8ήμερο πρόγραμμα σε πτήσεις της Ellinair  

Ημερομηνίες (Αναχώρηση –Άφιξη)    Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο
29/05 – 05/06                                     889€      (+185€για το μονόκλινο)
05/06  - 12/06                                     889€      (+185€για το μονόκλινο)
12/06 – 19/06                                     889€      (+185€για το μονόκλινο)
19/06 – 26/06                                     889€      (+185€για το μονόκλινο)
26/06 – 03/07                                     889€      (+185€για το μονόκλινο)
03/07 – 10/07                                     889€      (+185€για το μονόκλινο)
10/07 – 17/07                                     839€      (+165€για το μονόκλινο)      
17/07 – 24/07                                     839€      (+165€για το μονόκλινο)      
24/07 – 31/07                                     839€      (+165€για το μονόκλινο)      
31/07 – 07/08                                     839€      (+165€για το μονόκλινο)      
07/08 – 14/08                                     839€      (+165€για το μονόκλινο)      
14/08 – 21/08                                     839€      (+165€για το μονόκλινο)      
21/08 – 28/08                                     839€      (+165€για το μονόκλινο)      
28/08 – 04/09                                     749€      (+135€για το μονόκλινο)      
04/09 – 11/09                                     749€      (+135€για το μονόκλινο)      
11/09 – 18/09                                     749€      (+135€για το μονόκλινο)      
18/09 – 25/09                                     749€      (+135€για το μονόκλινο) 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα-Αθήνα Μεταφορές από και προς τa αεροδρόμια της Ρωσίας
  • Ελληνόφωνη πανοραμική ξενάγηση πόλης με επίσκεψη του Κρεμλίνου, θησαυροφυλακίου Άρμουρυ, metro και πεζόδρομου Αρμπάτ (στην Μόσχα)
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση Αγ. Πετρούπολης και επίσκεψη του φρουρίου Πέτρου & Παύλου & Ανάκτορα Πούσκιν & κήπων των ανακτόρων Πέτερχοφ
  • 3 διαν/σεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* Novotel Centre ή HolidayInn Lesnaya ή παρόμοιο
  • 3 διαν/σεις στην Aγ. Πετρούπολης: σε ξενοδοχείο 4* HolidayInnMoskovskieVorota
  • Ελληνόφωνος ξεναγός σε κάθε πόλη
  • Ημιδιατροφή εντός ξενοδοχείων (πρωινά και δείπνα)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Είσοδοι σε μουσεία όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Δεν περιλαμβάνονται

 

  • Φόροι αεροδρομίων-επίναυλοι καυσίμων – Βίζα - ιατροφαρμακευτική ασφάλεια - ταξιδιωτική ασφάλιση (390€)

    Σημειώσεις

  • Κράτηση μόνο μετά από προκαταβολή € 350 κατ’ άτομο
  • Δυνατότητα πληρωμής με 6 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες (για τους ιδιώτες)
  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
  • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων

    Ώρες μεταφορών
    Αθήνα 09:15 – Μόσχα 12:45  με απευθείας πτήση της Ellinair Boing 737
    Μόσχα – Αγία Πετρούπολη με το υπερσύγχρονο Sapsan
    Αγ. Πετρούπολη – Μόσχα την τελευταία βραδινή πτήση
    Μόσχα 04:30  -  0815 Αθήνα με απευθείας πτήση της Ellinair Boing 737  (Ξημερώματα της 8ης ημέρας)