Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ Μάρτιος 2017 από 620,00

7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
Αναχώρηση 23/03/2017


1η Μέρα ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ – ΠΟΡΤΟ
Συγκέντρωση στις 06:50 π.μ στο αεροδρόμιο και πτήση για Λισσαβώνα στις 08:50 π.μ. Άφιξη στη Λισσαβώνα και αναχώρηση οδικώς για την συμπρωτεύουσα της Πορτογαλίας, το Πόρτο, με ενδιάμεση στάση στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13 μέτρων που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Άφιξη το απόγευμα στο Πόρτο, μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού Έθνους. Η πόλη έδωσε επίσης το όνομα της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί “ΠΟΡΤΟ” που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μια βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΠΟΡΤΟ
Πρωινό και περιήγηση της πόλης στη διάρκεια της οποίας θα δούμε το περίφημο Λιμάνι του Πόρτο, τον σιδηροδρομικό σταθμό Σαν Μπέντο, το Δημαρχείο, την λεωφόρο Boa Vista με τα 5 χιλιόμετρα μήκος, τα αμέτρητα ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης , το Κάστρο του τυριού-σημείο εκκίνησης των εμπορικών πλοίων μέχρι και τον 19Ο αιώνα, τη συνοικία Ριβέιρα και τέλος θα καταλήξουμε σε τοπική κάβα για να δοκιμάσουμε τα ντόπια κρασιά. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΠΟΡΤΟ –ΜΠΡΑΓKΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Mίνιο. Θα επισκεφθούμε την Μπράγκα με το περίφημο Πανεπιστήμιο, την πρωτεύουσα του Μπαρόκ. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Μεσαιωνική πόλη Γκιμαράες, πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης 2012. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΠΟΡΤΟ –ΚΟΙΜΠΡΑ – ΝΑΖΑΡΕ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Λισσαβώνα. Πρώτη μας στάση στην Κοίμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο πιο τουριστικό ψαροχώρι του Ατλαντικού, τη Ναζαρέ. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της εγκαρδιότητας και της ζωντάνιας που θα εισπράξετε από τους κατοίκους της καθώς και από την μοναδική αίσθηση που σας δημιουργεί ένα μικρό χωριό που εμποτίζεται με την παράδοση. Άφιξη το απόγευμα στη Λισσαβώνα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ
Πρωινό και περιήγηση στην γραφική και φιλόξενη Λισσαβώνα. Περνώντας από τη Λεωφόρο Ντα Λιμπερδάδε θα επισκεφθούμε το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα, το φινετσάτο Πύργο του Μπελέμ, το ολοσκάλιστο μοναστήρι του Αγίου Ιερονύμου και τέλος το μεγαλόπρεπο μνημείο των Πορτογάλων Θαλασσοπόρων. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ (προαιρετική εκδρομή Σίντρα-Κάβο ντε Ρόκα-Κασκαίς-Εστορίλ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ολόκληρη ημέρα στην διάθεση μας. Σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική (έξοδα ατομικά) εκδρομή διάρκειας 5 ωρών περίπου σε Σίντρα, Εστορίλ, Κασκάις και Κάβο ντε Ρόκα. Θα θαυμάσουμε το Παλάτι της Σίντρα, με τα πανέμορφα και άριστα συντηρημένα δωμάτια με τα αzulejo (αζουλέζου), δηλαδή σμαλτωμένα κεραμικά πλακάκια με ζωγραφιές, να κλέβουν την παράσταση. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το Κάβο ντα Ρόκα, όπου θα νιώσουμε την έλξη του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς απλώνεται στις αμμώδεις παραλίες της περιοχής. Προαιρετικά γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με θέα τον Ατλαντικό και γεύσεις από τα καλύτερα όστρακα και ψάρια που καθημερινά οι ντόπιοι ψαράδες αλιεύουν. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για μία ανεπανάληπτη διαδρομή όπου η ομορφιά του Κασκάις, με τα πολλά μικρά λιμάνια, τις καταπληκτικές παραλίες με κύματα ιδανικά για τους λάτρεις του σέρφ, και τις πανέμορφες βίλες των διασημότερων και πλουσιότερων Πορτογάλων και μη, συναντά την απόλυτη πολυτέλεια και χλιδή του Εστορίλ με το καζίνο και το καταπληκτικό Palacio Hotel 5* να κλέβουν την παράσταση. Αν σας αρέσει η Γαλλική Ριβιέρα, τότε σίγουρα θα λατρέψετε τις δύο κοσμοπολίτικες αυτές πόλεις. Επιστροφή στη Λισσαβώνα. Διανυκτέρευση.

7η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στις 13:15 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 19:25 μ.μ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη ροή του προγράμματος

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 620€*
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 160€
ΠΑΙΔΙ (2-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ) : 590€*

*ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 50€

Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήση της AEGEAN AIRLINES
  •  Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  •  Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  •  Μεταφορές από/προς αεροδρόμια, ξενοδοχεία εξωτερικού
  •  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις που αναφέρει το πρόγραμμα.
  •  Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •  Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας.
  •  Ενημερωτικά έντυπα.
  •  Ασφάλεια ταξιδιού (Αστικής Ευθύνης).
  •  Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  •  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου 150€.
  •  Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.
  •  Δημοτικοί φόροι πόλεων 1€ ανά άτομο/διανυκτέρευση
  •  Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο