Skip to main content

Ταξιδέψτε στην ονειρική χριστουγεννιάτικη Πορτογαλία 5* 2016 απο 769

Αναχωρήσεις  22/12, 29/12, 5/1       Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

  • Επισκεφθείτε το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου
  • Ανακαλύψτε το πανέμορφο, πνιγμένο στο πράσινο χωριό Σίντρα, έναν από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς
  • Γευθείτε θαλασσινά και ψητά ψάρια στο γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, ατενίζοντας τη θάλασσα
  • Θαυμάστε τις χαριτωμένες βάρκες "moliceiros" στη "Βενετία της Πορτογαλίας", το Αβέιρο
  • Μάθετε σχετικά με τις "εμφανίσεις" της Παναγίας στο χωριό Φάτιμα
  • Δοκιμάστε το διάσημο κρασί Πόρτο στα κελάρια της Villa Nova de Gaia
  • Περιηγηθείτε στο Πάρκο των Εθνών με την υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο
  • Απολαύσετε μουσική και τραγούδια φάντος, τα τραγούδια της μοίρας

Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και το «εναλλακτικό ευρωπαϊκό ταξίδι», παρόλο που φιγουράρει στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ένα ταξίδι με όλα τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής και πολιτιστικής Ευρώπης. Με εξαιρετικό αρχηγό και με συνεχή προσθήκη νέων επισκέψεων, όπως το Πάρκο των Εθνών και τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει μια ποιοτική διαφυγή από την καθημερινότητά σας. Χωρίς περικοπή διανυκτερεύσεων από την πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα Λισσαβόνα (4 διανυκτερεύσεις) και με εκδρομές εντός της τιμής (που συνήθως δίνονται προαιρετικά), ώστε να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα, σας προτείνουμε το ταξίδι αυτό σε μια χώρα με σπουδαία ιστορία, με ένα λαό φιλόξενο, µε έντονο το μεσογειακό ταπεραμέντο και με ένα φυσικό όμορφο σκηνικό, που περιβάλλει ιδανικά τα παραπάνω.

Ένα οδοιπορικό στις πόλεις και στα χωριά της Πορτογαλίας, που ξεκινάει από τη Λισαβόνα, πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, απ’ όπου επισκεπτόμαστε το ρομαντικό χωριό Σίντρα, το όμορφο ψαροχώρι Κασκάις, το Ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το παραθαλάσσιο θέρετρο Εστορίλ, το μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, καθώς και τα χωριά Αλκομπάθα και Μπατάλχα.
Συνεχίζουμε με το Πόρτο στα βόρεια της χώρας, με τις κοντινές του πόλεις Μπράγκα και Γκιμαράες. Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας στο Αβέιρο, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Μπουσάκο με τον εθνικό δρυμό και το ανάκτορο - ξενοδοχείο, την υπέροχη Κοΐμπρα, τη Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας, την Τόμαρ των Ναϊτών και το Πάρκο των Εθνών.

προγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ΠΤΗΣΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, τη Λισαβόνα. Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφτούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον Πύργο του Μπελέμ και το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά μαροκινά στοιχεία. Ο Ναός των Ιερωνυμιτών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφτούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΕΣΤΟΡΙΛ - ΚΑΣΚΑΪΣ - ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, τη Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ Κασκάις και Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήρι Cabo de Roca, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Παλιότερα αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια fados, τα τραγούδια της μοίρας. Το καλύτερο κλείσιμο για μια καθαρά γεμάτη πορτογαλική ημέρα. Διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΟΜΠΙΝΤΟΣ - ΑΛΚΟΜΠΑΘΑ - ΝΑΖΑΡΕ - ΜΠΑΤΑΛΧΑ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας και σε γραφικά χωριουδάκια. Πρώτος μας σταθμός το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα. Επόμενη στάση μας το χωριό Αλκομπάθα και το Κιστερκιανό Μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε από τον πρώτο Πορτογάλο βασιλιά το 12ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Προτείνουμε να φάτε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια ατενίζοντας τη θάλασσα. Στο χωριό Μπατάλχα θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Σάντα Μαρία Ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στιλ μοναστήρια της Ευρώπης. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΠΟΡΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο. Τοποθετημένο στις εκβολές του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, αποτελεί Πολιτιστικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και φημίζεται για την παραγωγή του ομώνυμου γλυκού κρασιού. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της περιοχής, όπως τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia, όπου και θα γευτούμε το διάσημο κρασί Port. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ - ΠΟΡΤΟ (ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφτούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, το Μίνχο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στιλ μπαρόκ. Δεύτερη στάση μας η πόλη Γκιμαράες, η οποία ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ - ΑΒΕΪΡΟ - ΜΠΟΥΣΑΚΟ - ΚΟΪΜΠΡΑ

Πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό μας την Κοΐμπρα. Κατευθυνόμαστε αρχικά στην πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο. Θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αβγών και ζάχαρη. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο - σήμερα ξενοδοχείο-, παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Κοΐμπρα, όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στιλ, την Εκκλησία της Αγίας Κλάρα, όπου βρίσκεται ο τάφος της Βασίλισσας Ιζαμπέλ, της πρωταγωνίστριας του «Θαύματος των Ρόδων». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΪΜΠΡΑ - ΦΑΤΙΜΑ - ΤΟΜΑΡ - ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ 

Πρωινή αναχώρηση για τη Λισαβόνα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την πόλη Τόμαρ, η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο Μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τελευταία μας στάση το χωριό Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φυλούσαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι των Εμφανίσεων και το νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Στάση στο Πάρκο των Εθνών που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το ’98. Αναχώρηση για τη Λισαβόνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια μουσική και τραγούδια fados, «τα τραγούδια της μοίρας». Το καλύτερο κλείσιμο για μια καθαρά γεμάτη πορτογαλική μέρα. Διανυκτέρευση.


8η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Λίγος χρόνος ελεύθερος στη Λισαβόνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση



ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/12/2016 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 769€
 Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

- Double Room 769 € 180 €
- Single Room 1029 € 180 €

Σημείωση: Χριστούγεννα στην Λισσαβόνα
Με το ξενοδοχείο Corinthia 5 * στη Λισαβόνα και το ξενοδοχείο Crowne Plaza 5* στο Πόρτο

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/12/2016 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 769€
 Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

- Double Room 769 € 180 €
- Single Room 1064 € 180 €

Σημείωση: Πρωτοχρονιά στην Λισσαβόνα
Με το ξενοδοχείο Corinthia 5 * στη Λισαβόνα και το ξενοδοχείο Crowne Plaza 5* στο Πόρτο

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 5/1/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 769€ 
Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

- Double Room  769 €    180 €
- Single Room  1029 €    180 €

Σημείωση: Θεοφάνια στην Λισσαβόνα
Με το ξενοδοχείο Corinthia 5 * στη Λισαβόνα και το ξενοδοχείο Crowne Plaza 5* στο Πόρτο

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 668

22/12/2016

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:45

11:00

Α3 669

29/12/2016

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΑΘΗΝΑ

11:50

18:00

         

A3 668

29/12/2016

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:45

11:00

Α3 669

05/12/2016

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΑΘΗΝΑ

11:50

18:00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε εκλεκτά και επιλεγμένα ξενοδοχεία, όπως τα: CORINTHIA LISBON 5* στην Λισαβόνα, CROWNE PLAZA PORTO 5* κεντρικό στο Πόρτο, VILA GALE COIMBRA 4*sup. στην Κοΐμπρα
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Με εκδρομή στην Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα)
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών ΕΝΤΟΣ της τιμής
  • εξειδικευμένος διπλωματούχος αρχηγός/ξεναγός στην Πορτογαλία - πραγματική αποκάλυψη - που θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως

 

 

τι αλλο αξιζει:

  • Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από την Λισσαβόνα, όπως άλλα προγράμματα για μείωση κόστους. Έτσι, περιλαμβάνει 4 Διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας στο ξενοδοχείο CORINTHIA LISBON 5* για να την απολαύσουμε και να την χορτάσουμε
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Πόρτο στο κεντρικό ξενοδοχείο CROWNE PLAZA PORTO 5* και μια στην Κοΐμπρα σε ξενοδοχείο 4*sup.
  • Περιλαμβάνει εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή μας Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ, που είναι εντός της τιμής
  • Επισκεπτόμαστε το Πάρκο των Εθνών, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λισσαβόνας. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό δημιούργημα, το οποίο σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Βάσκο ντα Γκάμα, μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου. Το Πάρκο των Εθνών έχει υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να παρατηρήσει κανείς πουλιά
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο - σήμερα ξενοδοχείο - με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια
  • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος διπλωματούχος αρχηγός-ξεναγός στην Πορτογαλία - πραγματική αποκάλυψη - με άδεια ξενάγησης στην Πορτογαλία, που θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας