Skip to main content

Οκτώβριος 2016 Γύρος Πορτογαλίας & Μαδρίτη! Από 790,00

ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΠΟΡΤΟ – ΚΟΙΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ

ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Αναχωρήσεις 11/10 & 18/10/2016

8 ΗΜΕΡΕΣ

          

1η ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΠΟΡΤΟ (550 χλμ.)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον πρώτο σταθμό μας, την πόλη Σαλαμάνκα. Μετά από μια σύντομη περιήγηση, αναχωρούμε μέσω μιας όμορφης διαδρομής και μικρών στάσεων, για το Πόρτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:   ΠΟΡΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη, η οποία βρίσκεται κατά μήκος των εκβολών του ποταμούDouro, στα βόρεια της χώρας. Είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:   ΠΟΡΤΟ – ΚΟΪΜΠΡΑ– ΦΑΤΙΜΑ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ (310 χλμ.)

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Τελευταίος μας σταθμός το κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα. Πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε για τη Λισσαβόνα, τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, που το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους. Η δυτική πλευρά της καταλαμβάνεται κυρίως από το δασικό πάρκο Monsanto, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Ευρώπη,με έκταση κοντά στα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πολλές πλούσιες επαύλεις. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, με νοσταλγικά «Φάντος». Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:   ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα ανηφορίσουμε στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Ιερωνημιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:   ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ–ΣΙΝΤΡΑ–ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ–ΚΑΣΚΑΙΣ–ΕΣΤΟΡΙΛ–ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) (110 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη, προαιρετική, εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβόνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό Σίντρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από την περιοχή CapeRoca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκαΐς, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισσαβόνα το απογευματάκι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:   ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΜΑΔΡΙΤΗ (620 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη Κάθερες (Caceres). Η πόλη που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο τις Unescoto 1986. Έχοντας ένα μείγμα Ρωμαϊκής, Μαυριτανικής, Γοτθικής και Ιταλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, το Κάθερες είναι μια πόλη που σε καθηλώνει. Τριάντα πύργοι από την ισλαμική περίοδο δεσπόζουν στην πόλη, με χαρακτηριστικό και ποιο διάσημο τον Torre del Bujaco. Αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:   ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης, την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Η περιήγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Μην παραλείψετε επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων. Απολαύστε αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco!

8η ΗΜΕΡΑ:   ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEANAIRLINES.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Δύο (2) διαν/σεις στο Πόρτο, τρείς (3) διαν/σεις στη Λισσαβώνα και δύο (2) διαν/σεις στη Μαδρίτη.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (πρωινό και δείπνο).
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή (για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων):

ΣΙΝΤΡΑ-ΚΑΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ-ΚΑΣΚΑΪΣ-ΕΣΤΟΡΙΛ: 40€

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN

                AΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗA3 686                   09.05 – 12.00

ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑA3 687                   12.55 – 17.35

                      

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                               3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

8

11/10

18/10

BETAPORTOή παρόμοιο (ΠΟΡΤΟ)

PRAIAMARή παρόμοιο (ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ)

PRAGA ή παρόμοιο (ΜΑΔΡΙΤΗ)

Ημιδιατροφή

790€

+180€

Περιλαμβάνονται

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο