Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ & ΜΑΔΡΙΤΗ – 8 ΗΜΕΡΕΣ Καλοκαίρι 2015 από 695,00

Σαλαμάνκα * Πόρτο * Κοΐμπρα * Φάτιμα  * Λισαβόνα * Σίντρα
Κάμπο Ντα Ρόκα * Κασκάις * Εστορίλ * Κάθερες * Μαδρίτη

Δώρο η εκδρομή στο Τολέδο

1η  μέρα:   ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΠΟΡΤΟ (550 χλμ.)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη.  Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον πρώτο σταθμό μας, την όμορφη πόλη τις Σαλαμάνκας.  Μετά από μια σύντομη περιήγηση, αναχωρούμε μέσω μιας όμορφης διαδρομής και μικρών στάσεων, για την πασίγνωστη πόλη του Πόρτο.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΟΡΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγησή μας. Η πόλη είναι τοποθετημένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας.  Είναι ένα από τα παλαιότερα Ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο.  Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα:   ΠΟΡΤΟ – ΚΟΪΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ (310 χλμ.)

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Τελευταίος μας σταθμός το κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα. Πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. Μετά την περιήγηση θα συνεχίσουμε για τη Λισαβόνα, τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, που το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους. Η δυτική πλευρά της πόλης καταλαμβάνεται κυρίως από το δασικό πάρκο Monsanto, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Ευρώπη, με έκταση κοντά στα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πολλές πλούσιες επαύλεις. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, με νοσταλγικά φάντος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη. Η πόλη της Λισαβόνας είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα ανηφορίσουμε στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο της πόλης, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή των βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Ιερωνημιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ–ΣΙΝΤΡΑ–ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ–ΚΑΣΚΑΙΣ–ΕΣΤΟΡΙΛ–ΛΙΣΑΒΟΝΑ (110 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβόνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό της Σίντρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο

στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια  του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Μετά  το γεύμα κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από την περιοχή Cape Roca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκαΐς, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισαβόνα το απογευματάκι.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ  – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΜΑΔΡΙΤΗ /ΞΕΝΑΓΗΣΗ  (620 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και  αναχώρηση για την πόλη Κάθερες (Caceres). Η πόλη που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο τις Unesco to 1986. Έχοντας ένα μείγμα Ρωμαϊκής, Μαυριτανικής, Βορειογοτθικης και  Ιταλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, το Κάθερες είναι μια πόλη που σε καθηλώνει. Τριάντα πύργοι από την ισλαμική περίοδο δεσπόζουν στην πόλη, με χαρακτηριστικό και ποιο διάσημο τον Torre del Bujaco.

Αναχώρηση για τη Μαδρίτη και στη συνέχεια αρχίζουμε την ξενάγησή μας, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο.  Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ –ΤΟΛΕΔΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ  (150 χλμ. σύνολο)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

8η μέρα:  ΜΑΔΡΙΤΗ-ΕΣΚΟΡΙΑΛ-ΣΕΓΚΟΒΙΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ –  Αθήνα

Η ημερα μας είναι αφιερωμενη περιμετρικα τις Μαδρίτης  .To όνομά της Σεγόβια είναι Κελτιβεριανής προέλευσης πρώτοι κάτοικοι ονόμασαν την πόλη Segobriga. Αυτό το όνομα προέρχεται από δύο όρους της Κελτιβεριανής γλώσσας του Κέλτικου παρακλαδιού της Ινδοευρωπαϊκής γλώσσας όρος sego σημαίνει “νίκη” ενώ η κατάληξη -briga θα μπορούσε να σημαίνει “πόλη” ή “δύναμη”

.Έτσι το όνομα μπορεί να μεταφραστεί ως “Πόλη της νίκης” ή “Νικηφόρος πόλη”. Το Ελ Εσκοριάλ είναι πόλη που βρίσκεται εντός της Αυτόνομης Κοινότητας της Μαδρίτης, σε απόσταση 45 χιλιόμετρα  βορειοδυτικά από την ισπανική πρωτεύουσα της Μαδρίτης. Ανήκει στην κομάρκα της Κουένκα ντελ Γουαδαρράμα. Ο πληθυσμός του για το 2009 ανερχόταν στις 14.979 κατοίκους.

Η περιοχή του Ελ Εσκοριάλ αποτελεί έδρα του εθνικού πάρκου της Λα Γκρανχίγια ντε Λα Φρεσνέδα. Η διάσημη Βασιλική Έδρα του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ επίσης γνωστή ως Μοναστέριο ντε Ελ Εσκοριάλ ή Ελ Εσκοριάλ, βρίσκεται στην γειτονική πόλη του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ. Στα προάστια του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ βρίσκεται το εθνικό μνημείο του Βάγιε ντε λος Καΐδος (Κοιλάδα των Πεσόντων). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής Αθήνα – Μαδρίτη – Αθήνα.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού. Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα, πολυτελή πούλμαν.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Πόρτο , 3 διανυκτερεύσεις στη Λισαβόνα,2 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας. Ταξιδιωτική ασφάλεια. Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
  • Στην αναχώρηση 18/8 δεν ισχύει η τελευταία ημέρα
  • Επιβάρυνση ημιδιατροφής + 100 ευρώ ανά άτομο
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ
ΤΡΙΚΛΙΝΟ
€ ΜΟΝ/ΝΟ ΦΟΡΟΙ
Γύρος Πορτογαλίας & Μαδρίτη 8  21, 28/7 & 4, 11, 18/8 745 685 905 145
695(ΕΒ) 635(ΕΒ) 855(ΕΒ)

Δρομολόγια:

ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ 21, 28/7  & 4, 11, 18/8:  03:30-06:20

ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ 28, 4/7  & 11, 18/08: 23:50-04:10+1

ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ 25/08: 10:50-15:20