Skip to main content

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Μάιος-Ιούνιος 2017 από 595,00

AΛΣΑΤΙΑ 10ημέρες
Μιλάνο, Λουκέρνη, Κολμάρ, Στρασβούργο, Χαιδελβέργη, Ρότενμπουργκ, Βίτσμπουργκ,
Μαγδεμβούργο, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Ίνσμπρουκ, Βενετία.

Aναχωρήσεις: 17, 31 Μαΐου ‘17
21 Ιουνίου ’17

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΚΟΛΜΑΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή μας περιήγησή θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα, πάνω στα ερείπια ενός οχυρωματικού κτιρίου, από των Φραγκίσκο Α΄ Σφόρτσα, Δούκα του Μιλάνου, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Χρειάστηκαν 5 αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και σήμερα είναι ο 5ος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός στον κόσμο. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Αναχώρηση για τη Λουκέρνη, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελβετίας με την παλιά, ξύλινη, σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρυκε του 14ου αιώνα. Περιπλανηθείτε στα μικρά, γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια με τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών, και απολαύστε καφέ ή ζεστό κρασί σε κάποια από τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες της πόλης. Επόμενη επίσκεψη το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Στρασβούργο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο Στρασβούργο, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας και μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η άλλη είναι οι Βρυξέλλες). Στο Στρασβούργο εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ιλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ με το αστρονομικό ρολόι στην Πλατεία Δημοκρατίας. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ– ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ - ΒΙΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Χαιδελβέργη, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Μετά το τέλος της περιήγησης (προαιρετικά) μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το επιβλητικό Κάστρο της Χαϊδελβέργης, για να θαυμάσετε την πόλη και το ποταμό πανοραμικά, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Επόμενη επίσκεψη το το γραφικό Ρότενμπουργκ Ομπ Ντελ Τάουμπερ, μια από τις παλαιότερες και πιο καλοδιατηρημένες πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο χτισμένη σε προνομιακή θέση, στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ. Τελευταίος μας προορισμός το Βίρτσμπουργκ, στις όχθες του ποταμού Μαιν, που είναι μια από τις πιο ιστορικές και πλουσιότερες πόλεις του νότου. Εδώ και αιώνες είναι κέντρο παραγωγής κρασιών ποιότητας. Θα δούμε το πανεπιστήμιο, ένα από τα σημαντικότερα της Βαυαρίας, το μπαρόκ Δημαρχείο, την παλιά στολισμένη με πλήθος αγαλμάτων πέτρινη γέφυρα αλλά και το παλιό Επισκοπικό Παλάτι Ρέζιντεντς, το οποίο σήμερα είναι μουσείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΙΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Νυρεμβέργη, η πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» και πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στη φημισμένη αγορά της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μόναχο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας περιήγηση από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η μέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ -ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Ίνσμπρουκ. Με την άφιξη ξεκινάμε αμέσως την περιήγηση στην πόλη που γνώρισε λαμπρές ημέρες στην περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων. Θα δούμε την Μικρή Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό Ναό, του Αγ. Ιακώβου, τα Ανάκτορα Χόφμπουρν, την Αψίδα του Θριάμβου και την κεντρική λεωφόρο Τερεζιενστράσσε. Αναχώρηση για την πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία, την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, η οποία έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το Βράδυ μεταφορά στο λιμάνι της Βενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η & 10η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 595 €
Τιμή σε μονόκλινο 765 €
Παιδικό ( μέχρι 12 ετών ) 565 €

Περιλαμβάνονται

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και Βενετία – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, Βαπορέτο Βενετίας.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Check point 15 €.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. ( Μιλάνο 2€, Στρασβούργο 2,45€, Μόναχο 3€).

Σημείωση: Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.