Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ Πάσχα 2017 από 575,00

Αναχωρήσεις 12/04
Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ-Μόναχο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη-Δρόμοι κρασιού-Ίνσμπρουκ-Λουμπλιάνα
10 Ημέρες οδικώς

1η ημέρα:ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00 και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στην περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.
2η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα της Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα-γνωριμία με την πόλη.

3η μέρα : ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΚ – ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό και αναχώρηση για τη πόλη του Μότσαρτ . Θα ξεναγηθούμε στην αυτοκρατορική πόλη. Θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μόναχο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα : ΜΟΝΑΧΟ (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την 'Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης κα. Κατόπιν με τα πόδια, θα δούμε την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο την Viktualienmarkt και ολοκληρώνουμε με τα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους και την πλατεία με τα αγάλματα των 2 λιονταριών να δεσπόζουν αποτελώντας σύμβολο της Βαυαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα : ΜΟΝΑΧΟ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ξενάγηση )
Πρωινό και αναχώρηση για το Στρασβούργο. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας, ενώ σημαντικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί εδρεύουν στη βορειοανατολική συνοικία της πόλης. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο "Petite France" (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίσθηκε ως "αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς" από την Unesco το 1988. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 και είναι από τα αρχαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εξέδρα για να θαυμάσετε τα γλυπτά που κοσμούν την κορυφή του. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας, η οικία Καμερζέλ, το αστρονομικό ρολόι της πόλης . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της περιοχής.

6η μέρα : ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου Σλος. Περπατείστε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, όπου θα θαυμάσετε πολλές μεσαιωνικές και νεώτερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτόν των Ιησουϊτών. Επίσης θα δείτε τον δρόμο των φιλοσόφων από τον οποίο έχει κανείς την πιο ωραία θέα στην πόλη, το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο “Hauptstrasse” που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με μήκος 1,6 χμ. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και η παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποια από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο 

7η μέρα : ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - Δρόμοι Κρασιού (Κολμάρ – Riquewihr –Eguisheim ) - ΙΝNΣΜΠΡΟΥΚ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Γαλλική Colmar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμε εστιατόρια . Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Έπειτα αναχώρηση διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειο-ανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Με τα πόδια θα περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δείτε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Αναχώρηση για την πόλη κόσμημα των Αψβούργων το Ίννσμπρουκ, όπου γνώρισε λαμπρές ημέρες στην περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

8η μέρα : ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Πρωινό και θα δούμε την Μικρή Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουρν, την αψίδα του Θριάμβου, την κεντρική λεωφόρο Τερεζιενστράσσε και θα καταλήξουμε στην παλιά πόλη. Αναχώρηση για την Λουμπλιάνα . Άφιξη και περιήγηση στη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη . Στη συνέχεια αναχώρηση για Ζάγκρεμπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

9η μέρα : ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση. Με τις ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Διατροφή

 

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Παρατηρήσεις
 Προαιρετικές υπηρεσίες 

● 12/04

I hotel 3* Ζάγκρεμπ
Mercure Ost Messe 3* Μόναχο
Kyriad 3* Στρασβούργο
Alpin Park 4* Ίννσμπουργκ

ημικεντρικά

πρωινό & 2 δείπνα

 

575 €

245 €

235 €

διαμονή στην Θεσσαλονίκη
σε 3*ή4*ξενοδοχείο με πρωινό
Check Point 10 €


Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  • Διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται
  • Πρωινό καθημερινά
  • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη.

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους
  • Δημοτικοί φόροι
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο .