Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ Πάσχα 2017 από 595,00

ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ
ΒΕΡΟΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΚΟΜΟ–ΛΟΥΓΚΑΝΟ
9ήμερη οδική εκδρομή
Αναχώρηση: 13/04/2017


1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΑΝΚΟΝΑ
Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω διώρυγας Κορίνθου, όπου και θα έχουμε στάση για ξεκούραση και καφέ-γεύμα, φθάνουμε στην ΠΑΤΡΑ όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Αναχώρηση για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ
Αφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για το Μιλάνο. Το απόγευμα άφιξη στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ακολουθεί δείπνο. Ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΜΟ & ΛΟΥΓΚΑΝΟ
Πρωινό και περιήγηση της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας, του παγκόσμιου κέντρου μόδας. Θα δούμε μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της χώρας, τον περίφημο καθεδρικό ναό Ντουόμο, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. Κατόπιν αναχώρηση για εκδρομή στο Κόμο και στο Λουγκάνο. Άφιξη στο Κόμο, πόλη στη Λομβαρδία της Ιταλίας, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της ομώνυμης λίμνης Κόμο, είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και θα έχουμε χρόνο να την θαυμάσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ελβετία. Τοπία υπέροχα μας οδηγούν στην πρώτη Ελβετική πόλη, το Λουγκάνο. Μικρή περιήγηση και βόλτα στην παραλία της λίμνης. Επιστροφή το απόγευμα στο Μιλάνο. Δείπνο. Όσοι ενδιαφέρονται μεταφορά για εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Ακάθιστου Ύμνου, στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ– ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βενετία, με ενδιάμεση στάση και περιήγηση στην Βερόνα. Περνώντας την επιβλητική κεντρική πύλη του ιστορικού κέντρου της πόλης, θα βρεθούμε στην Πιάτσα Μπρα όπου μας θα δούμε την Ρωμαική Αρένα, το παλάτι Barbieri, το σπίτι της Ιουλιέτας, καθώς και τον τάφο της και φυσικά πολλά υπαίθρια café, πιτσαρίες και τρατορίες. Συνεχίζουμε για τη Βενετία, άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Μεταφορά με το βαπορέττο στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης. Θα ξεκινήσουμε από το νησί του Αγίου Μάρκου, ένα από τα 118 νησάκια που αποτελούν τη Βενετία και συνδέονται από περίπου 400 γέφυρες. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει χαρακτηριστεί από τον Ναπολέοντα ως «το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου». Εδώ θα δούμε τα ‘παλαιά’ και ‘νέα κυβερνεία’ και την ‘Ναπολεόντεια πτέρυγα’, τον πύργο του ρολογιού, φημισμένο για τους Μόρι (τα μπρούτζινα αγάλματα που χτυπούν τις ώρες), την έξοχη βυζαντινή βασιλική του Αγίου Μάρκου, και δίπλα το περίφημο παλάτι των δόγηδων και την γέφυρα των στεναγμών. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Άφιξη στη Φλωρεντία και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την Πόντε Βέκιο, την παλαιότερη γέφυρα στον ποταμό Άρνο, τον Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την πιάτσα ντε λα Σινιορία με το Παλάτσο Βέκιο, το Βαπτιστήριο, το Καμπανίλε του Τζιότο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Ρώμη, με ενδιάμεση στάση και περιήγηση στην όμορφη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια, και πανέμορφες εκκλησίες που αντέχουν στον χρόνο. Άφιξη στη Ρώμη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΙΒΟΛΙ / VILLA D’ESTE)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση μας, κατά την οποία θα δούμε μεταξύ άλλων, την πλατεία της Βενετίας με το μνημείο του Βιττόριο Εμμανουέλε και το Παλάτσο Βενέτσια, το Καπιτώλιο, την Ρωμαϊκή αγορά, το επιβλητικό Κολοσσαίο, την Φοντάνα ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και σας προτείνουμε να κάνετε έναν περίπατο στην Πιάτσα Ναβόνα, το Πάνθεον, την Πιάτσα ντι Σπάνια, και από εκεί να περπατήσετε στους εμπορικούς δρόμους Βία Κοντότι και Φραττίνα. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο. Εμείς προαιρετικά σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια απογευματινή εκδρομή στο Τίβολι και την Villa D’Este, μία από τις σημαντικότερες αναγεννησιακές βίλες στην Ιταλία, με τους περίφημους κήπους της με τα 1000 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Στους κήπους της βίλας θα απολαύσουμε το σιντριβάνι του μουσικού οργάνου με τους καταρράκτες του, το σιντριβάνι της Ρώμης και του Τίβολι που επικοινωνούν μεταξύ τους με τον διάδρομο των εκατό σιντριβανιών, το σιντριβάνι της κουκουβάγιας και αυτό των δράκων. Θα υπάρχει χρόνος να κάνετε αν θέλετε ένα περίπατο στο μεσαιωνικό Τίβολι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΡΩΜΗ – ANKONA –ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Ανκόνα. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλώ.

9η ημέρα: ΠΑΤΡA – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.


Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί από την συνοδό της εκδρομής σας, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη ροή του προγράμματος, χωρίς όμως παραλήψεις.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 595€*
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 775€*
ΠΑΙΔΙ (2-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ): 565€*

*ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 50€

Περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC.
  • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
  • 6 κύρια γεύματα ή δείπνα (σερβιριζόμενο μενού 3 πιάτων).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Βαπορέττο στη Βενετία 15€ (καταβάλλεται τοπικά)
  • Checkpoint – είσοδοι πόλεων 25€ (καταβάλλονται τοπικά)
  • Εισόδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων
  • Ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα
  • Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Δημοτικοί φόροι (καταβάλλονται επί τόπου στα ξενοδοχεία)