Skip to main content

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ-ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ-ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ Πάσχα 2017 από 600,00

Αναχωρήσεις 10/04, 13/04
Ζάγκρεμπ-Γκάρντα-Μιλάνο-Εξ Αν Προβανς-Μασσαλία-Αρλ-Νιμ-Αβινιον-Κάννες-Σαν Πολ Ντε Βανς-Νικαια-Μόντε Κάρλο-Κόμο-Λουγκάνο-Μπρέσια
10 ημέρες οδικώς


1Η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00 και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στην περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας .

3η ημέρα : ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΓΚΑΡΝΤΑ-ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, τη λίμνη Γκάρντα, στις πλαγιές των Άλπεων (Δολομίτες). Εκεί θα γνωρίσουμε την αφάνταστη ποικιλομορφία των τοπίων ξεκινώντας από τη χερσόνησο Σιρμιόνε, το πιο δημοφιλές θέρετρο της λίμνης, με το λιμανάκι, τα γραφικά πέτρινα σπίτια και τα στενά σοκάκια στο μεσαιωνικό φρούριο (Ρόκκα Σκαλίγκερα). Συνεχίζουμε για το Μιλάνο. Άφιξη το απόγευμα και σύντομη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και εμπορική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Μια πόλη που συνδυάζει πανύψηλους ουρανοξύστες με πολλά ιστορικά κτίρια. Θα δούμε το Ντουόμο, τη Γκαλλερία Βιττόριο Εμμανουέλε, την περίφημη Σκάλα . Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .

4η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ-ΕΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ-ΜΑΣΣΑΛΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Εξ αν Προβάνς, τη πόλη των νερών, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η Εξ, ίσως η πιο όμορφη πόλη στη Γαλλία. Θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, όπου κυριαρχεί ένας από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, αφιερωμένος στο Σωτήρα, η πλατεία του Δημαρχείου με το πασίγνωστο ρολόι, η Κουρ Μιραμπό, ο πιο ανθοστόλιστος δρόμος της πόλης και τα πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα που δημιουργήθηκαν στο κέντρο από το 13ο έως και το 16ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στις υπαίθριες αγορές και τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ της πόλης. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μπιστρό «Ντε Γκαρσόν» αγαπημένο στέκι του Πολ Σεζάν και άλλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Πριν το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, τη Μασσαλία. Η είσοδος μας στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας είναι πολύ εντυπωσιακή καθώς θα περάσουμε από τις αερογέφυρες έχοντας μοναδική θέα του λιμενοβραχίονα του κόλπου, για να βγούμε στο παλιό λιμάνι. Εκεί θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου, όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ' Ιφ, όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μπουγιαμπέσα και ψώνια στο πολυκατάστημα Γκαλερί λα Φαγέτ
5n ημέρα :ΜΑΣΣΑΛΙΑ-ΑΡΛ-ΝΙΜ-ΑΒΙΝΙΟΝ
Πρωινό. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με τρεις πανέμορφες πόλεις του γαλλικού νότου. Πρώτος σταθμός η Άρλ χτισμένη πάνω στο δέλτα του Ροδανού. Αγαπημένη πόλη του Βαν Γκογκ και του Γκωγκέν, η Άρλ διαθέτει σημαντικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία συμπεριελήφθησαν το 1981 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα ρωμαϊκά και χριστιανικά μνημεία της γειτονικής Νιμ. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στην Αβινιόν που από ένα απλό γαλατικό χωριό εξελίχτηκε σε έδρα των Παπών της καθολικής εκκλησίας τον 14ο αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε το παπικό παλάτι και τη γραφική γέφυρα της πόλης. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα: ΜΑΣΣΑΛΙΑ-ΚΑΝΝΕΣ-ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ-ΝΙΚΑΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τις Κάννες, την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής, το Σαν Πωλ ντε Βανς. Περιπλανηθείτε στα στενά του σοκάκια με τα υπέροχα παλαιοπωλεία, αποδώστε φόρο τιμής στο Μαρκ Σαγκάλ, πιείτε το ρόφημα σας στα ιστορικά του καφέ και επισκεφθείτε το ίδρυμα Μεγκτ με την πλούσια συλλογή έργων επιφανών καλλιτεχνών της μοντέρνας τέχνης όπως ο Μιρό, ο Μπρακ και ο Σαγκάλ. Μη λησμονήσετε να ανεβείτε στο γοτθικό καθεδρικό ναό του χωριού όπου φυλάσσεται η Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας, πίνακας που αποδίδεται στον Τιντορέτο. Το μεσημέρι θα μας βρει στο χωριό της Βιολέτας και των καλλιτεχνών, την Τουρέτ, σκαρφαλωμένη επάνω στο βράχο με τα όμορφα σοκάκια της και τα γραφικά της εστιατόριά, όπου μπορείτε να γευματίσετε . Συνεχίζουμε για το μαργαριτάρι της Κυανής ακτής, την κοσμοπολίτικη Νίκαια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στην μαγευτική πόλη για να περπατήσετε στη περίφημη Promenade des Anglais. ή να επισκεφτείτε τη παλιά πόλη με πανέμορφα ιστορικά κτίρια να βρίσκονται γύρω από τις πλατείες της, οι οποίες είναι πάντα πολύ ζωντανές με τα cafes και τα εστιατόριά τους, ενώ η πεζοδρόμηση τους έχει προσδώσει έντονο urban χαρακτήρα. Η Place Massena με τα χαρακτηριστικά κτίρια στις αποχρώσεις της ώχρας και του κόκκινου μαρτυρούν τα ιταλικά χρόνια της πόλης, η Place du Palais με το πανέμορφο ρολόι θα δείτε κόσμο να κάθεται στα σκαλοπάτια του Palais de la Justice και να παρακολουθεί κονσέρτο, στην Cours Saleya με τα πολλά εστιατόρια ενώ η Place Rossetti στην καρδιά της Παλιάς Πόλης με την Cathedrale Sainte-Reparate και το σιντριβάνι στο κέντρο αποδεικνύεται η πιο… νυχτόβια επιλογή.
7η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)-ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΑΚ ΥΒ ΚΟΥΣΤΟΝ
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη, όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών και τα παζάρια της όπως και ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατο μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ. Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε τη «μύτη» σας για τις αγορές σας. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στο βράχο, παλιά πόλη, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου νέο - ρωμανικής αρχιτεκτονικής, όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέϊς και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ'. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι, μείγμα διαφόρων ρυθμών αρχιτεκτονικής, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ικανοποιήσετε τον καταναλωτισμό σας στα μαγαζιά του βράχου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
8η ημέρα :ΝΙΚΑΙΑ-ΚΟΜΟ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ-LACO MATZORE-ΜΠΡΕΣΙΑ
Πρωινό. Αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο. Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Χτισμένο πάνω στην ομώνυμη λίμνη, θα περπατήσουμε και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος . Στη συνέχεια πέρασμα στην Ελβετία, στο Λουγκάνο, την πιο µεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε µία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίµνης, µεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre. Θα ακολουθήσει περιήγηση και βόλτα στην παραλία της λίμνης . Θα δούµε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, µε στοιχεία ρωµανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθµού, στεγάζει το Δηµοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζολι (µε νωπογραφίες του Τεσέν). Συνεχίζουμε για τη λίµνη Ματζόρε, µια από τις µμεγαλύτερες και γνωστότερες λίµνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίµνης θα µας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Θα επισκεφτούμε τη Στρέζα, κωμόπολη µε ευχάριστο κλίµα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίµνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι µμυροβόλα νησάκια Μποροµµέ. Αγρά το απόγευμα άφιξη στη Μπρέσια , για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας
9η ημέρα : ΜΠΡΕΣΙΑ-ΑΝΚΟΝΑ-ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Πάτρα . Διανυκτέρευση εν πλω .
10η ημέρα : ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Πάτρα, αποβίβαση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Διατροφή

 

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Παρατηρήσεις
 Προαιρετικές υπηρεσίες 

● 10/04
● 13/04

I 3* Ζάγκρεμπ
Nice Apogia 4* Νίκαια Golden Tulip Centre  Euromed 4* Μασσαλία
Barcelo 4* Μιλάνο
UNA 4* Μπρέσια

ημικεντρικά

πρωινό

 

600 €

305 €

235 €

διαμονή στην Θεσσαλονίκη σε 3*ή4*ξενοδοχείο με πρωινό
Check Point 20 €


Περιλαμβάνονται:

  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
  • Διατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη.

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι, αρχαιολογικούς χώρους
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο