Skip to main content

ΠΑΡΙΣΙ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 10ημερες Πασχα-Ιουνιος 2015 απο 595,00

Αόστα, Παρίσι, Μουσείο Λούβρου, Moυσείο Αρωμάτων Fragonard, Βερσαλλίες, Eurodisney, Στρασβούργο, Βασιλεία, Λουκέρνη, Κόμο.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΑΟΣΤΑ

Άφιξη στo λιμάνι της Ανκόνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αόστα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΟΣΤΑ – ΠΑΡΙΣΙ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την «Πόλη του Φωτός», το Παρίσι. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη γαλλική πρωτεύουσα. Στην πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν θα δούμε τα πιο σημαντικά παρισινά αξιοθέατα: το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την Πλατεία Ομονοίας, τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, το εντυπωσιακό κτήριο της Όπερας, το Μουσείο του Λούβρου, τη Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, τη γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών, την εντυπωσιακή Γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ΄ και τέλος το περίφημο κτήριο των Απομάχων, στο παρεκκλήσι του οποίου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ FRAGONARD– ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου, ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αριστουργήματα από την ελληνική αρχαιότητα (Αφροδίτη της Μήλου, Νίκη της Σαμοθράκης), καθώς και τμήματα της πινακοθήκης του Λούβρου με αναφορές στην Αναγέννηση (Τζοκόντα), τον νεοκλασικισμό (Νταβίντ) και τον ρομαντισμό (Ντελακρουά). Επόμενη επίσκεψη το Μουσείο Αρωμάτων Fragonard, το οποίο στεγάζεται σ’ ένα πανέμορφο κτήριο του 19ου αιώνα, που χτίστηκε από τον Ζοζέφ Λεζουφασέ, μαθητή του Γκαρνιέ, αρχιτέκτονα της Όπερας των Παρισίων. Αναχώρηση για το προάστιο των Βερσαλλιών, πρωτεύουσα της Γαλλίας από το 1682 ως το 1789. Τα ανάκτορα των Βερσαλλιών αποτελούν σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Προαιρετική επίσκεψη στο πολυτελές βασιλικό παλάτι, στο οποίο υπογράφτηκαν πολλές από τις συνθήκες που σφράγισαν τον σύγχρονο κόσμο, και στους υπέροχους κήπους του με τα σιντριβάνια και τα αγάλματα, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σάς προτείνουμε να διασκεδάσετε στο περίφημο καμπαρέ του Παρισιού “Paradis Latin”. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – EURODISNEY

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Eurodisney, ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με πολλές δραστηριότητες, που ανήκει στην εταιρεία Walt Disney και λειτούργησε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992. Επισκεφθείτε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, ταξιδέψτε στη χώρα του Πήτερ Παν, των Πειρατών την Καραϊβικής και του Πινόκιο, ζήστε την περιπέτεια της Άγριας Δύσης στο Βουνό των Κεραυνών, ακολουθήστε τα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς ή κάντε μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον Μισισιπή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ –ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Στρασβούργο, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας και μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η άλλη είναι οι Βρυξέλλες). Στο Στρασβούργο εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Με την άφιξή μας θα ακολουθήσει περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ιλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ με το αστρονομικό ρολόι και στην Πλατεία Δημοκρατίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βασιλεία, στα σύνορα Ελβετίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Η πόλη, που διαθέτει λιμάνι στον Ρήνο και αποτελεί σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο, είναι γνωστή και ως «πολιτιστική πρωτεύουσα» της Ελβετίας, καθώς φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας και είναι ο τόπος διεξαγωγής της σημαντικότερης αγοραπωλησίας έργων τέχνης του κόσμου κάθε Ιούνιο. Ενδιαφέρων ο Καθεδρικός της Ναός, χτισμένος από κόκκινο ψαμμίτη με σκεπή καλυμμένη από πολύχρωμα κεραμίδια. Ακολούθως, αναχώρηση για τη Λουκέρνη, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελβετίας με την παλιά, ξύλινη, σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρυκε (14ος αι.). Περιπλανηθείτε στα μικρά, γραφικά στενάκια και απολαύστε καφέ ή ζεστό κρασί σε κάποια από τις όμορφες πλατείες της πόλης. Τέλος, άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Κόμο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΚΟΜΟ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα.Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* .
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός στο Μουσείο του Λούβρου.
  • Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, είσοδος στο πάρκο της Eurodisney, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€).
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία,κατ’ άτομο τη βραδιά.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

Παρίσι- Στρασβούργο

10

9/4,24/4,8/5,

23/5,12/6&

26/6

595

545

785

3*

Πρωινό