Skip to main content

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΕΝΕΤΙΑ 7ημερες Πασχα -Μαιος 2015 απο 435,00

Βενετία, Βερόνα, Σιρμιόνε, Λιουμπλιάνα, Σπήλαια Ποστόινα,

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στo ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονη την επιρροή της αυστριακής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε τα σπήλαια Ποστόινα στη Σλοβενία, που με τα 20,5 χλμ. του υπογείου δικτύου τους θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια με σταλακτίτες της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι (προαιρετικό) διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα των σπηλαίων απολαμβάνοντας τον μοναδικό, φαντασμαγορικό, εσωτερικό διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ– ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Πρωινό και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα, της μεγαλύτερης λίμνης στην Ιταλία. Πρώτη μας επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε, με το επιβλητικό κάστρο των Σκαλιτζέρι (13ος αι.) και τις μεσαιωνικές εκκλησίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία Μπρα με τη ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι και το λεγόμενο «σπίτι» της Ιουλιέτας με το θρυλικό μπαλκόνι.Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα. Αποβίβαση και μεταφορά σον τελικό προορισμό μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό & ένα δείπνο καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Το τρενάκι στα σπήλαια Ποστόινα
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€. ( για κάθε μεταφορά)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. (κατ’ άτομο τη βραδιά 2€ ).

Σημειώσεις :

Το βράδυ της Ανάστασης μεταφορά στην Ορθόδοξη εκκλησία για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας. ( ατομικά έξοδα μεταφοράς με το βαπορέτο).

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

Μοναδική Βενετία

7

9/4,27/4,11/5

&29/5

435

395

535

Eden4*orSimilar

Ημιδιατροφή