Skip to main content

ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ 13 ημερες Πασχα -Μαιο 2015 απο 795,00

 

 

 

Γένοβα, Βαρκελώνη, Σαραγόσα, Βαλένθια, Μαδρίτη, Τολέδο, Ανδόρα, Νίκαια, Μονακό, Αζ, ΜουσείοΑρωμάτων Galimard, ΜόντεΚάρλο, Κάννες, Ράπαλο, ΠόρτοΦίνο, Μπολόνια.

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – ΕΝ ΠΛΩ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΓΕΝΟΒΑ

 

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για τη Γένοβα, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΓΕΝΟΒΑ – ΑΝΔΟΡΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το ανεξάρτητο Πριγκιπάτο της Ανδόρας, φωλιασμένο στα Ανατολικά Πυρηναία, στα σύνορα Ισπανίας και Γαλλίας, αληθινό παράδεισο αφορολόγητων αγορών. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΑΝΔΟΡΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη. Καθ’ οδόν, θα επισκεφθούμε τη Σαραγόσα, την πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγονίας, με τα χαρακτηριστικά κτήρια της τέχνης «μουδεχάρ» (αρχιτεκτονική και διακόσμηση επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση με στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα και το γοτθικό στιλ), όπως η Βασιλική της Πιλάρ ή ο Καθεδρικός Ναός Λα Σέο, που έχουν ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Μαδρίτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στα αναρίθμητα μαδριλένικα αξιοθέατα, όπωςτη μεσαιωνική Πλάθα Μαγιόρ, την Πουέρτα δελ Σολ,την Πλάθα δε Οριέντε με τα αγάλματα των Ισπανών βασιλέων, το Βασιλικό Παλάτι,τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα,τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα, το μεγάλο Πάρκο Ρετίρο κ.λπ.Στο Μουσείο του Πράδο θα θαυμάσουμε έργα των μεγάλων ζωγράφων, όπως του Ελ Γκρέκο, Μουρίλιο, Βελάσκεθ και Γκόγια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Τολέδο, την «πόλη των τριών πολιτισμών» (Χριστιανών, Εβραίων και Αράβων), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου, που διατηρώντας αναλλοίωτη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία της έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης αντικατοπτρίζοντας την ιστορική σημασία του, το σπίτι-μουσείο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκεται το αριστούργημά του «Η ταφή του κόμη Οργκάθ» (1586-1588). Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ζεστή σοκολάτα με τσούρος (λουκουμάδες). Φεύγοντας, αγοράστε ένα σπαθί για ενθύμιο. Επιστροφή στη Μαδρίτη και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βαλένθια, πρωτεύουσα της ομώνυμης Αυτόνομης Κοινότητας και γενέτειρα του διάσημου αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, όπου στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το σύμπλεγμα των 3 κτηρίων που σχεδίασε «Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης» πάνω στο πάρκο του ποταμού Τούρια, ενώ στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε το Ταχυδρομείο με τα φτερωτά αγάλματα, το Δημαρχείο,το Ιστορικό Μουσείο,τονεπιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Αβοήθητων κ.λπ. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσατης Καταλονίας, τη Βαρκελώνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση πόλης. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους και αφού περάσουμε από την Πλατεία Ισπανίας με το «Μαγικό Σιντριβάνι», θα ανηφορήσουμε στον λόφο Μονζουίκ, όπου βρίσκεται το Ισπανικό Χωριό, μια μικρογραφία της χαρακτηριστικής ισπανικής αρχιτεκτονικής, αλλά και οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε στο Ολυμπιακό λιμάνι της πόλης, όπου δεσπόζει το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου, θα διασχίσουμε τη διάσημη πεζοδρομημένη λεωφόρο Ράμπλα και θα καταλήξουμε στην Πλατεία της Καταλονίας, για να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, όπου δεσπόζει ο γοτθικός Καθεδρικός Ναόςτου Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας,και θα καταλήξουμε στηνπαραλία Μπαρτσελονέτα και στο Ολυμπιακό Χωριό. Τέλος, θα επισκεφτούμε την αντισυμβατική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (της Αγίας Οικογένειας), έργο του μοντερνιστή Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ενυδρείο, ένα από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης, ή το Μουσείο Πικάσο,ή το Μουσείο του Χουάν Μιρό. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΝΙΚΑΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο των γαλλικών ακτών της Μεσογείου: τη Νίκαια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΚΑΝΝΕΣ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΜΟΝΑΚΟ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Εζ, όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Galimard. Επόμενος σταθμός μας το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, με το παλάτι των Μονεγάσκων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε τη διάσημη συνοικία Μόντε Κάρλο, με το διεθνώς γνωστό καζίνο. Το απόγευμα επιστροφή στη Νίκαια, για μια πανοραμική περιήγηση στη διάσημη παραλιακή Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όπου μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco» έκανε τις βόλτες της η αγγλική αριστοκρατία του 19ου αιώνα, κι έναν περίπατο στην πανέμορφη Πλατεία Μασενά και την παλιά πόλη με το δικαστικό μέγαρο, την Όπερα, τον Καθεδρικό της Αγίας Ρεπαράτης κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΡΑΠΑΛΟ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ) – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιταλική ριβιέρα. Περνώντας από το γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Προαιρετική επίσκεψη στο μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο με τα γραφικά, χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα του. Αργά το απόγευμα, άφιξη στην Μπολόνια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

13η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

 

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας.

 

Περιλαμβάνονται:

 

•              Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

•              Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).

 

•              Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.

 

•              Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).

 

•              Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

 

•              Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.

 

•              Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

 

•              Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

 

                                                         

 

* Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Σημείωση: το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

Ισπανία των

Αντιθέσεων

13

9/4,28/4,12/5

&26/5

795

745

1.095

3*& 4*

Πρωινό