Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ 10ημερες Πασχα-Ιουνιος 2015 απο 635,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ 10ημ

Κρούσεβατς, Λουμπλιάνα, Βουδαπέστη, Πράγα, Τσέσκυ Κρούμλοφ, Βιέννη, Βενετία.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Κούρσεβατς της Σερβίας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων στα άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.    

2η μέρα: ΚΟΥΡΣΕΒΑΤΣ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη γοητευτική Λουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Λιουμπλιανίτσα, με έντονη την επιρροή της αυστριακής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Στην περιήγησή μας στην πόλη, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, το παλιό Δημαρχείο και την τριπλή γέφυρα, που δεσπόζουν στο ιστορικό κέντρο της. Αναχώρηση για την αριστοκρατική Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πόλη, που απλώνεται στις δύο όχθες του Δούναβη (πάνω στον λόφο η Βούδα, στην πεδιάδα η Πέστη) και ενώνεται με οκτώ υπέροχες γέφυρες. Περνώντας από φαρδιές λεωφόρους, θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Ηρώων με το Μνημείο της Χιλιετίας, τα λουτρά Σέτσενι, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την Ακαδημία Επιστημών, το εντυπωσιακό νεογοτθικό κτήριο του Κοινοβουλίου, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, το Βασιλικό Παλάτι (σημ. Εθνική Πινακοθήκη), την υπέροχη εκκλησία του Ματίας, τον Πύργο των Ψαράδων, τον λόφο Γκέλερτ κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την παραμυθένια Πράγα, μία από τις πιο ατμοσφαιρικές ευρωπαϊκές πόλεις. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης την Καστρούπολη Χρατσάνι, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βίτου. Θα κατηφορίσουμε στη γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται και το σπίτι που του Φράνγκ Κάφκα και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης για να δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΦ – ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αυστρία. Καθ’ οδόν για τη Βιέννη, θα επισκεφθούμε το Τσέσκυ Κρούμλοφ, μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, γνωστή για το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο της, που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο στην Τσεχία, και τη γοτθική αρχιτεκτονική του ιστορικού της κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στην αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας, την πρωτεύουσα της μουσικής: τη Βιέννη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα επισκεφθούμε το Σέμπρουν, το θερινό ανάκτορο των Αψβούργων, με τους υπέροχους κήπους του, που συναγωνίζονται σε ομορφιά τις Βερσαλλίες, και θα διασχίσουμε τη Ρίνγκστρασσε με την περίφημη Όπερα της Βιέννης, το χειμερινό ανάκτορο Χόφμπουργκ, την Πλατεία Μαρίας Θηρεσίας με τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης & Φυσικής Ιστορίας, το επιβλητικό Κοινοβούλιο, το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Βασιλικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το κτήριο Φίλων της Μουσικής, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Σουηδίας, για να περπατήσουμε στην ελληνική συνοικία και να οδηγηθούμε στην Πλατεία του Αγίου Στέφανου, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην εμπορική Κέρτνερστρασσε και στο Γκράμπεν και για να απολαύσουμε έναν βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα και μια ζάχερτορτε σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ηπειρωτική Βενετία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ανκόνα – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (10€)
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

Βουδαπέστη- Βιέννη- Πράγα- Βενετία

10

10/4,24/4,

15/5,29/5,12/6

&26/6

635

595

825

3*& 4*

Ημιδιατροφή