Skip to main content

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕYΟΥΣΕΣ 9 ημερες Πασχα- Μαιο 2015 απο 545,00

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕYΟΥΣΕΣ

ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ 9ημ.

Σόφια, Βουκουρέστι, Σινάια, Κάστρο Πέλες, Μπρασόφ, Κλάδοβο, Βελιγράδι, Θεσσαλονίκη.

1η μέρα Αθήνα – Σόφια.

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ/φαγητό. Διέλευση συνόρων (από Προμαχώνα) και αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα Σόφια – Βουκουρέστι.

Μετά το πρωινόαναχώρηση γιατην πανοραμική περιήγηση της Σόφιας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως τον Καθεδρικό Ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια Μπάσι (1576), την αρ νουβό εβραϊκή συναγωγή, τη διώροφη αγορά του Χαλιτέ, τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και την πλατεία του Λάργκο, στο βάθος της οποίας βρίσκονται τα παλιά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αναχώρηση για το «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης», το Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Βουκουρέστι.

Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, που πρωτοκατασκευάστηκε το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της, το περίκομψο κυκλικό κτίριο μέγαρο μουσικής Ρουμανικό Αθήναιον (1888), την Όπερα, το Μουσείο του Χωριού, με αυθεντικά δείγματα ρουμάνικης λαϊκής αρχιτεκτονικής, την Πλατεία της Επανάστασης στην οποία δεσπόζει το κτήριο της Βουλής (γνωστό και ως το «Παλάτι του Λαού», χαρακτηριστικό δείγμα της μεγαλομανίας του Τσαουσέσκου), την Εθνική Πινακοθήκη, την Πλατεία του Πανεπιστημίου με το ενδιαφέρον Ιστορικό Μουσείο, την ελληνική εκκλησία της Σταυροπόλεως (1724), αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα Βουκουρέστι – Σινάια – Κάστρο Πέλες – Μπρασόφ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Πρώτος σταθμός μας η Σινάια, χειμερινό θέρετρο, που βρίσκεται στην κοιλάδα Πράχοβα. Σημαντικά αξιοθέατα της πόλης το περίφημο μοναστήρι της, που έχτισε το 1695 ο Μιχαήλ Κατακουζηνός, και το Κάστρο Πέλες (1873-1883), κορυφαίο δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, θέρετρο της τέως βασιλικής οικογένειας της Ρουμανίας. Επόμενη στάση το Κάστρο Μπραν, που χτίστηκε το 1212 από Τεύτονες ιππότες, αλλά έγινε γνωστό στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν θεωρήθηκε πως υπήρξε η έδρα του βοιβόδα της Βλαχίας, Βλαντ Τέπες Γ΄ (1431-1476), που πέρασε στην Ιστορία σαν «Βλαντ ο Ανασκολοπιστής» και αλλιώς με το προσωνύμιο «Δράκουλας». Συνεχίζουμε για την όμορφη πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας: το Μπρασόβ. Άφιξη στο Μπρασόβ και περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα: τη γοτθική Μαύρη Εκκλησία (ονομάστηκε έτσι μετά από μια πυρκαγιά), την κεντρική πλατεία (Piata Sfatului) με το παλιό Δημαρχείο (σημ. Ιστορικό Μουσείο) και το Σπίτι των Εμπόρων, καθώς και την ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο της Δημοκρατίας. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα Βουκουρέστι – Κλάντοβο (Σιδηρές Πύλες Δούναβη).

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη του Κλάντοβο στην Ανατολική Σερβία, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, εκεί που βρίσκονται και οι «Σιδηρές Πύλες» του Δούναβη, μια σειρά φαράγγια μήκους 134 χλμ. ανάμεσα στα Καρπάθια και την οροσειρά του Αίμου, όπου είναι και το στενότερο αλλά και βαθύτερο σημείο του ποταμού. Άφιξη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα Κλάντοβο – Βελιγράδι.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα Βελιγράδι.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγησητης πόλης, που σφύζει από τέχνη και ζωή. Θα δούμε το φρούριο-πάρκο Καλεμέγκνταν, τον Πύργο Νεμπόιτσκα, που ήταν η φυλακή και ο τόπος στραγγαλισμού του Ρήγα Φεραίου, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό Θέατρο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα (τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στην Ευρώπη), το κτήριο του Κοινοβουλίου κ.λπ. Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ (Knez Mihailova). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Περιλαμβάνονται :

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μετακινήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό κι ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.  

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ΔΙΚΛΙΝΟ

€ΠΑΙΔΙΚΟ

€ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

Βαλκανικές  Πρωτεύουσες- Σιδηρές Πύλες του Δούναβη

9

9/4,25/4,16/5

&30/5

545

515

695

3*& 4*

Ημιδιατροφή