Skip to main content

Κωνσταντινούπολη 19/2 6 & 7 ημέρες ΟΔΙΚΩΣ απο 239,00

6 & 7 ημέρες ΟΔΙΚΩΣ

Αναχώρηση: 19/02

1η ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φθάσουμε στη Κομοτηνή. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη (Θεοδοσιανά Τείχη, Ζωοδόχος Πηγή, Μονή Χώρας)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα όπου μέσω Ραιδεστού θα έχουμε άφιξη στην Πόλη. Επίσκεψη στα Θεοδοσιανά Τείχη, το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Το Μπαλουκλί) και τη Μονή Χώρας. Στη συνέχεια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Παναγία Βλαχερνών, Αγία Σοφία, Τοπ Καπί, Μπλε Τζαμί, Βυζαντινός Ιππόδρομος, Στέρνα Ιουστινιανού)Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και πρώτος μας σταθμός το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα δούμε τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη και τον χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο μνημείο του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Υπήρξε σύμβολο της πόλης, τόσο κατά τη βυζαντινή όσο και κατά την οθωμανική περίοδο. Ακολούθως αναχωρούμε για το ανάκτορο Τοπ Καπί το οποίο είναι χτισμένο σε λόφο που επιβλέπει τον Βόσπορο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ με τους έξι μιναρέδες του. Συνεχίζουμε για τον βυζαντινό Ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι η πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Συνεχίζουμε για την βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (Ντολμά Μπαχτσέ, Πριγκηπόνησα)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. χτισμένο στα μέσα του 19ου αιώνα από το Σουλτάνο Αμπντούλ Μετζίτ. Συνεχίζουμε για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την εκδρομή μας στα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη μας στάση θα  είναι στην Χάλκη όπου βρίσκεται και η Θεολογική Σχολή με την περίφημη βιβλιοθήκη. Επόμενή μας στάση η Πρίγκηπος, που είναι και το μεγαλύτερο νησί. Θα παραμείνουμε για γεύμα και όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν (προαιρετικά) το γύρο του νησιού με τα αμαξάκια, τα παραδοσιακά «παϊτόνια». Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και για το βράδυ προτείνουμε μουσικοχορευτικό δείπνο σε κέντρο με oriental χορούς. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερη η σημερινή ημέρα στην πόλη. Εναλλακτικά προτείνουμε μία προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου, με τα μοναδικά τοπία. Είναι το στενό ανάμεσα σε δύο ηπείρους την Ευρώπη και την Ασία καθώς και από τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου. Επιστροφή στην πόλη, Γεύμα σε ταβέρνα και ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κωνσταντινούπολη (Κλειστή Αγορά Καπαλί Τσαρσί) – Κομοτηνή

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το πολύβουο σκεπαστό παζάρι (αγορά του Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζάκια. Νωρίς το απόγευμα (περίπου 15.00) θα αναχωρήσουμε για τα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου μετά τον απαιτούμενο έλεγχο, θα συνεχίσουμε για Κομοτηνή. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κομοτηνή – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ έχοντας σύντομες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, ξεναγήσεις και περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν ● Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CHRIS & EVE4* στη Κομοτηνή ● Τέσσερις (04) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AGKUNBEYAZIT 4* στην Κωνσταντινούπολη ● Πρόγευμα καθημερινά (6 προγεύματα) ● Τέσσερα (4) γεύματα ή δείπνα στην Κωνσταντινούπολη ● Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ● Εκδρομή στα Πριγκηπόνησα ● Αρχηγός-συνοδός και τοπικός ξεναγός ● Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης ● Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε Μουσεία, αρχ. Χώρους και αξιοθέατα ● Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα της εκδρομής

 Από 31/01 και μετά οι τιμές θα έχουν προσαύξηση 15% περίπου

Κόστος κατ’ άτομο (Με early booking έως 24/01)

Διάρκεια

Δίκλινο

3ο άτομο

παιδί έως 6*

3ο άτομο

παιδί έως 7-12*

Μονόκλινο

Παρατηρήσεις

6 ημέρες

239 €

145 €

195 €

299 €

 

7 ημέρες

279 €

155 €

215 €

349 €

* Η παιδική τιμή ισχύει εφ’ όσον το παιδί σαν τρίτο άτομο, μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο μαζί με 2 ενήλικες

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

KOMOTHNH: CHRIS & EVE MANSION 4*

Αυτό το ξενοδοχείο συνδυάζει την παραδοσιακή κομψότητα με το μοντέρνο ντιζάιν, δημιουργώντας ένα γοητευτικό σκηνικό για την επίσκεψή σας στην Κομοτηνή ή την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κάθε δωμάτιο έχει σύγχρονο στιλ και μπαλκόνι με θέα στην ύπαιθρο. Βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης, προσφέροντας ένα ήσυχο περιβάλλον. Απολαύστε ένα ποτό στο κομψό Fashion Bar, προτού χαλαρώσετε δίπλα στο τζάκι στο φιλόξενο lounge. Το προσωπικό αυτής της οικογενειακής επιχείρησης παρέχει συμβουλές σχετικά με την περιοχή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: AKGUN HOTEL BEYAZIT 4*

Το Akgun Hotel, που απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από τη στάση τραμ Laleli-Üniversite, προσφέρει δωμάτια με δωρεάν Wi-Fi, μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από την περιοχή Sultanahmet. Διαθέτει ένα κοκτέιλ μπαρ στο λόμπι.

Τα μοντέρνα δωμάτια στο Akgun είναι κλιματιζόμενα και διαθέτουν μίνι μπαρ και τηλεόραση.

Το Hotel Akgun απέχει περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το Μεγάλο Παζάρι. Το Μπλε Τζαμί απέχει 20 λεπτά με τα πόδια. Το Βασιλικό Υδραγωγείο και η Αγία Σοφία απέχουν λιγότερο από 25 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει παραδοσιακή οθωμανική κουζίνα και πιάτα της Κωνσταντινούπολης σε ένα φινετσάτο περιβάλλον.