Skip to main content

ΝΟΤΙΑ ITAΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ 21 & 28/09, 12, 18 & 25/10 απο 340€

Λέτσε, Καλημέρα, Μαρτάνο, Κοριλιάνο, Τάραντας, Οτράντο, Αλμπερομπέλο

6ήμερη οδική εκδρομής

Αναχωρήσεις 21 & 28/09, 12, 18 & 25/10

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Διώρυγας Κορίνθου, όπου και θα έχουμε στάση για ξεκούραση και καφέ-γεύμα, φθάνουμε στην ΠΑΤΡΑ όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα ΕΝ ΠΛΩ – ΜΠΑΡΙ – ΛΕΤΣΕ

Αφού περάσουμε εν πλω το ιστορικό στενό του Οτράντο, πρωινή άφιξη στο ΜΠΑΡΙ. Πρωτεύουσα της περιφέρειας της Απουλίας αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας μετά τη Νάπολη και είναι γνωστό ως λιμάνι και έδρα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών, στις οποίες μεταξύ των ετών 1970 - 2005 φοιτούσε μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών. Πρώτη μας επίσκεψη ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου. Στην περιήγηση που θα ακολουθήσει θα θαυμάσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, τον Καθεδρικό του Μπάρι, το Θέατρο Πετρουτσέλι, μία από τις μεγαλοπρεπέστερες όπερες της Ιταλίας μετά τη Σκάλα του Μιλάνου και το Θέατρο Σαν Κάρλο στη Νάπολη, το Καστέλο Σβέβο (Σουηβικό Κάστρο) το οποίο σήμερα λειτουργεί ως πινακοθήκη της πόλης για διάφορες προσωρινές εκθέσεις, την Πινακοτέκα Προβιντσιάλε ντι Μπάρι (Επαρχιακή Πινακοθήκη του Μπάρι), το σημαντικότερο μουσείο ζωγραφικής στην Απουλία, και τη Ρωσική Εκκλησία στην περιοχή Καράσι που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, για να υποδεχθεί Ρώσους προσκυνητές, που έρχονταν στην πόλη για να επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για ΛΕΤΣΕ όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα ΛΕΤΣΕ (περιήγηση πόλης) – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και κατόπιν ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barrocco leccese», επηρεασμένο απο την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά απο την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαικό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ, την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης Σάντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο απο ασβεστόλιθο, απ’όπου εκφώνιζε τους λόγους του,κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για τον ΤΑΡΑΝΤΑ, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ-ΟΤΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το ΛΕΤΣΕ για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το ΜΑΡΤΑΝΟ, το ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ και το ΚΑΛΗΜΕΡΑ όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο ΟΤΡΑΝΤΟ, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαικό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο.   Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΠΑΡΙ

Πρωινό και η πολύτιμη αυτή εμπειρία μας στην Ιταλία κλείνει με επίσκεψη στο μοναδικής ομορφιάς χωριό ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ (στα ιταλικά σημαίνει «όμορφο δέντρο»), πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους, η ιστορία των οποίων ξεκινάει τον 15ο αιώνα, όταν το Βασίλειο της Νάπολη επέβαλε φορολογία σε κάθε νέο αστικό κέντρο που κατασκευαζόταν και κατ' επέκταση σε κάθε νέο σπίτι. Έτσι οι φτωχοί αγρότες της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία, δημιούργησαν πέτρινα, χαμηλά κτίρια χωρίς κονίαμα ώστε να είναι εύκολα κατεδαφίσιμα και να μη θεωρούνται κανονικά σπίτια αλλά «πρόχειρα» καταλύματα, με χαρακτηριστικό τους τις πέτρινες κονικές σκεπές. Αποχαιρετούμε την Ιταλία από το ΜΠΑΡΙ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα κι επιστροφή στην Αθήνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ: 340€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 85€

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα–Μπάρι–Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με ντουζ/τουαλέτα
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
  • διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (Λέτσε) με πρωινό
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια ταξιδιού επαγγελματικής - αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • ΦΠΑ

    Δεν περιλαμβάνονται:

  • Checkpoint 20€ ανα άτομο
  • Ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων – πάσης φύσης προσωπικά έξοδα – γεύματα στο πλοίο
  • αχθοφορικά/φιλοδωρήματα
  • ό,τι δεν αναφέρετε στα περιλαμβανόμενα του προγράμματος.

Σημειώσεις:

-        Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

-        Για τις επιβαρύνσεις δίκλινων ή εξωτερικών καμπινών επικοινωνήστε μαζί μας.