Skip to main content

ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΚΑΜΠΗ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΝΕΤΙΑ

ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΚΑΜΠΗ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΝΕΤΙΑ

ΔΩΡΟ: 4 ΔΕΙΠΝΑ!!!!!!

Αναχώρηση 24/10

7 Ημέρες

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ (850 χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06.30 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Συνεχίζουμε για το Νις και το Κρούσεβατς , άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (590χλμ)

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχίζουμε για Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο ΓΚΕΛΛΕΡΤ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της ΒΟΥΔΑΣ και της ΠΕΣΤΗΣ με τον Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος είτε για να γνωρίσουμε τον εμπορικό δρόμο VACHI είτε για κρουαζιέρα στο Δούναβη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ (ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ-ΒΙΣΕΝΓΚΡΑΤ–ΕΣΤΕΡΚΟΜ) ΚΑΜΠΗ ΔΟΥΝΑΒΗ - BIENNH 

Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Μόλις 15 χιλιόμετρα από από την Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας στην πόλη Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου. Η «Ρώµη της Ουγγαρίας», όπως είναι το υποκοριστικό της, βρίσκεται 46 χλµ. βορειοδυτικά της Βουδαπέστης στη δεξιά όχθη του ποταµού ∆ούναβη που σχηµατίζει τα σύνορα µε τη Σλοβακία. Έδρα του Αρχιεπισκόπου της Ρωµαιοκαθολικής Εκκλησίας, µε τη Βασιλική, τη µεγαλύτερη εκκλησία της χώρας, πάνω στον λόφο του κάστρου. Το όνοµα Εστεργκοµ αναφέρεται για πρώτη φορά στα αρχεία του 1079 και λέγεται ότι προέρχεται από τον συνδυασµό των λέξεων Ιστερ, ένα λατινικό όνοµα του ∆ούναβη, και γκαµ, λέξη που αναφέρεται στο γειτονικό ποτάµι Γκαράµ. Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι προέρχεται από την παλαιά σλαβική λέξη «στρεγκόµ» (φύλακας), υπονοώντας ότι µπορούσε να ελέγχει την κοιλάδα του Δούναβη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ- ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την προγραμματισμένη ξενάγηση που θα ξεκινήσει με τον γύρο της Ρίνγκστράσσε, το κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσετε τα μοναδικά κτίρια, όπως την Ένωση Φίλων Μουσικής, την Κρατική Όπερα, το νεογοτθικό  Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, τα χειμερινά ανάκτορα των αψβούργων Χόφμπουργκ που διαθέτουν 18 πτέρυγες, 54 σκάλες και 2.600 δωμάτια, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών και τον εντυπωσιακό νεογοτθικό ναό Φοτιβκίρχε. Η ξενάγησή θα κλείσει με την επίσκεψη των θερινών ανακτόρων Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία  να δείτε τους κήπους, τον πρώτο ζωολογικό κήπο του κόσμου και τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια (προαιρετική η είσοδος στα δωμάτια). Στη συνέχεια θα περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο Κέρντνερστρασσε και θα καταλήξετε στο καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου που θεωρείται το πιο κομψό γοτθικό κτίριο της Αυστρίας. Συνεχίζουμε ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο ΓΚΡΑΤΣ και από κει μέσω KLAGENFURT και VILLACH με μικρές στάσεις, θα προσεγγίσουμε την βασίλισσα της Αδριατικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας.. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ– ΞΕΝΑΓΗΣΗ- ΕΝ ΠΛΩ

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά με το βαπορέτο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου ,το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο του Ωρολογίου, το καμπανίλε, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα επισκεφτούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano, ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για έναν περίπατο και καφέ . Στησυνέχεια, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Κατά την μίνι κρουαζιέρα μας στην Aδριατική απολαύστε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΜΕΡΑ: ΜΕΡΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ (210χλμ)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας το βράδυ. Επιβίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ και ξεκούραση γεμάτοι εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:  340 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:           110 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΠΡΩΙΝΑ (5) ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΑ (4)
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 3* στην περιοχή του Νις
ΑΡΧΗΓΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΒΙΕΝΝΗ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
EIΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΣΕ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΑΒ4 ΒΕΝΕΤΙΑ- ΠΑΤΡΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ TOUR OPERATOR
ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

 

**  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ  ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 
Επιβάρυνση καμπίνας ΑΒ2   +35€

Επιβάρυνση καμπίνας Α2       +45 €

Επιβάρυνση καμπίνας Α4       +20 €