Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ- ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ οδικοεροπορικο Καλοκαιρι 2016

Διάρκεια: 8 ημέρες    Αναχωρήσεις: 3,15 /8

8-ήμερη Οδική-Αεροπορική Εκδρομή

Βερόνα - Λίμνη Γκαρντα - Λίμνη Κόμο - Λουγκάνο - Μιλάνο - Λωζάνη - Γενεύη-  Μοντρέ - Βέρνη - Ιντερλάκεν - Λουκέρνη - Αλπικό τρένο - Ζυρίχη

Πρόγραμμα Εκδρομής

1ηημέρα: Αθήνα –Πάτρα

Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2ηημέρα: Ανκόνα - Βερόνα

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για το Βερόνα με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε την Περνώντας την επιβλητική κεντρική πύλη του ιστορικού κέντρου της πόλης, θα βρεθούμε στην Πιάτσα Μπρα όπου μας θα δούμε την Ρωμαική Αρένα, το παλάτι Barbieri, το σπίτι της Ιουλιέτας, καθώς και τον τάφο της. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3ηημέρα: Βερόνα- Λίμνη Γκάρντα - Κόμο – Λουγκάνο - Μιλάνο

Πρωινό και αναχώρηση για την μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας , την λίμνη Γκάρντα, η οποία βρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων. Αφού διασχίσουμε τη χερσόνησο Σιρμιόνε ,θα καταλήξουμε στην ομώνυμη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κόμο, πόλη στη Λομβαρδία της Ιταλίας, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της ομώνυμης λίμνης Κόμο,είναι το αγαπημένο θέρετρο των πλούσιων και διάσημων. Στο Μπελάτζο, στην ανατολική πλευρά, θα θαυμάσετε τη νεοκλασική Βίλα Μέλτζι, με τα αυτοκρατορικά έπιπλα και τα κομψά γεφυράκια και αγάλματα στους κήπους, και τη Βίλα Σερμπελόνι, ιδιοκτησία του Ιδρύματος Ροκφέλερ, με τους γεωμετρικά διαμορφωμένους κήπους και με θέα στη λίμνη που κόβει την ανάσα. Στη βόλτα σας καθίστε στο κομψό Bar Caffe Rossi για ένα δροσιστικό dry martini. Επόμενη στάση μας θα είναι το υπέροχο Λουγκάνο που είναι χτισμένο στις όχθες της λίμνης. Τέλος θα δούμε την πασίγνωστη και πολυδιαφημισμένη λίμνη Ματζόρε, την μεγαλύτερη λίμνη της περιοχής, που απλώνεται από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου μέχρι τους πρόποδες των Ελβετικών Άλπεων. Αναχώρηση για την Πρωτεύουσα της Λομβαρδίας , το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο, διανυκτέρευση.

4ηημέρα: Μιλάνο – Αόστα –Λωζάνη -  Γενεύη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της Ιταλίας το Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε του Β’, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε  τις βιτρίνες των

καταστημάτων, κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή, και στη συνέχεια  κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα όπως νοστιμότατο panettone, το τυρί gorgonzola (πήρε το όνομά του από μια κοντινή πόλη) και το διάσημο σαλάμι. Αναχώρηση για την Ελβετία, μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής από το τούνελ του Αγίου Βερνάρδου με τελικό προορισμό την Γενεύη.

5η ημέρα: Γενεύη – Λωζάνη - Μοντρέ

Στην πρωινή περιήγηση της πόλης της Γενεύης θα δούμε το παλάτι των Εθνών, το οποίο από το 1950 ανήκει στον ΟΗΕ, το Διεθνές Μνημείο Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης. το μνημείο της μεταρρύθμισης εκτός από το Καλβίνο τιμά μια σειρά από θρησκευτικά και πολιτικά πρόσωπα που με το έργο τους βοήθησαν να εδραιωθούν οι καινούριες αντιλήψεις και να γίνει η Γενεύη προπύργιο του προτεσταντισμού. Επίσης τον καθεδρικό του Αγίου Πιέρρε , το νησάκι του Rousseauκαι το Μουσείο Ρολογιών PatekPhilippe. Επόμενος σταθμός μας η γραφική και αρχοντική Λωζάνη , πρωτεύουσα του καντονιού του Βω. Θα μείνουμε έκθαμβοι από το τοπίο , αφού η πόλη είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο βόρειο τμήμα της Λίμνης Λεμάν. Θα δούμε  την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τμήματα, επίσης την παλιά πόλη με το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ουσύ, πάνω στη λίμνη Λεμάν  το Ολυμπιακό μουσείο. Συνεχίζουμε για την πόλη των Συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων το Μοντρέ. Η πόλη χτισμένη στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας. Επίσης έχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία του 20ού αιώνα, καθώς εκεί υπεγράφη η διεθνής συνθήκη για τη ρύθμιση του διάπλου από τη Μεσόγειο στον Εύξεινο Πόντο. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Γενεύη. Το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να δειπνήσετε, σε ελβετικό εστιατόριο με παραδοσιακή μουσική και να δοκιμάσετε τα περίφημα fondue (συνταγές με βάση το λιωμένο τυρί)

6η ημέρα: Γενεύη – Βέρνη- Ιντερλάκεν -Ζυρίχη

Πρωινό και αναχώρηση για  πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη γραφική και πανέμορφη Βέρνη. <<Είναι η ομορφότερη πόλη που έχω δει  ποτέ>> είχε πει ο Γκαίτε για την πόλη που την διατρέχει ο ποταμός Άαρ παραπόταμος του Ρήνου. Η πόλη που έχει σαν σύμβολο την Αρκούδα, διαθέτει ιστορικό κέντρο που προστατεύεται από την Ουνέσκο. Η αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ,στον κεντρικό πεζόδρομο. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού με το περίφημο αστρονομικό ρολόι ,τον ψηλότερο ναό της Ελβετίας ,τον μοναδικό καθεδρικό ναό (Μünster),το Σπίτι του Αϊνστάιν,το επιβλητικό κοινοβούλιο, αλλά και τα υπέροχα πάρκα που κατακλύζονται από κατοίκους που θέλουν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στον ποταμό. Τέλος θα δούμε το πάρκο με τις Αρκούδες, σε απόσταση αναπνοής που εντυπωσιάζει παιδιά και μεγάλους. Επόμενη στάση μας είναι  το Ιντερλάκεν ,το θέρετρο του διεθνούς τζετ-σετ και των μεγιστάνων του πλούτου, ανάμεσα στις λίμνες Μπριεντζ και Θουν. Στην περιήγησή μας, θα δούμε την περίφημη εκκλησία του Πύργου του 12ου αιώνα και το ωραιότατο πάρκο του Καζίνου με το άνθινο ρολόι. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Αναχώρηση για την Ζυρίχη , άφιξη, τακτοποίηση ,διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ζυρίχη -Λουκέρνη –Αλπικό Τρένο (προαιρετικά)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λουκέρνη, την πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Στη συνέχεια προαιρετική αναχώρηση για το Chur από όπου θα επιβιβαστούμε στο Αλπικό τρένο (εισιτήριο εξ ιδίων) για το  παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη με την οποία αποτελεί ιδανικό τοπίο. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. 'Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από το 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδεώδες για σκι αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία.

8ηημέρα: Ζυρίχη (ξενάγηση πόλης) – Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση μας στην πόλη, που απλώνεται στις δυο όχθες του ποταμού Λίματ και περιτριγυρίζεται από καταπράσινους λόφους κι άλλοτε από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων. Ξεκινώντας από τη παλιά πόλη θα δούμε τη Γοτθική εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ, η οποία πέρα από την εξαίσια αρχιτεκτονική της είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα πέντε τεράστια διακοσμημένα παράθυρα της με βιτρό του Σαγκάλ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου με τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπη,  το Δημαρχείο, την Όπερα, το Πανεπιστήμιο, τη Πινακοθήκη κα. Τέλος, δε θα παραλείψουμε να περπατήσουμε στη λεωφόρο των μεγάλων τραπεζών τη Μπάνχοφστράσε έναν από τους κεντρικότερους & διασημότερο εμπορικό δρόμο της Ζυρίχης. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο  και επιστροφή στην Αθήνα

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

3-10/8 & 15-22/8

3* &  4*

€ 599

€ 875

€ 499

 

 Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ζυρίχη στις 15/8  η Ζυρίχη –Αθήνα στις 10/8 με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlines
  • 1 αποσκευή έως 23κ και μια χειραποσκευή έως 8κ ανά επιβάτη
  • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στην Ιταλία με ημιδιατροφή   και 3* & 4*  στην Ελβετία  με μπουφέ πρωινό
  • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα – χάρτες

Δεν Περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων (75 Ευρώ)

  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint-είσοδοι πόλεων (20 €) (καταβάλλονται επιτόπου στον Αρχηγό της    εκδρομής)
  • Δημοτικοί φόροι (καταβάλλονται επιτόπου στα ξενοδοχεία)

Η εκδρομή πραγματοποιείται αντίστροφα για την αναχώρηση στις 15/8

  

Σημειώσεις:

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  10/8 :

ΖΥΡΙΧΗ  - ΑΘΗΝΑ

A3 825

16.20

19.55

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  15/8 :

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

A3 824

08.30

10.20

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις  παρακάτω επιβαρύνσεις.

Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)

Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)

35€

Δίκλινη εξωτερική (AS2)

55€

Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)

25€

Τρίκλινη εξωτερική (Α3)

35€

Τετράκλινη εξωτερική (Α4)

20€