Skip to main content

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ Καλοκαίρι 2016 από 695,00

Σπήλαια Ποστόινα-Λίμνη Μπλέντ-Ζάγκρεμπ
Λίμνες Πλίτβιτσε-Οπατία-Πούλα-Ριέκα-Τεργέστη
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ, 8ΗΜΕΡΟ

 

1η μέρα: Αθήνα - Βενετία - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & απευθείας πτήση για τη Βενετία. Άφιξη στη Βασίλισσα της Αδριατικής και άμεση αναχώρηση για μια από τις μικρότερες και γοητευτικότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τη Λιουμπλιάνα αφού προηγουμένως επισκεφτούμε τα περίφημα σπήλαια Πόστοϊνα. Εκεί θα περιηγηθούμε με ειδικό τρενάκι (κόστος ατομικό) για να θαυμάσουμε τα ζωντανά χρώματα και τα παράξενα σχήματα των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών κάνοντας  τους διαδρόμους των σπηλαίων να μοιάζουν με κοσμήματα. Μερικοί λαμπυρίζουν σαν να είναι διαμάντια, ενώ άλλοι εκπέμπουν βαθιές αποχρώσεις ώχρας και του καφέ της σκουριάς. Εν συνεχεία, κατευθυνόμαστε στη Λιουμπλιάνα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ατμόσφαιρα που συνδυάζει αρμονικά τα χαρακτηριστικά της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου.Μεταφορά στο ξενοδοχείο & τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η μέρα: Λουμπλιάνα, ξενάγηση & Λίμνη Μπλέντ  
Μετά το πρόγευμα γνωριμία με την ιδιαίτερα χαριτωμένη και ενδιαφέρουσα, λιλιπούτεια Λιουμπλιάνα. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο με περίφημα αξιοθέατα που ορθώνονται στη πόλη της. Διασχίζοντας τη τριπλή γέφυρα θα μας μεταφέρει στη καρδιά της Παλιάς Πόλης, με αρχιτεκτονικά ορόσημα όπως, του γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο με το δράκο να το στολίζει αποτελώντας το εθνικό σύμβολο της Σλοβενίας , το Καθεδρικό ναό του Αγ. Νικολάου και τα στενά δρομάκια με τα όμορφα κτήρια με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις. Ξεχωρίζουν οι περίτεχνες γέφυρες του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα καθώς και το μεσαιωνικό κάστρο σκαρφαλωμένο σε λόφο, όπου η ανάβαση με το τελεφερίκ (κόστος ατομικό) σε αυτό - αν ο χρόνος το επιτρέψει – σίγουρα η πανοραμική θέα της πόλης θα μας αποζημιώσει. Εν συνεχεία, αξίζουν με το παραπάνω τα 34χλμ. περίπου που θα διανύσουμε για να βρεθούμε
σε ένα παραμυθένιο υδάτινο τοπίο, περίκλειστο από τις Άλπεις, τη Λίμνη Μπλεντ. Στο χείλος ενός γκρεμού στην όχθη της λίμνης, υψώνεται επιβλητικό το μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης Μπλεντ που επιβλέπει ολόκληρη τη λίμνη με ένα γοτθικό παρεκκλήσι του 15ου αιώνα στο κέντρο. … ένα κάστρο βγαλμένο από τις σελίδες παλιού παραμυθιού.Το απόγευμα επιστροφή στη Λιουμπλιάνα.   

3η μέρα: Λουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ, ξενάγηση
Πρόγευμα και αναχώρηση για  τη κροατική πρωτεύουσα, το Ζάγκρεμπ για να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την ιστορία ενός τόπου με αυθεντικό βαλκανικό χρώμα. Ξεκινώντας από την Άνω Πόλη, θα περιηγηθούμε στα μοναδικά λιθόστρωτα σοκάκια όπου θα συναντήσουμε υπέροχα κτίρια, πολλά εμπορικά καταστήματα & παραδοσιακά καφενεδάκια. Στην υπαίθρια αγορά του Dolac θα χαζέψουμε τα πολύχρωμα λουλούδια, ενώ θα κάνουμε στάση στον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Αναλήψεως αλλά και στον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Μάρκου. Η πιο σύγχρονη Κάτω Πόλη περιλαμβάνει πληθώρα από όμορφες πλατείες, πάρκα, σπουδαία κτίρια ξεχωρίζοντας το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Mimara κα. Επιστροφή στη Λιουμπλιάνα & διαν/ση.   

4η μέρα: Λιουμπλιάνα - Λίμνες Πλίτβιτσε - Οπατία
Πρόγευμα και επίσκεψη σε έναν από τους πιο δημοφιλείς Εθνικούς Δρυμούς της Κροατίας, το Εθνικό πάρκο των Λιμνών Πλίτβιτσε που απλώνεται ανάμεσα στις βουνοκορφές των Δειναρικών Άλπεων και έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Οι δεκαέξι λίμνες του καταλαμβάνουν τα 8χλμ. ενώ ο μεγαλύτερος καταρράκτης έχει ύψος 70μ. Περπατώντας στα στρωμένα με ξύλα μονοπάτια θα απολαύσουμε το πράσινο της φύσης και όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου στα νερά των λιμνών. Επόμενος σταθμός μας η μαγευτική χερσόνησο της Ίστριας με διανυκτέρευση & δείπνο στη Οπατία.

5η μέρα: Οπατία - Πούλα - Ριέκα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη παραλιακή πόλη της Πούλα με τα φημισμένα ρωμαϊκά της μνημεία, γνωστή για το αμφιθέατρο της - ιταλικής κατασκευής - βορειοανατολικά της πόλης. Ακολουθεί η Ριέκα όπου μαζί με τη Πούλα, καθρεπτίζονται εδώ και αιώνες στα διάφανα νερά της Αδριατικής, αποτελώντας το άλλο δυνατό σημείο των Δαλματικών ακτών, έχοντας καταφέρει να διατηρήσουν σε μεγάλο βαθμό την αυθεντικότητα τους και τη μεσαιωνική φυσιογνωμία τους.  Επιστροφή στη Οπατία, δείπνο & διαν/ση.

6η μέρα: Οπατία - Τεργέστη - Βενετία (Μέστρε)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γειτονική Τεργέστη της Ιταλίας,  η οποία είναι γεμάτη με πολλά δείγματα art nouveau και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της.  Στη καρδιά της πόλης, θα δούμε τη Πιάτσα Unità D´italia, μια από τις μεγαλύτερες πλατείες με θέα τη θάλασσα, το Ρωμαϊκό Θέατρο με χωρητικότητα 6000 άτομα. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Καθεδρικός ναός αφιερωμένος στον San Giusto, τον πολιούχου  της Τεργέστης με το καμπαναριό του κατασκευασμένο από μεγάλους ογκόλιθους και διακοσμημένο με ρομανικής εποχής μπορντούρες και γοτθικό ανάγλυφο που αναπαριστά τον άγιο της πόλης. Τέλος, η ελληνική εκκλησία της Τεργέστης ο Άγιος Νικόλαος, είναι το σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του, την 1η Δεκεμβρίου 1797, και τον παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου. Συνεχίζουμε για τη διαδρομή μας για τη πόλη των Δόγηδων, τη Βενετία όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η μέρα: Βενετία, ξενάγηση 
Πρωινό και περιήγηση στη Βενετία που είναι χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες.. Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο (κόστος ατομικό) στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, το καμπαναριό, το Πύργο του Ρολογιού, τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο υαλουργίας  με ιδιαίτερα κομψοτεχνήματα από κρύσταλλα Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Βενετία - Αθηνα
Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων & αποχαιρετήστε την όμορφη Βενετία πριν την πτήση σας για επιστροφή στην Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ    13 Ιουλίου - 24 Αυγούστου 2016, Κάθε Τετάρτη
    Early booking έως 21 μέρες πριν    
Κατ’ άτομο σε δίκλινο     695 €    795 €
Μονόκλινο                      995 €    1095 €
Παιδικό έως 11 ετών       630 €    730 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    

  •     Αεροπορικά εισιτήρια AΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΑΘΗΝΑ με Volotea Airlines  
  •     Τρεις (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο RADISSON 4*ή παρόμοιο στη Λιουμπλιάνα
  •     Δύο (2) διαν/σεις σε ξενοδοχείο της αλυσίδας REMISENS 4* στην Οπατία
  •     Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο Double Tree by HILTON 4* ή παρόμοιο στο Μέστρε
  •     Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  •     ΔΩΡΟ δυο (2) γεύματα στην Οπατία
  •     Μεταφορές, εκδρομές & περιηγήσεις πόλεων ως αναλυτικό πρόγραμμα
  •     Ελληνόφωνος ξεναγός σε Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ & Βενετία
  •     Κόστος αποσκευής
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:    

  •     Φόροι αεροδρομίων € 165
  •     Check points € 25 (πληρωμή από Αθήνα)
  •     Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα
  •     Έξοδα βαπορέτου & μετακίνησης κατά τη διαμονή στη Βενετία
  •     Δημοτικός φόρος  πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία
  •     Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:    

  •     Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
  •     Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.
  •     Απαιτείται minimum συμμετοχή για την υλοποίηση της εκδρομής.