Skip to main content

Λίµνες Βόρειας Ιταλίας Νότια Ελβετία Καλοκαίρι 2016 από 719,00

Λίµνες, δάση, κάστρα, συναρπαστικές παραλίµνιες και ορεινές διαδροµές, υπέροχα αλπικά χωριά

Αναχωρήσεις: 21.07, 05.08, 07,21.09, 12.26.10, 9,23.11    
6 Ηµέρες

 

  • Ένα εξειδικευµένο ποιοτικό πρόγραµµα
  • Στο πρόγραµµά µας περιλαµβάνονται εκδροµές, είσοδοι, βαρκάδες, τελεφερίκ, εισιτήρια τραίνου, που σε άλλα προγράµµατα είναι προαιρετικές και τοπικά στοιχίζουν άνω των 120
  • Με Ηµιδιατροφή καθηµερινά
  • Εξαιρετικές πτήσεις για Λουγκάνο/από Μιλάνο
  • Ολοήµερη εκδροµή στο κοσµοπολίτικο Κόµο
  • Ολοήµερη εκδροµή στο χειµερινό θέρετρο Ζέρµαττ (το κόστος του τραίνου Taesch-Zermatt-Taesch περιλαµβάνεται)

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΟΚΟΡΝΟ - ΜΠΑΒΕΝΟ (Πτήση, οδική διαδροµή, επισκέψεις, Περιλαµβάνεται το κόστος του τελεφερίκ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω Ζυρίχης για Λουγκάνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της οµώνυµης λίµνης. Επίσκεψη της πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίµνης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το Λοκάρνο, που βρίσκεται στην βόρεια όχθη της λίµνης Ματζιόρε (Μεγάλη Λίµνη). Σύντοµη περιήγηση και ανάβαση µε το τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, στην Madonna del Sasso in Orselina, το σηµαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, απ΄ όπου θα θαυµάσουµε την υπέροχη θέα της λίµνης Ματζιόρε και της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για µια παραλίµνια διαδροµή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µικρά γραφικά χωριά, µε προορισµό το Μπαβένο, που βρίσκεται στο ιταλικό τµήµα της λίµνης Ματζιόρε. Το Μπαβένο είναι µια γοητευτική πόλη, που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΙΟΡΕ - ΣΤΡΕΖΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΟΜΕΕ - ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαµβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Ηµέρα αφιερωµένη στην λίµνη Ματζιόρε και τα πανέµορφα νησιά της. Το πρωί θα επιβιβαστούµε σε πλοιάριο για βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε το εντυπωσιακό µπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μποροµέε (Βοροµαίων) του 17ου αιώνα, µε τους καταπληκτικούς βαθµιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα, καθώς και το Ίζολα Μάντρε, άλλη µία έδρα της οικογένειας Μποροµέε, που έχει αφήσει το στίγµα της σχεδόν σε όλα τα σηµεία της λίµνης. Συνεχίζουµε για την κοσµοπολίτικη Στρέζα, ένα φηµισµένο, κοµψό θέρετρο στις όχθες της λίµνης Ματζόρε. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας στο Μπαβένο. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ - ΤΡΕΜΕΤΖΟ - ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ - ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαµβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Κατά τη σηµερινή µας ηµέρα θα γνωρίσουµε το πανέµορφο, κοσµοπολίτικο Κόµο, που βρίσκεται στις όχθες της οµώνυµης λίµνης, µιας από τις οµορφότερες στην Ευρώπη και η τρίτη µεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπηµένος προορισµός διάσηµων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες "ανακάλυψαν" και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έµπνευση µε την απαράµιλλη οµορφιά του. "Οι όχθες της Κόµο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισµένο έρωτα", έγραψε κάποτε ο Φρανς Λιστ, που έζησε και εµπνεύστηκε εδώ, συνθέτοντας µερικά από τα ωραιότερα έργα του... Φθάνοντας, θα περιηγηθούµε στο ιστορικό κέντρο της πόλης µε τα στενά πλακόστρωτα δροµάκια, θα δούµε τον καθεδρικό ναό που ενσωµατώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, την βασιλική Sant Abbondio, την κεντρική πλατεία µε τα όµορφα καφέ και εστιατόρια, το ∆ηµαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουµε στις όχθες της λίµνης για να απολαύσουµε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει. Συνεχίζουµε για το Τρεµέτζο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούµε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το οµορφότερο και πιο φηµισµένο θέρετρο της λίµνης. Επιστροφή στο Μπαβένο. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - TAESCH - ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΖΕΡΜΑΤΤ (ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ, ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ) - ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαµβάνεται το κόστος του τραίνου)

Πρωινή αναχώρηση για µια ολοήµερη εκδροµή στο Ζέρµαττ, στις Ελβετικές Άλπεις. Ακολουθώντας µια πανέµορφη, καταπράσινη διαδροµή στους ορεινούς όγκους των Άλπεων, φθάνουµε στη διάβαση Σεµπλόν, περνάµε στο έδαφος της Ελβετίας και φθάνουµε στο Taesch, απ΄ όπου θα επιβιβαστούµε στο τραίνο που θα µας οδηγήσει στο χειµερινό κοσµοπολίτικο θέρετρο Ζέρµαττ, ένα από τα διασηµότερα κέντρα αλπινισµού. Θα περπατήσουµε στους µικρούς γραφικούς δρόµους µε τα σαλέ και τα όµορφα µαγαζάκια, µε θέα το επιβλητικό όρος (και σήµα κατατεθέν) ΜΑΤΤΕΡΧΟΡ. Επιβίβαση και πάλι στο τραίνο για την επιστροφή µας στο Taesch και στη συνέχεια θα επιστρέψουµε µε το πούλµαν στο ξενοδοχείο µας στο Μπαβένο. ∆ιανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ (ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚ∆ΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ: ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ, ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΡΑΠΑΛΛΟ)

Ηµέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο ή για µια προαιρετική εκδροµή στο µαγευτικό Πορτοφίνο, Σάντα Μαργαρίτα, Ραπάλλο (Ιταλική Ριβιέρα)
Περιγραφή προαιρετικής εκδροµής
Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα πανέµορφα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής, το παγκόσµια γνωστό Πορτοφίνο, στο µικρό λιµανάκι του οποίου φιλοξενούνται θαλαµηγοί διαφόρων καλλιτεχνών και πλουσίων. Συνεχίζουµε για το "µαργαριτάρι της Λιγυρίας", την Σάντα Μαργαρίτα, ένα επίσης περίφηµο παραθαλάσσιο θέρετρο της ιταλικής Ριβιέρας. Άφιξη στο παραθαλάσσιο ψαροχώρι Camogli και επιβίβαση σε πλοιάριο για τον περίπλου της χερσονήσου της Santa Margerita di Ligure. Το πλοιάριο σταµατά στο Πορτοφίνο και καταλήγει στην Santa Marguerita di Ligure. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουµε την εκπληκτική αυτή περιοχή της Ιταλικής Κυανής Ακτής, την Costa Azura Italiana! Επιβίβαση στο πούλµαν και αναχώρηση για το γραφικό Ραπάλλο µε το µικρό του κάστρο, που συνδέεται µε την ακτή µε µια στενή λωρίδα άµµου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας το απόγευµα. ∆ιανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΜΙΛΑΝΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή αναχώρηση για την οικονοµική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στα σηµαντικότερα αξιοθέατά του, όπως τον περίφηµο Καθεδρικό Ναό (Ντουόµο), την κοµψή Γκαλλερία Βιτόριο Εµµανουέλε, την περίφηµη Σκάλα του Μιλάνου - την πιο διάσηµη λυρική σκηνή του κόσµου κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για γεύµα και ψώνια, καθώς το Μιλάνο είναι συνώνυµο της ιταλικής µόδας. Αργά το απόγευµα θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο της Ζυρίχης για την πτήση της επιστροφής.
 
**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές

Για την αναχώρηση: 21.07
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
719 €                               +170 €
Για την αναχώρηση: 05.08
729 €                              +170 €
Για τις αναχωρήσεις: Σεπτεµβρίου - Νοεµβρίου
780 €                             +170 €

προσφέρει έκπτωση 30 € στο αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη µε την Aegean, µε µια αποσκευή Απαιτούνται 2 ∆ιανυκτερεύσεις στην Αθήνα
Για τη διαµονή και τις µεταφορές σας στην Αθήνα ζητείστε µας την σούπερ προσφορά "Stop over Athens"
Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις έναν µήνα πριν την αναχώρηση (για περιορισµένο αριθµό θέσεων, που µπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)

Τιµή από Λάρνακα: +320
Περιλαµβάνονται πτήσεις Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα µε AEGEAN* & 2 ∆ιαν/σεις στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Τιτάνια 4* µε πρωινό και ιδιωτικές µεταφορές (υπάρχει δυνατότητα επιλογής και άλλων ξενοδοχείων στην Αθήνα µε ή χωρίς επιβάρυνση)
Η προσφορά ισχύει για περιπτώσεις έγκαιρης κράτησης τουλάχιστον δύο µήνες πριν την αναχώρηση (για περιορισµένο αριθµό θέσεων, που µπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό
  • 5 ∆ιανυκτερεύσεις στα πολυτελή 4* ξενοδοχεία της αλυσίδας Zaccera Hotels (Grand Hotel Dino, Grand Hotel Bristol, Hotel Simplon και Hotel Spendid) στο Μπαβένο
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* Ηµιδιατροφή καθηµερινά στα ξενοδοχεία
  • Το κόστος για τα 2 πλοιάρια στις λίµνες, το τελεφερίκ στο Λοκάρνο και το τραίνο Taech-Zermatt-Taech
  • Όλες οι µεταφορές, µετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Έµπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου µας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήµατα περιλαµβάνονται στην τελική τιµή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συµβαίνει συνήθως

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 232 €
  • Είσοδοι σε µουσεία και άλλα αξιοθέατα

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ∆ΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαµβάνονται στο τελικό κόστος του προγράµµατός µας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράµµατα

ΠΤΗΣΕΙΣ
LX 1843    21.07    ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ    06:30-08:20
LX 2902    21.07    ΖΥΡΙΧΗ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ    09:20-10:00
LX 1623    26.07    ΜΙΛΑΝΟ-ΖΥΡΙΧΗ    19:05-20:05
LX 1842    26.07    ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ    21:10-00:50
LX 1843    05.08    ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ    06:30-08:20
LX 2902    05.08    ΖΥΡΙΧΗ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ    09:20-10:00            
            
LX 1623    10.08    ΜΙΛΑΝΟ-ΖΥΡΙΧΗ    19:05-20:05
LX 1842    10.08    ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ    21:10-00:50