Skip to main content

ΠΑΣΧΑ & ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2016 BENETIA-ΜΙΛΑΝΟ! ΑΠΟ 495,00

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΓΚΑΡΝΤΑ - ΜΙΛΑΝΟ

ΠΑΝΤΟΒΑ – ΡΑΒΕΝΝΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ

ΑΝΑΧ. : 29 Απριλίου & 17 Ιουνίου 5 μέρες

SMART PRICEΓια κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

1η μέρα: Αθήνα – Βενετία  

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEANγια τη πόλη των Δόγηδων , Βενετία . Με την άφιξη περιήγηση στη Γαληνοτάτη όπως αναφερόταν η Βενετία  την περίοδο  της κυριαρχίας της. Μεταφορά στο Τρονκέτο όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη  Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, κατά τον Ναπολέοντα  όπου  δούμε την ομώνυμη εκκλησία  με  τους  πέντε θόλους το παλάτι  των Δόγηδων,  τον Πύργο του Ρολογιού τις παλιές φυλακής και   την Γέφυρα των Στεναγμών . Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήριο κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά- τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NHLAGUNA 4* ( www.nh-hotels.com ) ή στο  DOUBLETREEBYHILTONVENICE 4* sup ( www.hilton.com ) . Το απόγευμα δυνατότητα παρακολούθησης της ακολουθίας του Επιταφίου στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων. 

2η μέρα:Βενετία – Ραβέννα – Πάντοβα

Πρωινό και αναχώρηση για  το Βυζάντιο  της Ιταλίας τη Ραβέννα η οποία  αναγνωρίστηκε ως Χώρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco. Ένα από τα πιο σημαντικά η Βασιλική του Αγ. Βιταλίου όπου  θα επισκεφθούμε  τους χώρους με τα περίφημα διατηρημένα βυζαντινά ψηφιδωτά και η προσοχή μας  θα στραφεί στο χώρο του Ιερού Βήματος  και της αψίδας  του, που απεικονίζει την εξαιρετική παράσταση του αριστοκρατικού  ζεύγους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας  Ιουστινιανού και Θεοδώρας . Συνεχίζουμε   για το  Μαυσωλείο της Γκάλα Πλακιντίας, όπου συναντάμε την τεχνοτροπία της  Ανατολής και της Δύσης. Σύντομη βόλτα στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο. Επόμενη στάση η  ιταλική φοιτητούπολη η Πάντοβα, η αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος   για να απολαύσετε  ένα  άκρως εθιστικό ποτό  σπριτς. Το βράδυ δυνατότητα παρακολούθησης της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων. 

3η μέρα: Βενετία

Πρωινό και ήμερα ελεύθερη  στη διάθεση σας στη μαγεία της Βενετίας για βόλτες στα αξιοθέατα της   . Μπορείτε να κάνετε βόλτα με τη γονδολα στο Κανάλε Γκραντε   , να  περπατείστε  στα εσωτερικά της δρομάκια με τα κανάλια,να επισκεφθείτε κάποιο από  τα  πολλά  μουσεία και της πινακοθήκες  που διαθέτει . Μη λησμονήσετε να πιείτε καφέ ή Μπελίνι, το εθνικό ποτό του Βένετο στο πασίγνωστο Φλοριάν στην πλατεία του Αγ. Μάρκου .  .

4η μέρα: Βενετία - Βερόνα – Σιρμιονε -  Μιλάνο

Πρωινό και αναχωρούμε για τη ρομαντική Βερόνα τη πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ για να θα  θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε,  κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης όπου και  θα περπατήσουμε στο εσωτερικό του μέρος . Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε  το καπουτσίνο σας και συνεχίζουμε για τη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο ξενοδοχείο NHTOURINGMILAN 4* ( www.nh-hotels.com ) ή στο  DEGLIARCIMBOLDI 4* ( www.hotelarcimboldi.it )  . Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε μια από τις πιο  μοδάτες  πόλεις  της  Ιταλίας .

5η μέρα: Μιλάνο ξενάγηση πόλης – Αθήνα

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της Ιταλίας το Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε του Β’, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του. Στη συνέχεια είστε  ελεύθεροι  για μια πρώτη ματιά στις βιτρίνες  των καταστημάτων  κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή, και συνεχεία  κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Μην ξεχασετε  να αγορασετε τοπικά προϊόντα όπως νοστιμότατο panettone , το τυρί gorgonzola (πήρε το όνομά του από μια κοντινή πόλη) και το διάσημο σαλάμι. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου  για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧ. : 29 Απριλίου & 17 Ιουνίου 5 μέρες

                                       SMART PRICE                                                                                                 

Τιμή Κατά άτομο                                     

Δίκλινο                                      495                   565                                          

3ο άτ έως 12 ετών                      395                   465                                                                  

Μονόκλινο                                 645                   715                                                                              

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150 με την AEGEAN

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

 

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΕΝΕΤΙΑ / ΜΙΛΑΝΟ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN  

• Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά  

• Εκδρομές, περιηγήσεις & επισκέψεις ως περιγράφονται ανωτέρω

• Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίου, φόροι πόλεων , checkpoints  € 20  αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα.