Skip to main content

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ Πάσχα 2017 από 499,00

Early Booking
Αναχωρήσεις 14/04
6 ημέρες αεροπορικώς 
Βενετία – Φλωρεντία – Πίζα – Σιένα – Ρώμη – Μουσεία Βατικανού 

1η μέρα : Πτήση για Μιλάνο – Βερόνα - Βενετία
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη και ακολουθεί επίσκεψη στον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό Ντουόμο , τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου και ελεύθερος χρόνος στην πρωτοποριακή αγορά της πόλης . Συνεχίζουμε για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα για να θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα , τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας . Τέλος αναχώρηση για την Βενετία . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Χρόνος ελεύθερος .
2η μέρα: Βενετία – Ξενάγηση πόλης
Πρόγευμα και αναχώρηση με τα βαπορέτο (εισιτήρια εξ ιδίων ) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο όπου θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, την Γέφυρα των Στεναγμών κ.ά. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής MURANO. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη των Δόγηδων για να περιπλανηθείτε στα όμορφα αναγεννησιακά σοκάκια να απολαύσετε καφέ και φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά καφέ και εστιατόρια . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.
3η μέρα: Βενετία - Φλωρεντία – Ξενάγηση Πόλης - Πίζα
Πρωινό και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Ακολουθεί ξενάγηση πόλεως , όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο και φυσικά την πινακοθήκη Ουφίτσι. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη με το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής , τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας. Θα περάσουμε τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη και θα αντικρίσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Επιστροφή στη Φλωρεντία.
4η μέρα: Φλωρεντία – Σιένα – Ρώμη
Πρωινό και αναχώρηση για την κοιλάδα του Κιάντι. Είναι το ταξίδι των αισθήσεων στη χώρα των κήπων με τους ήρεμους λόφους, τις συστάδες των κυπαρισσιών, τα γοητευτικά χωριά, τις αγροικίες, είναι ο περίφημος άξονας της Κιαντινιάνα, ο μόνος δρόμος που συνέδεε κάποτε τη Φλωρεντία με τη Σιένα. Θα καταλήξουμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Από εδώ θα δείτε τα ομορφότερα χωριά της Τοσκάνης. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας τη Ρώμη.
5η μέρα: Ρώμη – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος θα επισκεφθούμε τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα νυχτερινό γύρo της πόλης για να απολαύσουμε την Ρώμη φωταγωγημένη.

6η μέρα: Μουσεία Βατικανού – Πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώτιο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Διατροφή

Early Booking

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις-Αερ. Εταιρία- Παρ/σεις
Προαιρετικές υπηρεσίες 

● 14/04

Venice Lugano Torretta 4*Βενετία
FH Grand Hotel Mediterraneo 4* Φλωρεντία
Novotel  Eur 4* Ρώμη

ημικεντιρκά

πρωινό

499 €

569 €

239 €

160 €

Aegean Airlines εγγυημένες θέσεις
Αθήνα-Μιλάνο
08.35 - 10:10
Ρώμη-Αθήνα
17:25 - 20.25

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150 € . Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 23kg ανά άτομο . Check Point 25 €


Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.