Skip to main content

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ "BRAVO ITALIA"

6 ημέρες
Μιλάνο, Βερόνα, Βενετία, Φλωρεντία, Σιένα, Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Άγιος Πέτρος
Αναχωρήσεις 10, 17, 24/10/2016

 

Πληροφορίες Εκδρομής

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ(Ξενάγηση πόλης) - ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας . Άφιξη στη πόλη του Μιλάνο και άμεση περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα . Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα». Στην συνέχεια αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Αργά το απόγευμα μεταφορά στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας , τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση .

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Από το Τρονκέττο, μεταφορά (εξ’ ιδίων) με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .

3η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ξενάγηση πόλης) – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο ή για καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι , τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Για το ελεύθερο βράδυ σας προτείνουμε μία πανοραμική περιήγηση (by night), για να γνωρίστε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΡΩΜΗ(ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα : ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης απ’ όπου ακολουθεί πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί αντίστροφα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 475€
Μονόκλινο 645€
Παιδικό 425€
Φόροι αεροδρομίου 165€

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ - ΑΖ 717 - 06.00 π.μ - 07.10 π.μ

ΡΩΜΗ - ΜΙΛΑΝΟ - ΑΖ 2026 - 08.20 π.μ - 09.30 π.μ

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ - ΑΖ 722 - 21.50 - 00.50**(Της επομένης)

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα- Ρώμη – Μιλάνο/ Ρώμη – Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στην Φλωρεντία.
  • Τοπικός ξεναγός στα μουσεία Βατικανού.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου (165€)
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια βαπορέττων στη Βενετία και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικός φόρος 6 € κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη.
  • Δημοτικός φόρος 1,65€ κατ’ άτομο την βραδιά στο Μοντεκατίνι.
  • Δημοτικός φόρος 2,40€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Βενετία