Skip to main content

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015 BENETIA!! απο 540,00

Βενετία – Βερόνα – Σιρμιόνε – (Ανάσταση στον Άγιο Γεώργιο) - Ραβέννα – Πάντοβα

4ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ- ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο Τρονκέτο όπου αναχωρούμε με βαπορέττο (εξ ιδίων) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου, σταυροειδής με πέντε θόλους – που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των Δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήριο κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των δόγηδων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο(περιοχή Βενετίας ) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) – ΣΙΡΜΙΟΝΕ (159ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχωρούμε για τη ρομαντική Βερόνα. Άφιξη στην πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μεταφορά στην Βενετία στον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΡΑΒΕΝΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ (340ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Ραβέννα, όπου θα επισκεφθούμε  τους χώρους με τα περίφημα και μοναδικά διατηρημένα βυζαντινά ψηφιδωτά στη Βασιλική Σαν Βιταλε και στο Μαυσωλείο της Γκάλα Πλακιντίας, εκεί που συναντιούνται η τεχνοτροπία της Ανατολής και της Δύσης. Σύντομη βόλτα στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο με την Μεσαιωνική Αρχιτεκτονική ατμόσφαιρα.  Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Πάντοβα, την αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Βενετίας και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βενετία - Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Βαπορέτο Βενετίας
  • Φόροι εισόδων πόλεων (15€)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 01/05

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ    

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΟΙ

01/05

Boutique hotel Villa Patriarca 4*

540

490

90

Ημιδιατροφή

VOLOTEA ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 01/05 09.45-11.10

04/05 16.05-19.25

145