Skip to main content

ΡΩΜΗ 5ημ Μόνο από 295€ !! ΝΟΕ-ΔΕΚ 2014

  “Αιώνια Πόλη” 5ημ.

Ξενάγηση πόλης

ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού -κατακόμβες

& στον Αγ. Πέτρο *Πομπηία *Νάπολη *                                              

Μόνο από 295€ !!!!!

                                                             

Αναχ.: 08/11 , 11/11, 15/11, 18/11, 22/11, 25/11, 29/11, 02/12

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Με την άφιξη ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΡΩΜΗ- ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ

Πρωινό και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις κατακόμβες της Ρώμης, που ήταν τα κοιμητήρια των πρώτων χριστιανών οι οποίοι για οικονομικούς λόγους εκμεταλλεύτηκαν τα έγκατα της γης για να κάνουν τους τάφους τους. Με την διάδοση του χριστιανισμού στη Ρώμη αυτές επεκτάθηκαν, σκάβοντας σήραγγες σε περισσότερα επίπεδα για χιλιόμετρα, μέχρι να σχηματίσουν ένα ιστό δαιδαλώδη που είναι μοναδικός στον κόσμο.   Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα : ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ -ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη πόλη της Πομπηίας, που αποτελείται από πλατείες, κατοικίες, γυμναστήρια, και καταστήματα. Θα επισκεφτούμε το κέντρο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Πομπηίας καθώς και τα ασβεστωμένα αγάλματα εκείνων που πέθαναν ακαριαία κατά την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου, αποθανατίζοντας για πάντα το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής τους. Βαδίζοντας στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και στο ισχυρό ηφαίστειο, θα διαπιστώσουμε γιατί ο χώρος αυτός, που συγκαταλέγεται στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, εξακολουθεί να κλονίζει και να συναρπάζει 2.6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μία πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το παλάτι των Ισπανών, το Κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΡΩΜΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Πρωινό και η μέρα σας ελεύθερη για να την εκμεταλλευθείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) μονοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία, όπου θα γνωρίσετε από κοντά την Πιάτσα ντελα Σινιορία, την εκκλησία της Σαντα Κρότσε με τους τάφους των επιφανών Φλωρεντινών όπως του Μιχαήλ Αγγέλου και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία του Άνθους και το ιστορικό Βαπτιστήριο . Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του Δάντη, του κορυφαίου ποιητή της ιταλικής γλώσσας και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την αψίδα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και η μέρα σας ελεύθερη να την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφτείτε το OUTLETSHOPPINGCENTER της Ρώμης . Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 295 € + 145€ φὀροι αεροδρομίων

(ξενοδοχείο 4* περιφερειακό με ημιδιατροφή)

TIMHMONOKΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : 375 € + 145 φόροι αεροδρομίων

  • Περιλαμβάνεται δημοτικός φόρος 6€ κατ’ άτομο την βραδιά (σύνολο 24 €)

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 345 € + 145€ φὀροι αεροδρομίων

(ξενοδοχείο Cicerone 4* με πρωινό)

TIMHMONOKΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ : 465 € + 145 φόροι αεροδρομίων

  • Δεν περιλαμβάνεται δημοτικός φόρος 6€ κατ’ άτομο την βραδιά

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με Alitalia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο επιλογής σας.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού , Πομπηία.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.

    Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων (145 €).
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Check point (15€)
  • Είσοδος Μουσεία Βατικανού μαζί με τα ακουστικά 21 € περίπου
  • Νυχτερινή περιήγηση πόλης Ρώμης 10€
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία   45 € (στα 20 πληρωτέα άτομα)
  • Μεταφοράσε
  •    Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν